X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BRS
    Bywalec
    • 2009
    • 116

Zamieszczone przez Kinski
    http://www.digitalalbum.pl + http://www.efoto.com.pl/ (to samo)
    Praktycznie bezkonkurencyjni, kompleksowo można załatwić cały ślub (pakiety, albumy, fotoalbumy, odbitki, passe partout, ramy, gadżety).
    a jak cenowo to u nich wyglada?
    ile placisz za jaka fotoksiazke?
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• Kinski
      Początki nałogu
      • 2007
      • 273

Na stronie są cenniki + kalkulator. Przy stałej współpracy są rabaty dla pro. Ja dogadywałem się w podobnej "grupie". Przy przekroczeniu określonych obrotów (o ile pamiętam to od 5 kpln) można jeszcze coś dostać dodatkowo.
      Porównanie -> 20x20, okładka foto, 22 strony - 100 zł. To samo w np. http://www.albumfotograficzny.com.pl/ 83 zł (po rabatach odpowiednio ok. 85 i 70 zł...). Jakość fotograficzna ta sma (papier Kodak Endura).
      W DA mamy dodatkowo terminowość, solidność wykonania i możliwość zamówienia odbitek (zobaczcie na cennik 15x21 - 1,05 zł) + innej poligrafii (passe partout, ramy itp.). Dzwonią w razie wątpliwości, nawet z niewielkimi drobiazgami.

W albumiefotograficznym nie wiedzą co to terminowość, mają niedobre olewackie podejście i skutecznie potrafią zasabotować działalność firmy (nieterminowością)...
      Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Komentarz

• pawelel
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 15

Ja korzystam z najlepszefoto.pl widziałem fk z DA są niezłe. Jednak do NF przekonały mnie fajne oprawy (nowoczesny design i dbałość wykonania) mają dobrą cenę np na pakiet ślubny zamawiam dwie ksiązki i trzecia jest bezpłatnie. z tego co wiem to mają dystybutorów w całej polsce gdzie można odbierać książki bez kosztów wysyłki. szczerze polecam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Komentarz

• Duszan77

ja osobiście polecam lumabook.pl. Mają naprawdę świetnej jakości druk cyfrowy. Z tego co wiem, oferują też druk na papierze kredowym (nie wszystkie firmy to mają, np. najlepszefoto nie drukuje na kredzie) i strony wyglądają rewelacyjnie. Jakość drukowanych okładek jest bardzo wysoka.

Komentarz

• chalger
            • 2007
            • 13

Gdzie kupić mini-albumy - (Pierwsza Komunia)

Hej,
            Proszę o pomoc w znalezieniu mini albumów (folderów) na 2 zdjęcia - chodzi o te rozkładane foldery najczęściej wykonane z kartonu imitującego jakiś materiał (skórę etc) . Pewnie każdy z Was ma taki ze swojej Komunii (no powiedzmy ci z rocznika '7X ).

Znalazłem kilka opcji na pojedyncze zdjęcie lecz nie wiem gdzie można nabyć foldery na 2 zdjęcia - najlepiej na fotografie o rozmiarze 23x15,5cm lub te okolice. Szukam 25 sztuk takich "ramek".

Dzięki za odpowiedzi.
            Pozdrawiam.
            chalger

ps.
            nawet nie za bardzo wiem jak to nazwać folder, albumik, ramka ;] pzdr.
            wykonane .

WPF

Komentarz

• gervee
              Początki nałogu
              • 2004
              • 371

Gdyby nie ten "dziwny" format zdjęć to mógłbyś rzucic okiem na http://www.fotokoszyk.pl/Mini_Album_...5x21-1416.html
              To oczywiście tylko przykład.
              ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• pawelel
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 15

Zamieszczone przez Duszan77
                ja osobiście polecam lumabook.pl. Mają naprawdę świetnej jakości druk cyfrowy. Z tego co wiem, oferują też druk na papierze kredowym (nie wszystkie firmy to mają, np. najlepszefoto nie drukuje na kredzie) i strony wyglądają rewelacyjnie. Jakość drukowanych okładek jest bardzo wysoka.
                Rzeczywiście, podobno NF oferuje również fotoksiążki drukowane cyfrowo. Nigdy nie zamawiałem więc nie wypowiem się. Jednak trudno porównać produkt z NF naświetlany na prawdziwym papierze foto na grubych sztywnych stronach z drukiem cyfrowym. Zupełnie inna półka jakościowa

Komentarz

• Duszan77

Zamieszczone przez pawelel
                  Rzeczywiście, podobno NF oferuje również fotoksiążki drukowane cyfrowo. Nigdy nie zamawiałem więc nie wypowiem się. Jednak trudno porównać produkt z NF naświetlany na prawdziwym papierze foto na grubych sztywnych stronach z drukiem cyfrowym. Zupełnie inna półka jakościowa
                  Sztywność kart akurat nie jest problemem - w lumabook można zamówić książkę drukowaną cyfrowo plus usztywniane karty. Co do półki jakościowej się generalnie zgadzam, choć tak jak pisałem - nie jest to już drastyczna różnica jak dawniej, natomiast cena jest o wiele korzystniejsza. Druk na kredzie to naprawdę rozsądna alternatywa - zdjęcia uzyskują delikatny błysk, sama faktura zdjęcia sprawia wrażenie uwypuklonej. Odwzorowanie kolorów nie budzi zastrzeżeń.

Komentarz

• pawelel
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 15

Zamieszczone przez Duszan77
                    Sztywność kart akurat nie jest problemem - w lumabook można zamówić książkę drukowaną cyfrowo plus usztywniane karty. Co do półki jakościowej się generalnie zgadzam, choć tak jak pisałem - nie jest to już drastyczna różnica jak dawniej, natomiast cena jest o wiele korzystniejsza. Druk na kredzie to naprawdę rozsądna alternatywa - zdjęcia uzyskują delikatny błysk, sama faktura zdjęcia sprawia wrażenie uwypuklonej. Odwzorowanie kolorów nie budzi zastrzeżeń.
                    Jeśli chodzi o koszty... Rzeczywiście wydawało mi się że (z uwagi na niższą jakość druku) usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony z najlepszefoto naświetlane na papierze fotograficznym. Sprawdziłem i okazuje się że np fotoksiążka 20x20 z nf kosztuje 120 zł a taki sam produkt z luma drukowany cyfrowo 190 zł.

Komentarz

• Duszan77

Zamieszczone przez pawelel
                      Jeśli chodzi o koszty... Rzeczywiście wydawało mi się że (z uwagi na niższą jakość druku) usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony z najlepszefoto naświetlane na papierze fotograficznym.
                      nie, źle się Panu wydawało.
                      Usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony naświetlane na papierze foto z Luma.
                      Nikt nie mówił, że Lumabook.pl jest najtańsze na rynku, ale na pewno nie jest też najdroższe.
                      Ceny w najlepszefoto są rzeczywiście dobre, ale czasami mam wrażenie, że wręcz za mocno wyśrubowane w dół. Ale nie odpowiadam za politykę cenową poszczególnych firm oferujących fotoksiążki i fotoalbumy.

Komentarz

• moregun
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 351

wrócę na chwilke klejenia zdjęc - uzywam pistoleta dziwnie wygląda ale po jednym albumie nauczylem sie go uzywac i klei sie o wiele szybciej niż oddzielnymi pastami taśmy/przylepcami - robie 5 pastów na odwrocie i przykładam na kartę albumu - dosłownie 10 sek.

Komentarz

• mtata
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 115

Zamieszczone przez moregun
                          wrócę na chwilke klejenia zdjęc - uzywam pistoleta dziwnie wygląda ale po jednym albumie nauczylem sie go uzywac i klei sie o wiele szybciej niż oddzielnymi pastami taśmy/przylepcami - robie 5 pastów na odwrocie i przykładam na kartę albumu - dosłownie 10 sek.
                          Też to miałem - tania chińszczyzna, która szybko się rozwali. Prędzej czy później i tak wszyscy kończą z pistoletem Scotcha
                          Igor

www.siemien.com

Komentarz

• sebcio80
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2655

Zamieszczone przez moregun
                            jestem ogolnie w szoku ze ktos jeszcze robi tradycyjne albumy, ja to wyrzucilem z oferty,

taniej, solidniej, lepiej robic wszystko w fotoksiażkach, nawet jak robimy je w stylu zdjec tradycyjnych,
                            Moje wątki na forum: sport | fashion
                            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

ani taniej , ani nie koniecznie solidniej ;]

wez do reki ladny , porzadny album , ja nadal je lubie , podoba mi sie odbitka wklejona na taki papier , chociaz fakt faktem ze coraz wiecej klientow woli fotoksiazki
                              no comment...

Komentarz

• rycerz
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 227

a albumy studyjne z wsuwanymi zdjeciami w ramki są jeszcze w użytku? robicie takie ?
                                nx100

Komentarz

Pracuję...