X
-
Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html -
Na stronie są cenniki + kalkulator. Przy stałej współpracy są rabaty dla pro. Ja dogadywałem się w podobnej "grupie". Przy przekroczeniu określonych obrotów (o ile pamiętam to od 5 kpln) można jeszcze coś dostać dodatkowo.
Porównanie -> 20x20, okładka foto, 22 strony - 100 zł. To samo w np. http://www.albumfotograficzny.com.pl/ 83 zł (po rabatach odpowiednio ok. 85 i 70 zł...). Jakość fotograficzna ta sma (papier Kodak Endura).
W DA mamy dodatkowo terminowość, solidność wykonania i możliwość zamówienia odbitek (zobaczcie na cennik 15x21 - 1,05 zł) + innej poligrafii (passe partout, ramy itp.). Dzwonią w razie wątpliwości, nawet z niewielkimi drobiazgami.
W albumiefotograficznym nie wiedzą co to terminowość, mają niedobre olewackie podejście i skutecznie potrafią zasabotować działalność firmy (nieterminowością)...Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!Komentarz
-
Ja korzystam z najlepszefoto.pl widziałem fk z DA są niezłe. Jednak do NF przekonały mnie fajne oprawy (nowoczesny design i dbałość wykonania) mają dobrą cenę np na pakiet ślubny zamawiam dwie ksiązki i trzecia jest bezpłatnie. z tego co wiem to mają dystybutorów w całej polsce gdzie można odbierać książki bez kosztów wysyłki. szczerze polecam i pozdrawiam wszystkich forumowiczówKomentarz
-
ja osobiście polecam lumabook.pl. Mają naprawdę świetnej jakości druk cyfrowy. Z tego co wiem, oferują też druk na papierze kredowym (nie wszystkie firmy to mają, np. najlepszefoto nie drukuje na kredzie) i strony wyglądają rewelacyjnie. Jakość drukowanych okładek jest bardzo wysoka.Komentarz
-
Gdzie kupić mini-albumy - (Pierwsza Komunia)
Hej,
Proszę o pomoc w znalezieniu mini albumów (folderów) na 2 zdjęcia - chodzi o te rozkładane foldery najczęściej wykonane z kartonu imitującego jakiś materiał (skórę etc) . Pewnie każdy z Was ma taki ze swojej Komunii (no powiedzmy ci z rocznika '7X
).
Znalazłem kilka opcji na pojedyncze zdjęcie lecz nie wiem gdzie można nabyć foldery na 2 zdjęcia - najlepiej na fotografie o rozmiarze 23x15,5cm lub te okolice. Szukam 25 sztuk takich "ramek".
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
chalger
ps.
nawet nie za bardzo wiem jak to nazwać folder, albumik, ramka ;] pzdr.Komentarz
-
Gdyby nie ten "dziwny" format zdjęć to mógłbyś rzucic okiem na http://www.fotokoszyk.pl/Mini_Album_...5x21-1416.html
To oczywiście tylko przykład.Komentarz
-
Rzeczywiście, podobno NF oferuje również fotoksiążki drukowane cyfrowo. Nigdy nie zamawiałem więc nie wypowiem się. Jednak trudno porównać produkt z NF naświetlany na prawdziwym papierze foto na grubych sztywnych stronach z drukiem cyfrowym. Zupełnie inna półka jakościowaja osobiście polecam lumabook.pl. Mają naprawdę świetnej jakości druk cyfrowy. Z tego co wiem, oferują też druk na papierze kredowym (nie wszystkie firmy to mają, np. najlepszefoto nie drukuje na kredzie) i strony wyglądają rewelacyjnie. Jakość drukowanych okładek jest bardzo wysoka.Komentarz
-
Sztywność kart akurat nie jest problemem - w lumabook można zamówić książkę drukowaną cyfrowo plus usztywniane karty. Co do półki jakościowej się generalnie zgadzam, choć tak jak pisałem - nie jest to już drastyczna różnica jak dawniej, natomiast cena jest o wiele korzystniejsza. Druk na kredzie to naprawdę rozsądna alternatywa - zdjęcia uzyskują delikatny błysk, sama faktura zdjęcia sprawia wrażenie uwypuklonej. Odwzorowanie kolorów nie budzi zastrzeżeń.Komentarz
-
Jeśli chodzi o koszty... Rzeczywiście wydawało mi się że (z uwagi na niższą jakość druku) usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony z najlepszefoto naświetlane na papierze fotograficznym. Sprawdziłem i okazuje się że np fotoksiążka 20x20 z nf kosztuje 120 zł a taki sam produkt z luma drukowany cyfrowo 190 zł.Sztywność kart akurat nie jest problemem - w lumabook można zamówić książkę drukowaną cyfrowo plus usztywniane karty. Co do półki jakościowej się generalnie zgadzam, choć tak jak pisałem - nie jest to już drastyczna różnica jak dawniej, natomiast cena jest o wiele korzystniejsza. Druk na kredzie to naprawdę rozsądna alternatywa - zdjęcia uzyskują delikatny błysk, sama faktura zdjęcia sprawia wrażenie uwypuklonej. Odwzorowanie kolorów nie budzi zastrzeżeń.Komentarz
-
nie, źle się Panu wydawało.
Usztywniony druk cyfrowy z Luma powinien być tańszy niż sztywne strony naświetlane na papierze foto z Luma.
Nikt nie mówił, że Lumabook.pl jest najtańsze na rynku, ale na pewno nie jest też najdroższe.
Ceny w najlepszefoto są rzeczywiście dobre, ale czasami mam wrażenie, że wręcz za mocno wyśrubowane w dół. Ale nie odpowiadam za politykę cenową poszczególnych firm oferujących fotoksiążki i fotoalbumy.Komentarz
-
-
Też to miałem - tania chińszczyzna, która szybko się rozwali. Prędzej czy później i tak wszyscy kończą z pistoletem Scotchawrócę na chwilke klejenia zdjęc - uzywam pistoleta dziwnie wygląda ale po jednym albumie nauczylem sie go uzywac i klei sie o wiele szybciej niż oddzielnymi pastami taśmy/przylepcami - robie 5 pastów na odwrocie i przykładam na kartę albumu - dosłownie 10 sek.
Komentarz
-
jestem ogolnie w szoku ze ktos jeszcze robi tradycyjne albumy, ja to wyrzucilem z oferty,wrócę na chwilke klejenia zdjęc - uzywam pistoleta dziwnie wygląda ale po jednym albumie nauczylem sie go uzywac i klei sie o wiele szybciej niż oddzielnymi pastami taśmy/przylepcami - robie 5 pastów na odwrocie i przykładam na kartę albumu - dosłownie 10 sek.
taniej, solidniej, lepiej robic wszystko w fotoksiażkach, nawet jak robimy je w stylu zdjec tradycyjnych,Komentarz
-
ani taniej , ani nie koniecznie solidniej ;]
wez do reki ladny , porzadny album , ja nadal je lubie , podoba mi sie odbitka wklejona na taki papier , chociaz fakt faktem ze coraz wiecej klientow woli fotoksiazkino comment...Komentarz
-
Komentarz
Komentarz