X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkwiek
    Uzależniony
    • 2006
    • 862

Inteligencja Amerykanów?

tak jakoś znalazłem, można się pośmiać

Maxior to zbiór najlepszych i najnowszych filmików w sieci dodawanych i ocenianych codziennie przez społeczność.
    I am FX

Komentarz

• Kubaman
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4709

myślę, że gdybyś zapytał z kieleckim gdzie jest Utah też byś się zdziwił.
      Z inteligencją amerykanów ma to niewiele wspólnego, raczej z systemem nauczania i ogólną kulturą "pod siebie". Moim drugim szefem jest Amerykanin, który ma w swoim biurze dyplom inżynierski uniwersytetu Pensilvanii wypisany łaciną, tylko niestety nie wie co tam jest napisane (to znaczy wie ogólnie ale nie potrafi przetłumaczyć). I to pomimo spędzenia w Europie kilkunastu lat. Ale ja również nie wiem gdzie jest Connecticut czy jakieś wiochy na alasce gdzie on łowi ryby. Punkt widzenia jest odnienny
      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• rene
        Początki nałogu
        • 2006
        • 283

No ale nie odpowiedzieć na pytanie "ile boków ma trójkąt"? Można obwiniać system nauczania, ale bez przesady.

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Kubaman
          myślę, że gdybyś zapytał z kieleckim gdzie jest Utah też byś się zdziwił. (..) Ale ja również nie wiem gdzie jest Connecticut czy jakieś wiochy na alasce gdzie on łowi ryby. Punkt widzenia jest odnienny
          Tylko zwróć uwagę, że im nikt nie każe podawać daty urodzin Piłsudskiego, albo pokazywać na mapie Katowic. Gdybyś przeciętnego scyzoryka (trzymając się tych Kielc) zapytał gdzie jest Szczecin to chyba by jednak pokazał ;-)

Choć oczywiście z inteligencją to te pytania mają niewiele wspólnego. Z pokazaniem głupoty i braku elementarnej wiedzy - owszem :-D
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• ewg
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1079

Jednym brakuje tego, innym owego... To prawda, że biedni Amerykanie są z grubsza durni, ale dla odmiany... oni szanują swój kraj! - Takiej mądrości też nam życzę!

Komentarz

• yogi-bear
              Początki nałogu
              • 2005
              • 366

Ciekawe ilu z nas wie gdzie leży każdy stan w USA Oni pewnie wiedzą.

Oczywiście rozbawiło mnie to, ale myślę że to są wyjątki których znalazło by się sporo i u nas. A pytanie "gdzie znajduje się mur breliński?" mogli uznać za podchwytliwe ;D Z "KFC" ładnie wyszło

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Zamieszczone przez muflon
                Gdybyś przeciętnego scyzoryka (trzymając się tych Kielc) zapytał gdzie jest Szczecin to chyba by jednak pokazał ;-)
                Czego się tak czepiliście ?
                Nie wiem czy jestem przeciętny - ale bym pokazał gdzie jest Szczecin ;-) a nawet Wrocław czy Poznań.. i jeszcze pare innych, ale ogólne to zgadzam się z teorią że to nie kwestia inteligencji (czy głupi naród mógłby być w miejscu gdzie teraz są USA?) tylko wykształcenia oraz priorytetów tego wykształcenia - u nas jest dużo różnych rzeczy w szkole i to bardzo szczegółowych natomiast tam nie uczy się "na blachę" tylu rzeczy - raczej ogólnie po łebkach a dopiero jak ktoś chce coś zgłębić to wtedy jest dogłębnie uczony tego co mu potrzebne - nie tracą czasu na inne "mniej potrzebne" rzeczy..
                Pozdr
                Artur
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• tpop
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1465

Z inteligencją amerykanów ma to niewiele wspólnego, raczej z systemem nauczania i ogólną kulturą "pod siebie".
                  co ty opowiadasz! Jaki system nauczania?! co ma wspolnego nauczanie z pytaniem jaka religia panuje w Izraelu? Czy ktos w szkole uczyl cie ile jest wiez Eifla w Paryzu?
                  Najbardziej rozbawila mnie odpowiedź na pytanie jaka jest waluta United Kingdom?: "a co to jest United Kingdom"
                  No Kubaman prosze cie nie zwalaj winy na system nauczania.

Ale ja również nie wiem gdzie jest Connecticut
                  no ale chyba umiesz wskazac wojewodztwo mazowieckie czy malopolskie co?

Matoły i tyle.
                  To prawie tak jak u nas z plagą dysleksji. Nagle sami dyslektycy. Choc w tym przypadku to akurat chodzi o nauczanie .
                  Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
                  photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• SenK
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 239

tata do synka:
                    - patrz, pająk je biedronkę.
                    - a co to jest dronka?

dzisiaj miałem z tego polew
                    Głupie i krótkie ale sie usmiałem :P
                    Canon..

http://senkowski.pl
                    https://www.facebook.com/bartlomiej.senkowski

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

mnie najbardziej rozbawił koleś, który z początku wyglądał na inteligenta tłumacząc co to Al Kaida. A potem wystrzelił, że jej szefem jest Arafat
                      "Everybody knows that"
                      a pytanie o ilość wojen światowych?
                      no i ta sztuczka z podmienionymi państwami, że niby Iran leży tam gdzie Australia? dla mnie po prostu porażka
                      a nawet pytanie o KFC, to tak jakby mnie zapytali z jakiego miasta jest Krakowski Klub Strzelecki :P

polecam jeszcze to:
                      Ostatnio edytowany przez mkwiek; 5737. Powód: dodanie linka
                      I am FX

Komentarz

• tpop
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1465

Zamieszczone przez mkwiek
                        to tak jakby mnie zapytali z jakiego miasta jest Krakowski Klub Strzelecki :P
                        do tego bardziej pasuje pytanie gdzie byl mur berlinski
                        photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Smaczny
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 149

Pytania były po prostu tendencyjne...

Komentarz

• fotomaniak1

Zamieszczone przez Smaczny
                            Pytania były po prostu tendencyjne...
                            Zgadzam się z przedmówcą. Ale wydaje mi się, że to jednak trochę montaż...

Komentarz

• Smaczny
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 149

O Foto-Mil! Kupiłem od Was z 6 obiektywów! Zawsze bez zarzutu nota bene! Pozdrawiam, a pozostałych przepraszam za offtopa...

Komentarz

• djtermoz
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 988

Oj bo zaraz tu przyjdzie snowboarder i posprzata...

Po pierwsze, oczywiscie ze film zostal tak zmontowany zeby pokazac najwiekszych matolow.

Po drugie, oczywiscie ze uogolniajac to Amerykanow raczej bardziej interesuje to co sie dzieje na ich wlasnym podworku niz poza nim. I w sumie im sie nie dziwie tak bardzo bo maja to podworko duze i jadac z jednego stanu do drugiego czasem mozna sie czuc jak przekraczajac granice kraju.

Po trzecie, powinniscie wiedziec gdzie lezy Connecticut. To ten maly stan miedzy Bostonem a Nowym Jorkiem w ktorym praktycznie nic ciekawego nie ma.

Po czwarte, ulubiona zabawa geograficzna Amerykanow jest wymienienie wszystkich stanow z pamieci, co wbrew pozorom nie jest wcale proste. Zawsze jakiegos sie zapomni.

Po piate, ten film zawiera troche prawdy o ignorancji wielu ludzi zyjacych w tym kraju. Niestety.
                                djtermoz@pbase

Komentarz

Pracuję...