Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pank
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Dla tych co nie oglądali: jak ktoś nie będzie chciał to nie zauważy. Ale nie rozumiem co to ma wspólnego z tym wątkiem.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• strideer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1905

Nic, to Ty rozwinąłeś ten fragment. Na to natomiast, że ktoś wykorzystuje Twój pomysł jest prosta rada - wymyśl coś nowego. To jest miara kreatywności, a nie zatrzymanie się na jednej udanej pracy.

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

A czy mierzymy tu kreatywność? Czy jeżeli ktoś trzaska pierdyliard pomysłów na dobę oznacza że można mu sobie bezkarnie jeden podpier...? Co to w ogóle za rada, Wuju?
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• strideer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1905

Prosta, sprawdzona i łatwa do zapamiętania.

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Zamieszczone przez pank

Dla Ciebie być może. Trochę może przesadzę z porównaniem ale jest masa ignorantów którzy w białym kwadracie Malewicza nic nie widzą i twierdzą że na plastyce w podstawówce lepsze robili.
            Trochę:grin:
            O ile nie każdy jest w stanie zrozumieć co miał na myśli autorytet awangardy europejskiej malując czarny kwadrat na białym tle to już raczej nie trzeba być koneserem aby stwierdzić, że zdjęcie ze sznurkami w pierzynie jest gniotem lub nim nie jest?
            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• pank
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1502

Zamieszczone przez strideer
              Prosta, sprawdzona i łatwa do zapamiętania.
              I do tego wyjęta z przysłowiowych czterech liter, dla ułatwienia podpowiem że nie chodzi o "frak".

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Zamieszczone przez pank
                Pokaż mi proszę jedno zdjęcie z mojej galerii które jest kopią jakiegoś oryginalnego pomysłu ze wskazaniem autora tegoż. Zrób to albo grzecznie przeproś i następnym razem ugryź się w język zanim zaczniesz wypisywać brednie insynuujące komuś kradzież.
                Po pierwsze, nie twierdzę że dopuściłeś siękradzieży. Z łaski swojej spuść z tonu i zastanów zanim znowu popadniesz w neurotyzm.
                Nie będę ślęczał godzinę w googlach, żeby udowodnić to, co oczywiste.
                Dlatego pozwolę sobie na tylko jedno porównanie: http://www.blog.fotomaximus.com/blog...kIMG_9862k.jpg

Wiem wiem, exif wskazuje, że Twoje zdjęcie było 2 lata wcześniej. Czy jest to dowód, że to Ty pierwszy zrobiłeś zdjęcie całującej się parze w stroju ślubnym, na trzepaku, na tle ceglanego muru? Nie. Bo takie zdjęcia były już, kiedy ja chodziłem do liceum, a to było znacznie dawniej, niż 2 lata temu.

Galerie wszystkich bez wyjątku fotografów, są pełne podobnych zdjęć i powielonych pomysłów. W d. się wam poprzewracało, panowie kumotrowie.
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Kluczem był tu "oryginalny pomysł", sprawdź sobie na wikipedii. Przytaczanie w tej dyskusji evergreenów powielanych w milionach sztuk to czystej wody demagogia. Co jest oryginalnego w parze siedzącej na trzepaku? Natomiast jak ktoś trzaśnie np. opowieść o tym jak wielkie pluszaki porywają parę młodą bo "para poprosiła" to dorwę i zatłukę.

Komentarz

• strideer
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1905

A propos oryginalnych pomysłów: to to zdjęcie http://wyrobydomowe.blox.pl/resource/tn_IMG_0145.jpg pojawiło się w dyskusji u kumpla w temacie tych związanych Pary Młodej ze zdjęć.

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

Ale przepaść pomiędzy pierzyną a pluszakami jest przynajmniej taka jak pomiędzy rysunkami pierwszaka a czarnym kwadratem na białym tle. Nie ma porównania.

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Sergiusz, jakość, czy też "wartość artystyczna" omawianego zdjęcia nie ma IMHO żadnego znaczenia, chodzi o sam fakt kradzieży i relatywizowania jej. Mi się podoba, tak przy okazji

Komentarz

• VomitroN
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 516

Zamieszczone przez pank
                          Co nie zmienia faktu że Zuckerberg pomysł ukradł. I co w związku z tym?
                          To ja mam pytanie, bo przyznam, że czuje się zagubiony. Co w takim razie stanowi, że drugie zdjęcie z kołdrą to ewidentny plagiat w twym przekonaniu? Sznur, kołdra, barwy, GO, pomysł na kompozycję, scenografia ?
                          "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Pomysł na zdjęcie.

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Ze względu na tło wolę „autoportret”:-D Jaki pomysł jest w pierzynie? Pluszaki to opowieść składająca się fabuły a nie tylko pomysł. To więcej niż jedno zdjęcie.

Komentarz

• pank
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1502

Ok, jak ktoś skopiuje młodą odlatującą na odkurzaczu albo młodych z deską do prasowania, albo jakiekolwiek inne zdjęcie z wyraźnym pomysłem też się wkurzę.

Komentarz

Pracuję...