Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • strideer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1905

I co zrobisz? Będziesz pozywał czy tylko potupiesz nóżką?

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Zawołam chłopaków z osiedla i odwiedzę delikwenta z propozycją nie do odrzucenia. Jakie ma to znaczenie? Rozmawiamy o kradzieży czy jej konsekwencjach?
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• strideer
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1905

Póki co to mam wrażenie, że Twoje rozmawianie jest dla samego rozmawiania.

Komentarz

• pank
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

Aha. To powtórzę jeszcze raz dla porządku być może teraz zauważysz, o ile sam fakt procesu i jego wyniku nie jest dla mnie szczególnie zajmujący chociaż werdykt niewątpliwie interesujący będzie o tyle przyzwolenie fotografów na zżynanie od innych które w tym wątku widać jest przerażający.
          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Wiesz pank jak ktoś będzie chciał to weźmie. Tyle, że jak nie umieści w sieci to nic nie będziesz wiedział. A co oko nie widzi to i serce nie boli.
            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• strideer
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1905

Taki Picasso miał parę fajnych złotych myśli na temat kopiowania, łącznie z taką wprost zachęcającą do kopiowania innych (w odróżnieniu do kopiowania samego siebie, co już w ogóle jest smutne).

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Sergiusz, problem w tym że im więcej osób będzie twierdzić że nic się nie stało bo to przecież tylko niewinna inspiracja, koleś powinien być dumny że jest wzorem i inne tego typu pierdy, tym częściej takie kradzieże będą miały miejsce. Może faktycznie przydałby się jednoznaczny wyrok z odpowiednim odszkodowaniem który dał by do myślenia kilku amatorom cudzych pomysłów skoro kultura i wartości wyniesione z domu nie wystarczają.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez strideer
                Taki Picasso miał parę fajnych złotych myśli na temat kopiowania, łącznie z taką wprost zachęcającą do kopiowania innych (w odróżnieniu do kopiowania samego siebie, co już w ogóle jest smutne).
                Skoro Picasso zachęca to zmienia postać rzeczy, kradnijcie ludzie, spoko jest.
                Ostatnio edytowany przez pank; 15979. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• strideer
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1905

A jest? Zrozum wreszcie, że nie żyjemy w idealnym świecie. Nie chcesz żeby Cię kopiowali, nie pokazuj swoich prac. To płakanie, tupanie nóżką i zżymanie się jakie to złe to kopiowanie cudzych pomysłów naprawdę nic nie wnosi do tematu.

Komentarz

• pank
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

A kto płacze i tupie nóżką? Myślałem że forum dyskusyjne służy m.in. do dyskutowania, sory jak się pomyliłem. Co wnoszą do tematu złote myśli Picassa?

Komentarz

• strideer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1905

Sankcjonują to, co od zawsze towarzyszyło aktowi tworzenia.

Komentarz

• Tibby
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 51

Inspirowanie się, zżynanie, powielanie pomysłów i inne formy kopiowania lub wzorowania się są powszechne. Czy są przestępstwem w świetle polskiego prawa? To już chyba tylko może orzec sąd w konkretnym przypadku, nasze odczucia i przemyślenia to tylko nasze prywatne opinie.
                        A crazybooth? Ktoś kiedyś pierwszy na to wpadł i zastosował na weselu, a teraz mamy wysyp tego typu zdjęć. I ten nieznany ktos powinien ścigać naśladowców?

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Ale w tym zdjęciu nie ma żadnego pomysłu. Trudno ukraść coś czego nie ma. Jest to zwykłe zdjęcie ślubne. Zamiast w trzepaku przyszli w pierzynie.
                          Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Zamieszczone przez Tibby
                            A crazybooth? Ktoś kiedyś pierwszy na to wpadł i zastosował na weselu, a teraz mamy wysyp tego typu zdjęć. I ten nieznany ktos powinien ścigać naśladowców?
                            Akurat ten ktoś jest znany i sprzedaje dokładny opis jak to zrobić na swojej stronie

Komentarz

• Tibby
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 51

A jest? Zrozum wreszcie, że nie żyjemy w idealnym świecie. Nie chcesz żeby Cię kopiowali, nie pokazuj swoich prac.
                              I to jest mądra wypowiedź - trzeba się liczyć z tym, że jak upubliczni się swoje prace to znajdą się naśladowcy (konkurencja lokalna lub inni ludzie z branży - tutaj dostęp to galerii online niesamowicie ułatwia wzorowanie się na kimś i powielanie).

Komentarz

• pank
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1502

Sankcjonują to, co od zawsze towarzyszyło aktowi tworzenia.
                                Ktoś kradnie czyjś pomysł, przedstawia jako swój i na nim zarabia. Jak chcesz to usankcjonować? W każdej innej dziedzinie niż fotografia kończy się procesem i odszkodowaniem.
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Zamieszczone przez Tibby
                                I to jest mądra wypowiedź - trzeba się liczyć z tym, że jak upubliczni się swoje prace to znajdą się naśladowcy (konkurencja lokalna lub inni ludzie z branży - tutaj dostęp to galerii online niesamowicie ułatwia wzorowanie się na kimś i powielanie).
                                Liczyć się, owszem, akceptować i przyzwalać niekoniecznie.
                                Ostatnio edytowany przez pank; 15979. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...