X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • centur
    Uzależniony
    • 2011
    • 766

Odp: Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

PMP ale nie o tym rozmawiamy, temat załozyłęm tylko po to aby zachęcić userów do prezentowania swych prac, nie koniecznie tutaj ale linki do galerii w stopce mz warto umieszczać natomiast umieszczanie zdjęć tylko po to aby uzyskiwać komentarze - mz nie tędy droga ale nie mam nic przeciwko, w każdym razie ja się w to nie bawię, ani nie oczekuje rad jak poprawić swoje zdjęcia ani sam takich nie udzielam bo moja wieloletnia praktyka na plfoto pokazała że to nie ma sensu.....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• PMP
      Bywalec
      • 2012
      • 131

Zamieszczone przez centur
      mz nie tędy droga ale nie mam nic przeciwko
      Centurze, ale to właśnie Ty rozpocząłeś ocenianie innych użytkowników w tym wątku pisząc, że "coś z nimi jest nie tak". Wcześniej inni podawali tylko powody o które spytałeś w tytule wątku. Poza tym nie kieruj się złymi doświadczeniami na plfoto. Myślę, że na tym forum jest inaczej.
      Z bliska i z daleka

Komentarz

• centur
        Uzależniony
        • 2011
        • 766

przeczytaj uwaznie moje posty, pisałem tylko o tych którzy nie publikują zdjęć "bo i tak nikt ich nie skomentuje" i w tej materii zdania nie zmieniłem ...
        Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• PMP
          Bywalec
          • 2012
          • 131

No widzisz, mnie akurat to zniechęca, bo liczyłbym na to, że bardziej doświadczeni ode mnie użytkownicy podpowiedzą mi co powinienem poprawić. Zatem Twoim zdaniem coś ze mną jest nie tak?
          Z bliska i z daleka

Komentarz

• centur
            Uzależniony
            • 2011
            • 766

Zamieszczone przez PMP
            No widzisz, mnie akurat to zniechęca, bo liczyłbym na to, że bardziej doświadczeni ode mnie użytkownicy podpowiedzą mi co powinienem poprawić. Zatem Twoim zdaniem coś ze mną jest nie tak?
            to zastanów się czy wogóle jest sens zajmować się fotografią skoro kwintesencją tej pasji i przysłowiową "wisienką na torcie" mają być komentarze internautów o których nic nie wiesz... po co w takim razie ogóle fotografujesz, dla kogo ? dla siebie czy dla innych,z pasji czy aby zaspokoić swą próżność ??? ...

Komentarz

• PMP
              Bywalec
              • 2012
              • 131

to zastanów się czy wogóle jest sens zajmować się fotografią skoro kwintesencją tej pasji i przysłowiową "wisienką na torcie" mają być komentarze internautów o których nic nie wiesz... po co w takim razie ogóle fotografujesz, dla kogo ? dla siebie czy dla innych,z pasji czy aby zaspokoić swą próżność ??
              A kto powiedział, że czyjś komentarz ma być "wisienką na torcie"? Może tak było dla Ciebie w czasach plfoto? Ja tu pisałem o oczekiwaniu porad i jakie ma to znaczenie czy kogoś znam czy nie znam? Pozwól by każdy tu miał swój pogląd; zamieszczał swoje zdjęcia lub nie i oczekiwał komentarzy, porad itp. lub nie oczekiwał. I fajnie by było gdybyś nie oceniał ludzi pisząc, że coś jest z nimi nie tak.
              Z bliska i z daleka

Komentarz

• pan.kolega
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2817

to zastanów się czy wogóle jest sens zajmować się fotografią skoro kwintesencją tej pasji i przysłowiową "wisienką na torcie" mają być komentarze internautów o których nic nie wiesz... po co w takim razie ogóle fotografujesz, dla kogo ? dla siebie czy dla innych,z pasji czy aby zaspokoić swą próżność ??? ...
                Brakuje tylko "powieś się" w tym tekście... totalna depresja.

To co jest w końcu słuszne i sprawiedliwe : fotograowanie dla siebie, czy dla bliźnich? To nie jest retoryczne pytanie, odpowiedz jasno, jeśli masz odwagę, bo mam wrażenie, że się zapętliłeś w tej pasji pouczania innych...

Sam nie wiem co wolę- snobów sprzętowych czy kaznodziejów moralizatorów od Wielkiej Tfurczości, którzy marwia się o czyjś sens życia i bycia.
                Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.
                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• centur
                  Uzależniony
                  • 2011
                  • 766

a pozwolicie mi mieć własne zdanie w tym temacie ??? dziękuję...

Komentarz

• manfred1
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 842

Na forum nikona wrzuciłem panoramę z Tatr nie żeby była jakaś super ot wyjazd na Kasprowy plener ślubny i z nudów panorama. To mnie delikatnie objechali że nuda brak światła i że za szeroko zrobiłeś. Nikt nie pokusił się o pogadanke na temat gór. Szczerze wole już zdjęcia dawać na plfoto

Wysłane listem poleconym z Nexus 4
                    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• zysk
                      Pełne uzależnienie
                      • 2013
                      • 1120

Temat jest wartościowy: dlaczego nie publikujemy swoich fotek ? .
                      Z mojego punktu widzenia:
                      -każdy fotografuje jak umie
                      -każdy sie tym cieszy
                      -oglądajacy nie wie co chciał pokazać fotografujący
                      więc
                      wszystkie obcesowe krytyki zamiast porady ( a jest to dość powszechne) powodują,
                      że userzy nie chwalą się fotkami.
                      Inna sprawa: każdy ma parę tysiecy fotek:sa lepsze i gorsze,subiektywnie trudno wybrać któreś jako dobre do oceny.
                      centur
                      Proszę bardzo moja galeria:
                      kamerom.pl
                      Mozna sobie poużywać.
                      zapraszam
                      "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
                      7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• PMP
                        Bywalec
                        • 2012
                        • 131

a pozwolicie mi mieć własne zdanie w tym temacie ??? dziękuję..
                        My Tobie tak, a Ty nam? Bez oceniania czy z kimś "coś jest nie tak"?
                        Z bliska i z daleka

Komentarz

• jellyeater
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 1631

Proszę bardzo moja galeria:
                          kamerom.pl
                          Wiem, że to zabrzmi jak hejt (nie jest nim, bo mi to wisi), ale dawno nie widziałem czegoś tak oldskulowego i jednocześnie dysfunkcyjnego. Trzeba wykonać ze 4 czy 5 kliknięć by dostać się do kolejnych zdjęć, potem trzeba się wycofywać. A zdjęć dużo, raczej w formie miniaturek (małe rozmiary) i robi się z tego droga przez mękę.

A chętnie bym pooglądał egzotyczne miejsca.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• esensja
                            Coś już napisał
                            • 2011
                            • 72

A ja nie publikuje głównie z powodu zbytniego skomplikowania umieszczania zdjęć. Muszę iść do FTPa, wysłać na serwer zdjęcie, pamiętać jego adres i potem link wkleić tu. Po prostu mi się nie chce. Jeśli byłoby to prostsze w sensie umieszczanie zdjęć bezpośrednio tu na forum to pewnie wrzucałbym częściej. Inna sprawa że to forum bardziej traktuję jako bazę informacji o sprzęcie a nie jako galerię to też nigdy jakoś mi do głowy nie przyszło, żeby coś publikować.

Komentarz

• ojsel

Może niektórzy się boją, że ktoś podkradnie ich pomysły? Tak na poważnie to chyba za dużo z tym wszystkim roboty.

Komentarz

• p0lish
                                Początki nałogu
                                • 2011
                                • 366

jakie skomplikowane??? co Wy pitolicie?
                                wybierasz jeden z pierdyliarda serwisów hostingowych, wklejasz linki i zrobione
                                to jest dużo roboty??
                                Blog

Komentarz

Pracuję...