X
-
-
:-) nie, nie ma takiego problemu. Najczęściej jeżdżę w zbroi, więc raczej nie ma możliwości zrobienia sobie krzywdy. Poza tym upadki prosto na plecy to raczej rzadkość, puszka to bardziej zabezpieczenie przed "trzepnięciem" aparatem o ziemię. Piszę raczej, bo odpukać jeszcze nie musiałem testować tego patentu :-).pozdrowienia,
serhijKomentarz
-
No i moja kolej...
Śmigam na krajowym Krossie Grand Adventure, solidna stalowa rama, szerokie oponki, nie dają mi ulgi w jeździe. Kiepski osprzęt. Oprócz tego spore zacięcie.
...Rekordy...
Prędkość max ~62.3km/h z górki na ul. Lubartowskiej w Lublinie
Dystans max/dzień =228km (około 12h)
Od 2001 roku około 40 000km (jazda tylko rekreacyjna od trzech lat głównie w celach fotograficznych).
...Cały sprzęt wożę zazwyczaj na plecach, wcześneijesyz aparat FujiS5000 wielokrotnie latał ze mną przez kieronicę, obecny w ubiegłym roku zrobił ze mną dwa klasyczne loty ;D z czego jeden nocny
. Najcikawszym lotem był lot w lesie gdy w jednym ręku miałem aparat a drugą kierowałem, koło zsunęło się w koleinę wypełnioną wodą (nie miałem pojęcia że moze tak głęboka być) lądowałem z aparatem jakby był pochodnią nawet nieupadł.
...Nieużywam kasku, wielokrotnie się nad tym zastanawiałem, przymierzałem także, ale jakoś... tak się trudno zdecydować.
Podsumowując najczęstrzym towarzyszem moich wypraw rowerowych czy to w nocy, mgłe, deszczu czy śniegu zazwyczaj jest właśnie Mój Canonik.
Póki co mnie nie zawiódł... i oby tak zostało.| mój sprzęt | galeria plfoto | galeria www |Komentarz
-
-
-
Komentarz
-
-
-
Mam ten sam model, tylko starszy. Właściwie to już sama rama - większość elementów zostala wymieniona przed zakupem roweru w sklepie, a i te wymieniłem, bo się zużyły.
Ostatnio śmigam nim głównie do pracy, bo, niestety, na wypady w las mam mało czasu.
Ale to zamierzam wkrótce zmienić.
30D + szpargałyKomentarz
-
-
też wymieniłem wszystko na poczatku i złożyłem drugi rowerek dla żony .pozdrMam ten sam model, tylko starszy. Właściwie to już sama rama - większość elementów zostala wymieniona przed zakupem roweru w sklepie, a i te wymieniłem, bo się zużyły.
Ostatnio śmigam nim głównie do pracy, bo, niestety, na wypady w las mam mało czasu.
Ale to zamierzam wkrótce zmienić.
Komentarz
-
To moja bryka:
Osprzęt choć Sora to jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Gdybym nie pakował kasy w nowe zabawki foto to pewnie kupiłbym coś na Ultegrze i dobrej sztywnej alu ramce.
Robię nim 5-7 tys. km w sezonie od 3 lat i bardzo dobrze się trzyma. Czasem mnie korci żeby sobie coś na wertepy kupić i poszaleć jesień/zima/wiosna ale zawsze są ciekawsze wydatki np.foto
Aha, jak już licytujemy się na rekordy długości trasy to ja jednorazowo najwięcej przejechałem 297km
.
P.S
Odkąd sprzedałem kompakt to aparatu na rower nie biorę.Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.Komentarz
-
OT: Mam pytanie do ludzi,którzy orientują się w tematyce rowerowej.Mam ósemkę w tylnim kole (dosyć sporą).Lepiej i taniej jest je wycentrować czy kupić nowe?Dodam,że jest to fabrycznie zamontowane koło,a rower nie należy do żadnych rewelacji,więc pewnie wysokiej wartości ono nie ma.
||GaleriaKomentarz
-
leć do serwisu rowerowego a oni stwierdzą czy warto.... jeśli ósemka "złamała" obręcz będzie wymiana, jeśli ósemka jest lekka powinno się dać wycentrować. koszt centrowania to ok 20-30 złociszy, pod warunkiem, że się wogóle da
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Lepiej jest przepleść koło z nową obręczą... Ta jeszcze jakiś czas może działać, ale takie historie zdrowe nie są...OT: Mam pytanie do ludzi,którzy orientują się w tematyce rowerowej.Mam ósemkę w tylnim kole (dosyć sporą).Lepiej i taniej jest je wycentrować czy kupić nowe?Dodam,że jest to fabrycznie zamontowane koło,a rower nie należy do żadnych rewelacji,więc pewnie wysokiej wartości ono nie ma.Komentarz

Komentarz