X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zakk Wylde
    Początki nałogu
    • 2006
    • 349

Ja jezdrzę Giant Boulder (niebieski):
    Albo po miesicie takim:

Oczywiście zdjęcie nie jest mojego roweru,,, Mój błyszczy się i jest zadbany!
    sprzęt | | |

Komentarz

• serhij
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 24

Zamieszczone przez zanussi
      serhij.... a czy przy ewentualnych upadkach ta mocca, rozpuszczalna czy jaka tam wozisz ze sobą nie wbija ci się w plecy lub też w części ciała nie zabezpieczone żółwiem czy tam innymi skorupami? go to chyba musi boleć....
      :-) nie, nie ma takiego problemu. Najczęściej jeżdżę w zbroi, więc raczej nie ma możliwości zrobienia sobie krzywdy. Poza tym upadki prosto na plecy to raczej rzadkość, puszka to bardziej zabezpieczenie przed "trzepnięciem" aparatem o ziemię. Piszę raczej, bo odpukać jeszcze nie musiałem testować tego patentu :-).
      pozdrowienia,
      serhij

Komentarz

• koyot77
        Coś już napisał
        • 2005
        • 90

No i moja kolej...
        Śmigam na krajowym Krossie Grand Adventure, solidna stalowa rama, szerokie oponki, nie dają mi ulgi w jeździe. Kiepski osprzęt. Oprócz tego spore zacięcie.
        ...Rekordy...
        Prędkość max ~62.3km/h z górki na ul. Lubartowskiej w Lublinie
        Dystans max/dzień =228km (około 12h)
        Od 2001 roku około 40 000km (jazda tylko rekreacyjna od trzech lat głównie w celach fotograficznych).

...Cały sprzęt wożę zazwyczaj na plecach, wcześneijesyz aparat FujiS5000 wielokrotnie latał ze mną przez kieronicę, obecny w ubiegłym roku zrobił ze mną dwa klasyczne loty ;D z czego jeden nocny . Najcikawszym lotem był lot w lesie gdy w jednym ręku miałem aparat a drugą kierowałem, koło zsunęło się w koleinę wypełnioną wodą (nie miałem pojęcia że moze tak głęboka być) lądowałem z aparatem jakby był pochodnią nawet nieupadł.

...Nieużywam kasku, wielokrotnie się nad tym zastanawiałem, przymierzałem także, ale jakoś... tak się trudno zdecydować.

Podsumowując najczęstrzym towarzyszem moich wypraw rowerowych czy to w nocy, mgłe, deszczu czy śniegu zazwyczaj jest właśnie Mój Canonik.
        Póki co mnie nie zawiódł... i oby tak zostało.
        | mój sprzęt | galeria plfoto | galeria www |

Komentarz

• GaGacek
          Bywalec
          • 2005
          • 235

Ja się poruszam tym

Are you brave enough?

Komentarz

• kula
            Coś już napisał
            • 2006
            • 63

ktory to rocznik bombera 01 ?
            do 2003 mialy chyba zlote golenie

Komentarz

• GaGacek
              Bywalec
              • 2005
              • 235

Zamieszczone przez kula
              ktory to rocznik bombera 01 ?
              do 2003 mialy chyba zlote golenie
              tak Z1 z 2001 r.
              Are you brave enough?

Komentarz

• ongis

ojojoj Merida kalahari 590 sx , mało co z niej zostało hehehe ale km robią swoje , ale rama jest tj. merida dalej tak wyglądała w 2002 r
                kalahari_590_sx.jpg
                Ostatnio edytowany przez Gość; 4209.

Komentarz

• sp7uto
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 21

Witajcie !

Mam takiego Giant`a. Dzielnie znosi mnie i sprzet

Komentarz

• Sielan
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 127

Zamieszczone przez ongis
                    ojojoj Merida kalahari 590 sx , mało co z niej zostało hehehe ale km robią swoje , ale rama jest tj. merida dalej tak wyglądała w 2002 r
                    kalahari_590_sx.jpg
                    Mam ten sam model, tylko starszy. Właściwie to już sama rama - większość elementów zostala wymieniona przed zakupem roweru w sklepie, a i te wymieniłem, bo się zużyły.
                    Ostatnio śmigam nim głównie do pracy, bo, niestety, na wypady w las mam mało czasu. Ale to zamierzam wkrótce zmienić.
                    30D + szpargały

Komentarz

• Auwo
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 928

A ja sobie jeżdżę czarnym, 9 kilogramowym, ze srebrnym napisem na ramie.

Komentarz

• ongis

Zamieszczone przez Sielan
                        Mam ten sam model, tylko starszy. Właściwie to już sama rama - większość elementów zostala wymieniona przed zakupem roweru w sklepie, a i te wymieniłem, bo się zużyły.
                        Ostatnio śmigam nim głównie do pracy, bo, niestety, na wypady w las mam mało czasu. Ale to zamierzam wkrótce zmienić.
                        też wymieniłem wszystko na poczatku i złożyłem drugi rowerek dla żony .pozdr

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          PREMIUM member
                          • 2006
                          • 4250

To moja bryka:

Osprzęt choć Sora to jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Gdybym nie pakował kasy w nowe zabawki foto to pewnie kupiłbym coś na Ultegrze i dobrej sztywnej alu ramce.
                          Robię nim 5-7 tys. km w sezonie od 3 lat i bardzo dobrze się trzyma. Czasem mnie korci żeby sobie coś na wertepy kupić i poszaleć jesień/zima/wiosna ale zawsze są ciekawsze wydatki np.foto

Aha, jak już licytujemy się na rekordy długości trasy to ja jednorazowo najwięcej przejechałem 297km .

P.S
                          Odkąd sprzedałem kompakt to aparatu na rower nie biorę.
                          Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
                          Digart

Komentarz

• -=Festyk=-
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 666

OT: Mam pytanie do ludzi,którzy orientują się w tematyce rowerowej.Mam ósemkę w tylnim kole (dosyć sporą).Lepiej i taniej jest je wycentrować czy kupić nowe?Dodam,że jest to fabrycznie zamontowane koło,a rower nie należy do żadnych rewelacji,więc pewnie wysokiej wartości ono nie ma.

||Galeria

Komentarz

• zanussi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1696

leć do serwisu rowerowego a oni stwierdzą czy warto.... jeśli ósemka "złamała" obręcz będzie wymiana, jeśli ósemka jest lekka powinno się dać wycentrować. koszt centrowania to ok 20-30 złociszy, pod warunkiem, że się wogóle da
                              Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Krzychu
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3611

Zamieszczone przez -=Festyk=-
                                OT: Mam pytanie do ludzi,którzy orientują się w tematyce rowerowej.Mam ósemkę w tylnim kole (dosyć sporą).Lepiej i taniej jest je wycentrować czy kupić nowe?Dodam,że jest to fabrycznie zamontowane koło,a rower nie należy do żadnych rewelacji,więc pewnie wysokiej wartości ono nie ma.
                                Lepiej jest przepleść koło z nową obręczą... Ta jeszcze jakiś czas może działać, ale takie historie zdrowe nie są...
                                Pozdrowienia,
                                KZ
                                KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...