X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Zamieszczone przez Pszczola
    Zdecydowanie Tagan
    Tagan będzie kompromisem między ceną a jakością. IMO sprzęt lepszy od chiefteca. Mam i polecam.

Komentarz

• tomaj_2
      Początki nałogu
      • 2006
      • 247

Generalnie polecałbym w tej kolejności:
      1. Antec
      2. Tagan
      3. Chieftec

Są jeszcze Modecom-y (mam ale mój komp nie ma aż takiego apetytu, więc nie wymieniam na nic nowego) ale moim zdaniem one były dobre kiedyś....Jeśli chodzi o moc to jak wyszło Ci 435W proponuję coś ok. 500W...powinno starczyć na długo
      Polecam stronę...Najlepiej poszukać tam testów.
      Ostatnio edytowany przez tomaj_2; 5191.
      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
      Moje wypociny

Komentarz

• popmart
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1721

Zamieszczone przez pst
        Ten dzial pasował mi najbardziej na moje pytanie - choć nie jest zwiazane z fotografią (bezposrednio)

otóż zamierzam zmienić bebechy komputera bo moj skladalem w kwietniu 2003
        radzi sobie jeszcze ale niektore gry juz nie ciągną (np NWN2)

mój typ to:
        core2duo 1,86ghz
        geil 2x1024MB 800mhz cl4
        asus P5b (podstawka 775)
        GF 7600GS 256MB 1.2ns (galaxy)

potrzebuje tez zmienić zasilacz bo moj huntkey 300W tego nie pociągnie

no własnie - czy ktoś może poradzić jaki zasilacz zakupić? powinien wytrzymać jakieś 2 lata bez zmiany (zamierzam w przyszlości zmienić grafike na lepszą ale nie bedę robi SLI; pozniej moze szybszy procek c2d)

bariery cenowej powiedzmy nie ma - chcialbym uslyszec porady/opinie na co patrzec i co jest wazne

z gory serdecznie dziekuje
        pozdrawiam
        pst
        A ja naprawdę przy takim kompie polecam na grafikę prawie to samo ale 7900GS galaxy 1,2ns 256mb zwiększy ci to wydatek o ok 250-300 pln a gry będą chodziły 2x lepiej na 7600gs nie masz co marzyć o gothicu 3,czy oblivionie na 1280x1024 z 4xAA a 7900GS to 20potokó i 7 vertexów i 256bit karta z zupełnie innej półki przemyśl to nawet kosztem innych spraw .... no chyba że nie grasz a nie podejrzewam

BTW zasilacza anowie bez przesady przyzwoity chiftec 350-400 za ok +-200PLN w zupełności wystarczy i będzie okej, z zasilaczami jesty mocna histeria spowodowana dużą ilością tgz codagenów i podobnych. IMHO wydawanie ponad 250 pln na to nazwałbym mocnym onanizmem ....
        Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• DamianPa
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 48

Dajcie spokój z tymi Antecami, ta firma była na topie 4 lata temu. Teraz robią totalne badziewie, wcale nie lepsze od byle budżetówek typu Chieftec.
          Jeśli zasilacz ma dawać stabilne napięcia i karmić mocny komputer, to tylko TAGAN.

Komentarz

• pst
            Uzależniony
            • 2006
            • 560

@popmart
            tez sie zastanawiam na 7900gs ale jak juz to PALIT ;-) - lepsze OC
            aha i gram w 1024...

generalnie to jest tak ze najpierw myslalem o ati 1300xt potem o 7600gs a teraz dobijam do 7900 zobaczy sie

podobnie mialem z ramem - stwierdzilem ze teraz mam 768mb wiec przesiadka na 1gb bedzie taka siakas ... wiec biore 2gb

i tak calkowity koszt rosnie...

Co do zasilaczy to tez obserwuje pewną tendencje (panika) w dobieraniu coraz wiekszych zasilaczy
            jedyne co potrzebuje to stabilne napiecie bo przy OC karty i procka jest to wazne
            moge zakupić chiefteca HPC 450W za ~209pln

btw - chcialem jeszcze zapytac na forum tweak.pl ale okazalo sie ze serwis upadł...
            jeszcze raz dzieki za podpowiedzi i opinie :]
            EDIT
            musze przyznać że troszkę grzebałem.... http://www.benchmark.pl/r.php?file=h...TG530_U15.html
            Ostatnio edytowany przez pst; 4866.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Ja mam juz prawie dwa lata Topower serii NF (polpasywny) i opisze go jednym slowem - cisza.
              No i zero problemow ze stabilnoscia.

Komentarz

• DamianPa
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 48

Zamieszczone przez pst
                btw - chcialem jeszcze zapytac na forum tweak.pl ale okazalo sie ze serwis upadł...
                Nie upadł, tylko zmienił nazwę na PurePC.pl

Zapytaj tam - 8 na 10 poleci ci Tagana :-P

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

Zamieszczone przez pst
                  @popmart
                  tez sie zastanawiam na 7900gs ale jak juz to PALIT ;-) - lepsze OC
                  aha i gram w 1024...

generalnie to jest tak ze najpierw myslalem o ati 1300xt potem o 7600gs a teraz dobijam do 7900 zobaczy sie
                  MAm wrażenie że karta galaxy 7900GS zalman 1,2ns jest obecnie jedną z najlepszych pality nigdy nie grzeszyły jakością chłodzenia inna sprawa że galaxy 2 lata temu kijem bym nie dotknoł a dziś mają super porodukty
                  Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• aptur
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3837

Z zasilaczy to ja bym sobie chętnie coś takiego kupił:

Błoga cisza, tylko kasy szkoda

Komentarz

• Nicram
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 232

Zamieszczone przez tadek
                      jezeli zaliczacze to ten sklep http://zenfist.pl/

http://zenfist.pl/pID/156.htm promocja
                      dystrybutorem na Polskę cheftieca jest sklep angela.pl

adres do ww. zasilacza http://angela.pl/index.php?action=To...id_towaru=1025
                      jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• pst
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 560

ach, pasywne...
                        jakbym mial tyle kasy zeby bez p[roblemow taki zasilacz kupic to bym pewnie nie kupował 7900gs ;-)

nie wiem niestety jaka moc wystarczy na bezproblemowe OC - i czy kupowac na zapas? tzn napare lat?...

Komentarz

• tomaj_2
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 247

Zamieszczone przez DamianPa
                          Dajcie spokój z tymi Antecami, ta firma była na topie 4 lata temu.
                          Skoro tak to czemu w tym roku benchmark.pl znowu zaklasifikował zasilacz Antec do grona super produktów Moim zdaniem, mówienie, że to badziewie to lekkie przegięcie
                          A nawet jeśli w tym roku mieliby się popsuć to zawsze można kupić modele z zeszłego roku...te są super
                          Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                          Moje wypociny

Komentarz

• mattnick
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1735

jeśli cisza to proponuję wc
                            30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• pst
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 560

poczytałem poczytałem i chetnie zdecyduje sie na tagana

1 480W - u15
                              2 530W - u22
                              3 530W - u15

czym sie rózni 2 od 3 ? widze ze jakimiś parametrami prądowymi (bo kable chyba oba maja odpinane?)

no i pytanie - do tego sprzetu co podałem i OC wystarczy 480? jakies doswiadczenia?

Komentarz

• DamianPa
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 48

Zamieszczone przez tomaj_2
                                Moim zdaniem, mówienie, że to badziewie to lekkie przegięcie
                                Wiesz... mając w jednym ręku opinię jakiegoś całkowicie anonimowego dla mnie tomaja_2, a w drugim ręku opinię znajomego prowadzącego serwis komputerowy, przerabiającego kilkanaście pecetów tygodniowo i niewiele mniej składając na zamówienie, chyba mimo wszystko zawierzę jednak znajomemu

Tym bardziej, że kupiony 4 lata temu PSU Anteca (TruePower 330W) w tym roku wybuchł mi z poziomem huku zbliżonym do dużej petardy (na szczęście nie zabierając niczego ze sobą do piachu), więc o czym mowa :-P

Zamieszczone przez pst
                                poczytałem poczytałem i chetnie zdecyduje sie na tagana
                                Kup wersję z odpinanymi przewodami - to jest prawdziwe mistrzostwo świata jeśli chodzi o porządek wewnątrz obudowy.
                                To jest seria Easycon.
                                Ostatnio edytowany przez DamianPa; 8192.

Komentarz

Pracuję...