X
-
-
Generalnie polecałbym w tej kolejności:
1. Antec
2. Tagan
3. Chieftec
Są jeszcze Modecom-y (mam ale mój komp nie ma aż takiego apetytu, więc nie wymieniam na nic nowego) ale moim zdaniem one były dobre kiedyś....Jeśli chodzi o moc to jak wyszło Ci 435W proponuję coś ok. 500W...powinno starczyć na długo
Polecam tę stronę...Najlepiej poszukać tam testów.Ostatnio edytowany przez tomaj_2; 5191.Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
A ja naprawdę przy takim kompie polecam na grafikę prawie to samo ale 7900GS galaxy 1,2ns 256mb zwiększy ci to wydatek o ok 250-300 pln a gry będą chodziły 2x lepiej na 7600gs nie masz co marzyć o gothicu 3,czy oblivionie na 1280x1024 z 4xAA a 7900GS to 20potokó i 7 vertexów i 256bit karta z zupełnie innej półki przemyśl to nawet kosztem innych spraw .... no chyba że nie grasz a nie podejrzewamTen dzial pasował mi najbardziej na moje pytanie - choć nie jest zwiazane z fotografią (bezposrednio)
otóż zamierzam zmienić bebechy komputera bo moj skladalem w kwietniu 2003
radzi sobie jeszcze ale niektore gry juz nie ciągną (np NWN2)
mój typ to:
core2duo 1,86ghz
geil 2x1024MB 800mhz cl4
asus P5b (podstawka 775)
GF 7600GS 256MB 1.2ns (galaxy)
potrzebuje tez zmienić zasilacz bo moj huntkey 300W tego nie pociągnie
no własnie - czy ktoś może poradzić jaki zasilacz zakupić? powinien wytrzymać jakieś 2 lata bez zmiany (zamierzam w przyszlości zmienić grafike na lepszą ale nie bedę robi SLI; pozniej moze szybszy procek c2d)
bariery cenowej powiedzmy nie ma - chcialbym uslyszec porady/opinie na co patrzec i co jest wazne
z gory serdecznie dziekuje
pozdrawiam
pst
BTW zasilacza
anowie bez przesady przyzwoity chiftec 350-400 za ok +-200PLN w zupełności wystarczy i będzie okej, z zasilaczami jesty mocna histeria spowodowana dużą ilością tgz codagenów i podobnych. IMHO wydawanie ponad 250 pln na to nazwałbym mocnym onanizmem ....
Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.Komentarz
-
Dajcie spokój z tymi Antecami, ta firma była na topie 4 lata temu. Teraz robią totalne badziewie, wcale nie lepsze od byle budżetówek typu Chieftec.
Jeśli zasilacz ma dawać stabilne napięcia i karmić mocny komputer, to tylko TAGAN.Komentarz
-
@popmart
tez sie zastanawiam na 7900gs ale jak juz to PALIT ;-) - lepsze OC
aha i gram w 1024...
generalnie to jest tak ze najpierw myslalem o ati 1300xt potem o 7600gs a teraz dobijam do 7900
zobaczy sie
podobnie mialem z ramem - stwierdzilem ze teraz mam 768mb wiec przesiadka na 1gb bedzie taka siakas ... wiec biore 2gb
i tak calkowity koszt rosnie...
Co do zasilaczy to tez obserwuje pewną tendencje (panika) w dobieraniu coraz wiekszych zasilaczy
jedyne co potrzebuje to stabilne napiecie bo przy OC karty i procka jest to wazne
moge zakupić chiefteca HPC 450W za ~209pln
btw - chcialem jeszcze zapytac na forum tweak.pl ale okazalo sie ze serwis upadł...
jeszcze raz dzieki za podpowiedzi i opinie :]
EDIT
musze przyznać że troszkę grzebałem.... http://www.benchmark.pl/r.php?file=h...TG530_U15.htmlOstatnio edytowany przez pst; 4866.
Komentarz
-
Ja mam juz prawie dwa lata Topower serii NF (polpasywny) i opisze go jednym slowem - cisza.
No i zero problemow ze stabilnoscia.Komentarz
-
-
MAm wrażenie że karta galaxy 7900GS zalman 1,2ns jest obecnie jedną z najlepszych pality nigdy nie grzeszyły jakością chłodzenia inna sprawa że galaxy 2 lata temu kijem bym nie dotknoł a dziś mają super porodukty
Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.Komentarz
-
Z zasilaczy to ja bym sobie chętnie coś takiego kupił:
Błoga cisza, tylko kasy szkoda
Komentarz
-
dystrybutorem na Polskę cheftieca jest sklep angela.pl
adres do ww. zasilacza http://angela.pl/index.php?action=To...id_towaru=1025jakieś D + sporo zapałuKomentarz
-
ach, pasywne...
jakbym mial tyle kasy zeby bez p[roblemow taki zasilacz kupic to bym pewnie nie kupował 7900gs ;-)
nie wiem niestety jaka moc wystarczy na bezproblemowe OC - i czy kupowac na zapas? tzn napare lat?...
Komentarz
-
Skoro tak to czemu w tym roku benchmark.pl znowu zaklasifikował zasilacz Antec do grona super produktów
Moim zdaniem, mówienie, że to badziewie to lekkie przegięcie 
A nawet jeśli w tym roku mieliby się popsuć to zawsze można kupić modele z zeszłego roku...te są super
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
jeśli cisza to proponuję wc
Komentarz
-
poczytałem poczytałem i chetnie zdecyduje sie na tagana
1 480W - u15
2 530W - u22
3 530W - u15
czym sie rózni 2 od 3 ? widze ze jakimiś parametrami prądowymi (bo kable chyba oba maja odpinane?)
no i pytanie - do tego sprzetu co podałem i OC wystarczy 480? jakies doswiadczenia?
Komentarz
-
Wiesz... mając w jednym ręku opinię jakiegoś całkowicie anonimowego dla mnie tomaja_2, a w drugim ręku opinię znajomego prowadzącego serwis komputerowy, przerabiającego kilkanaście pecetów tygodniowo i niewiele mniej składając na zamówienie, chyba mimo wszystko zawierzę jednak znajomemu
Tym bardziej, że kupiony 4 lata temu PSU Anteca (TruePower 330W) w tym roku wybuchł mi z poziomem huku zbliżonym do dużej petardy (na szczęście nie zabierając niczego ze sobą do piachu), więc o czym mowa :-P
Kup wersję z odpinanymi przewodami - to jest prawdziwe mistrzostwo świata jeśli chodzi o porządek wewnątrz obudowy.
To jest seria Easycon.Ostatnio edytowany przez DamianPa; 8192.Komentarz

Komentarz