X
-
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
-
w testach wypada znakomicie...
Komentarz
-
A ja niedawno po zmianie karty graficznej musiałem zmienić także zasilacz - kupiłem Modecom, który na wielu stronach jest opisywany jako dobry kompromis pomiędzy ceną a jakością, ma w sumie sporo rozwiązań technicznych z droższych zasilaczy. 400W za nieco ponad 100 zł, na razie mnie nie zawiódł.
Szkoda że najpierw zmieniłem kartę a potem zasilacz gdy poprzedni padł, bu nie uciągnął (Codegen
). Bo kupiłem Radeona 9800 Pro, a ledwo 80 zł droższy był x800 GTO i jakbym wiedział że i tak będę musiał zmienić zasilacz to bym wydał te 80 więcej :/
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWWKomentarz
-
no panowie - to żeście pojechali
dyskusja ciekawa i daje pewien obraz; w serwisie CEI (taka firma komp z Katowic) facet tez mi powiedział żebym wziął jakąś 400 lub ewentualnie 450 to bedzie z zapasem bo zestawy z c2d to oni tam mieli na 400W no_name (bez OC)
co do huntkey to mam w moim obecnym kompie wlasnie taki 300W
ciągnie ath xp1700+@2000mhz wiec procek jest przekrecony o ~36% i kosztował jakies 230pln
do tego radek 9700
zadnych zwiech
wiem ze stabilnosc napiec jest najwazniejsza przy OC - chetnie kupilbym tani i dobry ;-)
btw. powiedziano mi zeby kupic wiekszy zasilacz niz potrzebuje to bedzie ciszej pracowal (w sensie nie bedzie bral pelnej mocy tylko np 60%)...
nic to bede musial wybrac jakis kompromis jakosc/cena (np 430w tagana ;-) )
jak komus cos jeszcze madrego do glowy przyjdzie niechda znac :-)
te odpinane kable to chyba nie jest standard dla wszystkich zasilek...?Muflon
No nieee móów... taki super fajny, soliny i w ogóle a nie ma tak oczywistej rzeczy w standardze??Cytat:
Napisał DamianPa
Kup wersję z odpinanymi przewodami - to jest prawdziwe mistrzostwo świata jeśli chodzi o porządek wewnątrz obudowy.Ostatnio edytowany przez pst; 4866.
Komentarz
-
Komentarz
-
-
odpinane kable można sobie samemu zrobić...
Komentarz
-
Komentarz
-
Jeśli mogę coś od siebie to nie polecam aktualnie produkowanych chiftec'ów. Nie wiem co z nimi zrobił producent ale na najnowszej plycie asusa + mocna grafika, 2 dyski, 2 nagrywarki 450W się nie podnosił, malo tego tej samej firmy zasilacz roczny pociagnął to bez problemu. Na nowym sie startowała grafika. Tagan = zero problemu. w pracy mam 3 nowe chifteki i same z nimi problemy, co jakiś czas mamy problem z podniesieniem się sprzętu nie mówiąc już o niestabilności. Kiedyś byli ok teraz sie spaprali. IMHO.Komentarz
-
ja osobiscie w swojej wypowiedzi mam w nosie czy to chieftec cze sriftec czy tagan .... chodzilo mi jedynie że wydawanie 500PLN na zasilacz to grube nieporozumienie w przypadku liczenia się z pieniędzmi, i wystarczy taki za 200-250 pln . Spokojnie
pozdro ....Komentarz
-
Chieftec to dzisiaj zadna miara jakosci firma zeszła na psy i to juz kawał czasu temu ostatnie jego super zasilacze to seria 420DF,360DF i 360Single ale te które produkowane były na bebechach sirteca(pozniej te modele były dalej w obiegu ale z zupełnie innym srodkiem) współpraca obu firma padła i padła tez renoma chieftecow. Na chwile obecna polecałbym tagana lub anteca.
Pzdr.Komentarz
-
Ja polecam firme Be quiet uzywam jej od 4 lat
na jednym z zasilaczy 450w podłaczonych mialem 8 dysków twardych i 2 nagrywarkiKomentarz
-
Ja myślę, że wydawanie 5-6 tysięcy na obiektyw to również grube nieporozumienie w przypadku liczenia się z pieniędzmi - dla zdecydowanej większości forumowiczów (patrząc na ich "dokonania" fotograficzne) wystarczy taki za 1000-1500 zł.
Spokojnie
Komentarz
-
nie wszystko można porównywać dosłownie ale pewnie masz rację z tymi szkłami za 10k pln dla niektórych ale ci niektórzy pewnie nie muszą się liczyć z kasą .....Komentarz
-
To skoro już zeszło na osiągi, to ja na moim superflowerze (taki jak ten, tylko wcześniejszy model), ciągnę: athlona 3800 x2, 2x512MB dual channel i 5 dysków 7200
Plus nieistotne szczegóły typu nagrywarka, druga karta dźwiękowa itp. Działa jak marzenie, a myślę o dorzuceniu drugiego geforce(PCIe) w SLI
Dobre, dobre ;-) I prawdziweZamieszczone przez DamianPaJa myślę, że wydawanie 5-6 tysięcy na obiektyw to również grube nieporozumienie w przypadku liczenia się z pieniędzmi - dla zdecydowanej większości forumowiczów (patrząc na ich "dokonania" fotograficzne) wystarczy taki za 1000-1500 zł.
To masz jakieś większe "dokonania" w dziedzinie sprzętu, czy polecasz te tagany, bo nie liczysz się z $$$?
Komentarz
Komentarz