X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Zamieszczone przez mattnick
    Mój huntkey waży ok. 2.25 kg i nie jest to shitowy zasilacz...
    Do dzialania komputera starczy, shitowy moze nie jest ale do topowych rozwiazan jeszcze mu brakuje.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• mattnick
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1735

w testach wypada znakomicie...
      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Saurus
        Początki nałogu
        • 2006
        • 269

A ja niedawno po zmianie karty graficznej musiałem zmienić także zasilacz - kupiłem Modecom, który na wielu stronach jest opisywany jako dobry kompromis pomiędzy ceną a jakością, ma w sumie sporo rozwiązań technicznych z droższych zasilaczy. 400W za nieco ponad 100 zł, na razie mnie nie zawiódł.
        Szkoda że najpierw zmieniłem kartę a potem zasilacz gdy poprzedni padł, bu nie uciągnął (Codegen ). Bo kupiłem Radeona 9800 Pro, a ledwo 80 zł droższy był x800 GTO i jakbym wiedział że i tak będę musiał zmienić zasilacz to bym wydał te 80 więcej :/
        Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
        "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• pst
          Uzależniony
          • 2006
          • 560

no panowie - to żeście pojechali
          dyskusja ciekawa i daje pewien obraz; w serwisie CEI (taka firma komp z Katowic) facet tez mi powiedział żebym wziął jakąś 400 lub ewentualnie 450 to bedzie z zapasem bo zestawy z c2d to oni tam mieli na 400W no_name (bez OC)

co do huntkey to mam w moim obecnym kompie wlasnie taki 300W
          ciągnie ath xp1700+@2000mhz wiec procek jest przekrecony o ~36% i kosztował jakies 230pln
          do tego radek 9700
          zadnych zwiech

wiem ze stabilnosc napiec jest najwazniejsza przy OC - chetnie kupilbym tani i dobry ;-)
          btw. powiedziano mi zeby kupic wiekszy zasilacz niz potrzebuje to bedzie ciszej pracowal (w sensie nie bedzie bral pelnej mocy tylko np 60%)...
          nic to bede musial wybrac jakis kompromis jakosc/cena (np 430w tagana ;-) )

jak komus cos jeszcze madrego do glowy przyjdzie niechda znac :-)

Muflon
          Cytat:
          Napisał DamianPa
          Kup wersję z odpinanymi przewodami - to jest prawdziwe mistrzostwo świata jeśli chodzi o porządek wewnątrz obudowy.
          No nieee móów... taki super fajny, soliny i w ogóle a nie ma tak oczywistej rzeczy w standardze??
          te odpinane kable to chyba nie jest standard dla wszystkich zasilek...?
          Ostatnio edytowany przez pst; 4866.

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez pst
            te odpinane kable to chyba nie jest standard dla wszystkich zasilek...?
            Dla wszystkich w zadnym wypadku , ale dla tzw "lepszych" juz raczej tak. Przynajmniej z kilkunastu które miałem dostępne w jednym sklepie, w cenie powyżej powiedzmy 200PLN, wszystkie miały.
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• pst
              Uzależniony
              • 2006
              • 560

czy chiefteci tez zaliczasz do tych lepszych? bo moze mają a nie jest to opisane na stronie... (np zenfist.pl)
              Ostatnio edytowany przez pst; 4866.

Komentarz

• mattnick
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1735

odpinane kable można sobie samemu zrobić...
                30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez pst
                  czy chieteci tez zaliczasz do tych lepszych?
                  Nie wiem, nie znam się Tak jak napisałem wyżej, "z wszystkich kilkunastu powyżej 200PLN w konkretnym sklepie". Dla mnie to zresztą dość logiczne, każdy kto montował taki bardziej "składacz-friendly" zasilacz się chyba zgodzi...

Komentarz

• Artur Lewandowski
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 195

Jeśli mogę coś od siebie to nie polecam aktualnie produkowanych chiftec'ów. Nie wiem co z nimi zrobił producent ale na najnowszej plycie asusa + mocna grafika, 2 dyski, 2 nagrywarki 450W się nie podnosił, malo tego tej samej firmy zasilacz roczny pociagnął to bez problemu. Na nowym sie startowała grafika. Tagan = zero problemu. w pracy mam 3 nowe chifteki i same z nimi problemy, co jakiś czas mamy problem z podniesieniem się sprzętu nie mówiąc już o niestabilności. Kiedyś byli ok teraz sie spaprali. IMHO.

Komentarz

• popmart
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1721

ja osobiscie w swojej wypowiedzi mam w nosie czy to chieftec cze sriftec czy tagan .... chodzilo mi jedynie że wydawanie 500PLN na zasilacz to grube nieporozumienie w przypadku liczenia się z pieniędzmi, i wystarczy taki za 200-250 pln . Spokojnie

pozdro ....

Komentarz

• towersivy
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 992

Chieftec to dzisiaj zadna miara jakosci firma zeszła na psy i to juz kawał czasu temu ostatnie jego super zasilacze to seria 420DF,360DF i 360Single ale te które produkowane były na bebechach sirteca(pozniej te modele były dalej w obiegu ale z zupełnie innym srodkiem) współpraca obu firma padła i padła tez renoma chieftecow. Na chwile obecna polecałbym tagana lub anteca.

Pzdr.

Komentarz

• guest1
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 164

Ja polecam firme Be quiet uzywam jej od 4 lat
                          na jednym z zasilaczy 450w podłaczonych mialem 8 dysków twardych i 2 nagrywarki
                          www.marekpaluch.pl
                          www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• DamianPa
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 48

Zamieszczone przez popmart
                            ja osobiscie w swojej wypowiedzi mam w nosie czy to chieftec cze sriftec czy tagan .... chodzilo mi jedynie że wydawanie 500PLN na zasilacz to grube nieporozumienie w przypadku liczenia się z pieniędzmi, i wystarczy taki za 200-250 pln . Spokojnie

pozdro ....
                            Ja myślę, że wydawanie 5-6 tysięcy na obiektyw to również grube nieporozumienie w przypadku liczenia się z pieniędzmi - dla zdecydowanej większości forumowiczów (patrząc na ich "dokonania" fotograficzne) wystarczy taki za 1000-1500 zł.

Spokojnie

Komentarz

• popmart
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1721

Zamieszczone przez DamianPa
                              Ja myślę, że wydawanie 5-6 tysięcy na obiektyw to również grube nieporozumienie w przypadku liczenia się z pieniędzmi - dla zdecydowanej większości forumowiczów (patrząc na ich "dokonania" fotograficzne) wystarczy taki za 1000-1500 zł.

Spokojnie
                              nie wszystko można porównywać dosłownie ale pewnie masz rację z tymi szkłami za 10k pln dla niektórych ale ci niektórzy pewnie nie muszą się liczyć z kasą .....

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

To skoro już zeszło na osiągi, to ja na moim superflowerze (taki jak ten, tylko wcześniejszy model), ciągnę: athlona 3800 x2, 2x512MB dual channel i 5 dysków 7200 Plus nieistotne szczegóły typu nagrywarka, druga karta dźwiękowa itp. Działa jak marzenie, a myślę o dorzuceniu drugiego geforce(PCIe) w SLI

Zamieszczone przez DamianPa
                                Dobre, dobre ;-) I prawdziwe To masz jakieś większe "dokonania" w dziedzinie sprzętu, czy polecasz te tagany, bo nie liczysz się z $$$?

Komentarz

Pracuję...