X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

kuna ludzie ???? pogieło was

nie dość że w Dual Core 2 są zmiejszone wymagania co do zasilania,
    naprawdę choć widziałem 100000 kompów i przedałem 10000 zasiłek to nigdy nie widzałem aby siadały firmowe zasiłki większe niż 400W , przeginacie i dajecie się nabrać na marketing producentów zasilaczy, po pomiarach komputer z core duo2 i 7900GS mocno kręconym i 3 dyskami komputer ciągmie na stałe ok 250W a momentami 320W mam starego chiefteca 400 i myślę że NIGDY go nie będe potrzebował zmienić .... mówię ci kup porządną 400 i wystarczy z nadmiarem ... a resztę wpakuj w lepszą kartę czy coś innego ...

Komentarz

• DamianPa
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 48

Popmart - mam propozycję: włącz się z powrotem do dyskusji o zasilaczach komputerowych dopiero wtedy, gdy na spokojnie doczytasz, że nie moc zasilacza świadczy o jego jakości, a przede wszystkim stabilność podawanych napięć. ZWŁASZCZA przy overclockingu.

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez DamianPa
        Popmart - mam propozycję: włącz się z powrotem do dyskusji o zasilaczach komputerowych dopiero wtedy, gdy na spokojnie doczytasz
        Gdybyś w swoim zacietrzewieniu i zadufaniu nie zauważył: on to właśnie napisał (nie chodzi o moc "nominalną").
        że nie moc zasilacza świadczy o jego jakości, a przede wszystkim stabilność podawanych napięć.
        Zgadza się. I dlatego chcąc stawiać coś naprawdę krytycznego (nie mając funduszy na porządny sprzęt typu V60x) to wydłubałbym zasilacz z mojego Enlighta 230W sprzed... hoho, prawie 10 lat, albo z Della Optiplexa z tego samego okresu. Wszystkie te Wasze tagany mogą im podskoczyć.
        Kup wersję z odpinanymi przewodami - to jest prawdziwe mistrzostwo świata jeśli chodzi o porządek wewnątrz obudowy.
        No nieee móów... taki super fajny, soliny i w ogóle a nie ma tak oczywistej rzeczy w standardze??
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

Popmart - mam propozycję: włącz się z powrotem do dyskusji o zasilaczach komputerowych dopiero wtedy, gdy na spokojnie doczytasz, że nie moc zasilacza świadczy o jego jakości, a przede wszystkim stabilność podawanych napięć. ZWŁASZCZA przy overclockingu.
          niestety to wszystko fajne jest do teorii i marketingowego bełkotu w praktyce niestetu przy milionie kompów jakie widziałem pomiędzy wydatkiem 250-500 nie widać różnicy a ty karm się wykresami i super dokładnością jak tego tak naprawdę przyrost jakości o 1% hehe

Komentarz

• mattnick
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1735

nie no jasne...dziwne tylko dlaczego na słabszych zasiłkach komp nie stratuje...nc
            30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

Zamieszczone przez mattnick
              nie no jasne...dziwne tylko dlaczego na słabszych zasiłkach komp nie stratuje...nc
              i tu popełniasz podstawowy błąd chisteryczny, bo mówisz o zasilaczach typu codagen lub hunt key czy podobne a to pewnie 70 % zasiłków u ludzi .... a ja tylko mówie że MOŻNA spokojnie średnio i nie potrzeba się jarać i kupować ZASILACZ za 500 PLN IMHO lepiej te 300pln w grafikę włożyć lub w co innego i tylko tyle . i więcej się zyska niż super hiper zasilaczem

Komentarz

• mattnick
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1735

eeeee sam mam huntkey'a 400 w i nigdy nie miałem problemu ze startem więc chyba nie ja tu chisteryzuję...zresztą po Twoich obliczeniach to za 200 byś go ne kupił
                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

Zamieszczone przez mattnick
                  eeeee sam mam huntkey'a 400 w i nigdy nie miałem problemu ze startem więc chyba nie ja tu chisteryzuję...zresztą po Twoich obliczeniach to za 200 byś go ne kupił

Daj spokój nie ośmieszaj się HUNT KEY to typowy zasilacz z obudów 90-140 pln i 400W siedzi w tych droższych za 140 dodajmy 400W max ... hunt key to nawet nie jest dystrybułowanych oddziielnie za bardzo .... za 200 można mieć prawdziwe 400W od firmowego producenta nieźle stabilizowany acz bez przesady i z dużym zapasem jak na core duo 2 i 7900gs

Komentarz

• mattnick
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1735

Co Ty p#%$%^#lisz ?? Byłeś w jakimś sklepie w ogóle ostatnio ??
                    Internetowy sklep komputerowy ProLine wita! Zawsze niskie ceny a jesteśmy dla Ciebie od 1993 roku! Promocje na komputery, notebooki, laptopy i tablety.

A do Ciebie miałbym prośbę, żebyś mi pokazał budę z huntkeyem 400W na pokładzie...
                    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Ech... prawie jak commodorowcy z atarowcami A Spectrum i tak górą :-D
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• mattnick
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1735

muflon wiesz, że nie o to chodzi...po prostu nie znoszę jak mi ktoś ciemnotę wciska...
                        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• McKane
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2015

Troche dyskusja pojechala w osobiste przytyki co niespecjalnie wplywa na jej merytorycznosc.

Co ciekawe kazdy z przedmowcow ma troche racji ale sobie jej nie przyzna

W slowach popmarta widze nieco wlasne doswiadczenia z komputerami. Serwisowalem duzo komputerow (bylo ich chyba wiecej niz 1000 ale do miliona mi jeszcze troche brakuje) i przypadkow w ktorych to zasilacz byl winny bylo do policzenia na palcach jednej reki. A byly to czesto maszyny na mocnych procach grafikach z kilkoma napedami i musial je zasilac jakis codegen. No coz wlasciciele tak chcieli wiec tak mieli nie mnie to oceniac.

Z drugiej strony jednak bawilem sie w ekstremalne oc z volmodami, peltami, wc i bog wiec co tam jeszcze bylo. To byly czasy I tutaj sporo racji ma DamianPa ... tansze zasilki siadaly az milo. Kupilem chiefteca 420 i dawal rade. Zmienilem na inny model i siadl zabierajac dane z dwoch dyskow (podstawowego i backupu) co nie dosc ze kosztowalo mnie utrate wielu danych ale skrocilo mi zycie pewnie o 2-3 lata. Przy okazji tez mocno posiwialem Nie ma zasady ale pomimo "belkotu producentow" lepiej skonstruowane zasilacze (nie mylic z tymi o wiekszej ilosc W na naklejce) daja wieksza kulture pracy i % wyzsze bezpieczenstwo. Jesli kogos stac to podobnie jak z akumulatorami do aparatow niech kupi wypasa ... Ci ktorzy maja mniej pieniedzy inwestuja w gorsze aczkolwiek najczesciej w 100% wystarczajace zasilki.

Acha i Hunkey nie zawsze robil kiepskie zasilki ... kiedys o ile dobrze pamietam wspolpracowal z sirtecem i mial zasilki na poziomie Chiefteca/Anteca. Mam chyba nadal cos takiego w domu jak znajde to sprawdze.

I na koniec jeszcze popre to co pisze muflon ... stare zasilki z markowych kompow to byla moc Mam do dzisiaj Fortrona z wiatrakiem 120x120 wyprodukowanego w czasach kiedy 99% zasilaczy mialo bzyczki 80x80. Jego 300W zasila kazdy komp do ktorego go podlacze ... malo tego jest cicho a to najwazniejszy parametr zasilacza wg mnie
                          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• mattnick
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1735

Słyszałem jeszzce gdzieś takie zdanie...jakość zasilacza rozpoznaje się po jego wadze...
                            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• McKane
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2015

Ja tak najczesciej robie w przypadku nieznanych konstrukcji Jak ciezki to moze byc ... jak lekki olewam Moj fortron jest bardzo ciezki.
                              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• mattnick
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1735

Mój huntkey waży ok. 2.25 kg i nie jest to shitowy zasilacz...
                                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...