X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Zamieszczone przez tpop
    najlepszy jest punkt 4 zasad tej lomografii: "Pstrykaj z biodra!"
    Lepszy jest szosty: "Nie mysl!"

Komentarz

• tomaj_2
      Początki nałogu
      • 2006
      • 247

Nie wiem...chyba się starzeję. Do mnie to zupełnie nie przemawia. Chociaż się może nie będę już wypowiadał, bo jeszcze mnie posądzą o negowanie nowatorskich pomysłów
      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
      Moje wypociny

Komentarz

• Przemo(c)
        Bywalec
        • 2006
        • 116

Można robić zdjęcia telefonem komórkowym i upierać się, że to sztuka, co nie zmienia faktu, że to będą po prostu marne imitacje fotografii....
        There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

a tak po prawdzie - poszukiwanie amatorow lomo na takim forum jak to, gdzie ostrosc pikseli jest najwyzsza z wartosci w zdjeciach (boje sie uzywac tu slowa fotografia), to chyba nie jest dobry pomysl

Zamieszczone przez Przemo(c)
          Można robić zdjęcia telefonem komórkowym i upierać się, że to sztuka, co nie zmienia faktu, że to będą po prostu marne imitacje fotografii....
          klasa fotografii nie zalezy od tego czym jest wykonana.
          Ostatnio edytowany przez akustyk; 984. Powód: Automerged Doublepost
          www albo tez flickr

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

Zamieszczone przez akustyk
            Tutaj całkowicie się z Tobą zgadzam, liczy się zawsze pomysł a dobry sprzęt jedynie pomaga zrobić dobre zdjęcie.

Lomo traktuję jako ciekawostkę.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Byyyyło ;-) http://canon-board.info/showthread.php?t=1410 - ale widzę że scena łomografii nadal aktywna :-D
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Nemeo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1757

Zamieszczone przez Mac
                Znalazłem w sieci taką stronę http://www.lomografia.pl/
                Ciekaw jestem co myślicie o takich zdjęciach.
                Na tak onanistycznym forum jak to, taka fotografia raczej będzie mieć mało wielbicieli.

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12158

lomo dostaje teraz w dupe od polaroidow. poki co w wywolywaniu piskow zachwytu i mokrych majtow zdecydowanie prowadza lekko niebieskawe ramki, z szerszym polem u dolu

nie musze tlumaczyc, ze w przypadku takiej "sztuki" robionej na fali panujacej mody nie ma znaczenia co jest sfotografowane i czy to ma w ogole sens?

to sa takie rozne fetysze jedni mecza cross inni ciecia w kwadraty, jeszcze inni polaroidy, a inni wreszcie foca blekitne nieba, ceglane mury i linijki milimetrowe ultra-jasnymi szklami, bezwglednie na pelnej dziurze...

na szczescie takie wyfociny latwo odroznic od fotografii
                  www albo tez flickr

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Akustyk, znalazlem cos dla Ciebie. Specjalna wersja LOMO z Cokinem

Wywal tego Canona, kup Holge i zajmij sie wreszcie robieniem Sztuki

Komentarz

• Krisspy
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 131

Można by to podsumować:
                      "pstrykaj, pstrykaj, pstrykaj, a nóz coś fajnego/udanego wyjdzie..."
                      Nie myśl, nie musisz wiedzieć co akurat sfotografowałeś, nie musisz tego wiedzieć też póżniej...
                      Ciekawe podejście... ale to "sztuka" na skróty, zupełnie przypadkowa, dla nie znających warsztatu.
                      Wątpliwy środek przekazu...

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                        Wywal tego Canona, kup Holge i zajmij sie wreszcie robieniem Sztuki
                        ale ja nie jestem ardyzda i wypraszam sobie pomowienia o takie cos
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Fan nr 1
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 284

Ta Holga to średni format, więc więcej szacunku panowie :grin: .
                          Moja galeryjka na CB

Komentarz

• Przemo(c)
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 116

Zamieszczone przez akustyk
                            Pozwolę sobie nie zgodzić się z Kolegą. Oczywiście wiadomo w czym rzecz - nie można wziąć do łapy 1 DS (czy jak mu tam) i wszystko co wyjdzie spod jego lustra nazwać "fotografią". Ale bądźmy szczerzy: ile zdjęć z dzisiejszych konkursów fotograficznych zostało wykonanych zenitem czy smieną? Teoretyzować można, a realizm swoją drogą....
                            There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Komentarz

• Wats0n
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 996

Lomografia jest irytująca, to fakt. Ale nie wiem czy nie bardziej drażni mnie fakt, iż ten paskudny styl imitowany jest często w szpoie. Zrób nieostre przypadkowe zdjęcie, następnie przerób na BW, pojedz w sposób przypadkowy brightnes/contrast (bo przecież nie curvy i levele), pogorsz jakość,, dodaj mega winiete i ziarno, a potem tylko na plfoto
                              Od razu można poczuć się lepiej, że robi się "prawdziwą fotografię", przekazującą uczucia, a nie jakieś sterylne obrazki.
                              Rzygać się chce.
                              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• akustyk
                                gajowy
                                • 2004
                                • 12158

Zamieszczone przez Przemo(c)
                                Pozwolę sobie nie zgodzić się z Kolegą. Oczywiście wiadomo w czym rzecz - nie można wziąć do łapy 1 DS (czy jak mu tam) i wszystko co wyjdzie spod jego lustra nazwać "fotografią". Ale bądźmy szczerzy: ile zdjęć z dzisiejszych konkursów fotograficznych zostało wykonanych zenitem czy smieną? Teoretyzować można, a realizm swoją drogą....
                                ale ja pisalem po prostu o dobrych zdjeciach, nie konkursach znam wiele osob (siebie w to wliczajac), ktorym penis nie dyktuje koniecznosci konkurowania i niezbednosci pokonania innych, zeby uznac swoja prace za wartosciowa
                                www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...