X
-
-
Nie wiem...chyba się starzeję. Do mnie to zupełnie nie przemawia. Chociaż się może nie będę już wypowiadał, bo jeszcze mnie posądzą o negowanie nowatorskich pomysłów
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
Można robić zdjęcia telefonem komórkowym i upierać się, że to sztuka, co nie zmienia faktu, że to będą po prostu marne imitacje fotografii....There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.Komentarz
-
a tak po prawdzie - poszukiwanie amatorow lomo na takim forum jak to, gdzie ostrosc pikseli jest najwyzsza z wartosci w zdjeciach (boje sie uzywac tu slowa fotografia), to chyba nie jest dobry pomysl
klasa fotografii nie zalezy od tego czym jest wykonana.Komentarz
-
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Byyyyło ;-) http://canon-board.info/showthread.php?t=1410 - ale widzę że scena łomografii nadal aktywna :-DKomentarz
-
Na tak onanistycznym forum jak to, taka fotografia raczej będzie mieć mało wielbicieli.Znalazłem w sieci taką stronę http://www.lomografia.pl/
Ciekaw jestem co myślicie o takich zdjęciach.
Komentarz
-
lomo dostaje teraz w dupe od polaroidow. poki co w wywolywaniu piskow zachwytu i mokrych majtow zdecydowanie prowadza lekko niebieskawe ramki, z szerszym polem u dolu
nie musze tlumaczyc, ze w przypadku takiej "sztuki" robionej na fali panujacej mody nie ma znaczenia co jest sfotografowane i czy to ma w ogole sens?
to sa takie rozne fetysze
jedni mecza cross inni ciecia w kwadraty, jeszcze inni polaroidy, a inni wreszcie foca blekitne nieba, ceglane mury i linijki milimetrowe ultra-jasnymi szklami, bezwglednie na pelnej dziurze... 
na szczescie takie wyfociny latwo odroznic od fotografii
Komentarz
-
-
Można by to podsumować:
"pstrykaj, pstrykaj, pstrykaj, a nóz coś fajnego/udanego wyjdzie..."
Nie myśl, nie musisz wiedzieć co akurat sfotografowałeś, nie musisz tego wiedzieć też póżniej...
Ciekawe podejście... ale to "sztuka" na skróty, zupełnie przypadkowa, dla nie znających warsztatu.
Wątpliwy środek przekazu...Komentarz
-
-
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Kolegą. Oczywiście wiadomo w czym rzecz - nie można wziąć do łapy 1 DS (czy jak mu tam) i wszystko co wyjdzie spod jego lustra nazwać "fotografią". Ale bądźmy szczerzy: ile zdjęć z dzisiejszych konkursów fotograficznych zostało wykonanych zenitem czy smieną?
Teoretyzować można, a realizm swoją drogą....
There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.Komentarz
-
Lomografia jest irytująca, to fakt. Ale nie wiem czy nie bardziej drażni mnie fakt, iż ten paskudny styl imitowany jest często w szpoie. Zrób nieostre przypadkowe zdjęcie, następnie przerób na BW, pojedz w sposób przypadkowy brightnes/contrast (bo przecież nie curvy i levele), pogorsz jakość,, dodaj mega winiete i ziarno, a potem tylko na plfoto
Od razu można poczuć się lepiej, że robi się "prawdziwą fotografię", przekazującą uczucia, a nie jakieś sterylne obrazki.
Rzygać się chce.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
ale ja pisalem po prostu o dobrych zdjeciach, nie konkursachPozwolę sobie nie zgodzić się z Kolegą. Oczywiście wiadomo w czym rzecz - nie można wziąć do łapy 1 DS (czy jak mu tam) i wszystko co wyjdzie spod jego lustra nazwać "fotografią". Ale bądźmy szczerzy: ile zdjęć z dzisiejszych konkursów fotograficznych zostało wykonanych zenitem czy smieną?
Teoretyzować można, a realizm swoją drogą....
znam wiele osob (siebie w to wliczajac), ktorym penis nie dyktuje koniecznosci konkurowania i niezbednosci pokonania innych, zeby uznac swoja prace za wartosciowa
Komentarz

Komentarz