Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sniper88
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1156

Ja to podejscie..nie rozumiem, ale je znam. Co do Millera to jako premierowi jakies bezpieczne (pancerne) i reprezentatywne auto przyslugiwalo, a Glemp swoje mial za m.in. Twoje (albo nie) skladki na tace.
    Zycie jest niesprawiedliwe i z jednej strony mamy wyglodzone dzieciaki w np. Bangladeszu, a z drugiej synów, córki miliarderow, ale o to akurat nikt nie ma (a przynajmniej ja) zadnych pretensji, po prostu tak wyszlo i tyle. Ale jezeli jestes w pracy i zarabiasz 2 razy mniej, niz twoj znajomy ktory robi dokladnie to samo, tak samo dlugo i efektywnie to pewnie idziesz do szefa i prosisz o jakies wytlumaczenie, ew. podwyzke. Ale tutaj tym szefem jest ustawodawca, który stwierdza ze tym co nie kupili to rozdamy, a Ci co kupili to niech sie sami martwia (czyli: oni nie sa najwieksza grupa spoleczna wiec im sie nie bedziemy podlizywac, bo nie wierze w jakies inne przeslanki do takiej decyzji, ale jezeli wy jakies zauwazyliscie to prosze, wymiencie je).
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Komentarz

• M.I.K
      Bywalec
      • 2007
      • 179

Naiwne nie naiwne, ale priorytetem nie jest nachapanie się. Nie chce, jak moge to nie chce i nie bede chciał zeby ktos patologiczny to kupił. A kogo to obchodzi? Nikogo, i dobrze mi z tym.
      Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Komentarz

• sniper88
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1156

Zamieszczone przez M.I.K
        nie chce i nie bede chciał zeby ktos patologiczny to kupił.
        Ale jezeli spelnia wszystkie warunki to nie mozesz mu zabronic, sasiada sie nie wybiera
        WWW | 500px | IG
        Semper in altum

Komentarz

• zdyras
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 23

Zamieszczone przez M.I.K
          ...i dobrze mi z tym.
          zostańmy przy takiej wersji chociaż wątpię żeby była prawdziwa.
          Nie ma co rozpaczać tylko trzeba się brać do roboty żebyś to Ty kiedyś był właścicielem całego osiedla i tyle
          Poza tym pomyśl - gdybyś miał pełno sałaty nie obchodziłoby Cię to kto jakie mieszkania kupuje. Po prostu.

EDIT: Moje podejście w tej sprawie - albo trzeba być ustawodawcą albo trzeba być właścicielem osiedla. W innym wypadku ma się lekko przechlapane jeśli jest się jakoś powiązanym z całą ta sprawą, chyba, że jest się tym ojcem patologicznej rodziny
          To trzecie wyjście zapewniające spokój umysłu
          Ostatnio edytowany przez zdyras; 12147.

Komentarz

• M.I.K
            Bywalec
            • 2007
            • 179

Zamieszczone przez sniper88
            Ale jezeli spelnia wszystkie warunki to nie mozesz mu zabronic, sasiada sie nie wybiera
            Ale jakie warunki? Przykład? Koleś ma zadłużenie na ponad 10 tysiecy, nie płaci czynszu i teraz nagle zaczał płacic bo pojawiła sie okazja wykupienia mieszknia. I przykład z zycia wziety.

Komentarz

• sniper88
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1156

Zamieszczone przez zdyras
              Poza tym pomyśl - gdybyś miał pełno sałaty nie obchodziłoby Cię to kto jakie mieszkania kupuje.
              Tyle ze w spoleczenstwie tacy, ktorych stac na posiadanie wszystkiego w d**** jest bardzo malo.

Zamieszczone przez M.I.K
              Ale jakie warunki? Przykład? Koleś ma zadłużenie na ponad 10 tysiecy, nie płaci czynszu i teraz nagle zaczał płacic bo pojawiła sie okazja wykupienia mieszknia. I przykład z zycia wziety.
              Ale to juz nie jest wina kolesia, bodobnie jak to, ze w ogole moze wykupic to mieszkanie za bezcen, gdyby bylo (w tym przypadku) jasno powiedziane, ze czynsz mial byc oplacany regularnie przez ostatnie 10lat, to wiekszasc by odpadla na starcie, wlacznie z Twoim sasiadem
              WWW | 500px | IG
              Semper in altum

Komentarz

• M.I.K
                Bywalec
                • 2007
                • 179

zostańmy przy takiej wersji chociaż wątpię żeby była prawdziwa.
                Nie ma co rozpaczać tylko trzeba się brać do roboty żebyś to Ty kiedyś był właścicielem całego osiedla i tyle
                Poza tym pomyśl - gdybyś miał pełno sałaty nie obchodziłoby Cię to kto jakie mieszkania kupuje. Po prostu.

EDIT: Moje podejście w tej sprawie - albo trzeba być ustawodawcą albo trzeba być właścicielem osiedla. W innym wypadku ma się lekko przechlapane jeśli jest się jakoś powiązanym z całą ta sprawą, chyba, że jest się tym ojcem patologicznej rodziny
                To trzecie wyjście zapewniające spokój umysłu
                Dobrze mi z tym dlatego, że jestem w tym miescie ostatni rok, po tym moi rodzice przeprowadzaja sie do domku jednorodzinnego. Ja sobie pomieszkam w Kr. Gdybym juz chciał zostac politykiem to rowniez chciałbym cos zmienic. Tylko jaki był powód wprowadzania w zycie tak głupiej ustawy? Co nam to dało? Nie moja profesja... ja ide w rehabilitacje ;p

Komentarz

• zdyras
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 23

No i brawa dla niego że jest cwany. A czym Ty się przejmujesz? Weź to olej i tyle. Skończ porządną szkołę,studia,znajdź elegancką pracę, weź Starych ze sobą do innego miasta i wybuduj wielki dom z ogrodem i będzie po kłopocie...
                  Tylko że na to trzeba czasu i energii.
                  A Ty marnujesz ją [moim zdaniem] martwiąc się losem jakiegoś człowieka i tym że on ma teoretycznie lepiej od Ciebie/Twoich rodziców. Tylko jeszcze jest jedna sprawa - on ma lepiej ale względnie - bo moralność z tego co piszesz jest po Twojej stronie natomiast ten gość jest amoralny jeśli można takie zachowanie tak nazwać. Więc jakby co jest 1:0 dla Ciebie w byciu UCZCIWYM. A to chyba się liczy...

Komentarz

• M.I.K
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 179

Tyle ze w spoleczenstwie tacy, ktorych stac na posiadanie wszystkiego w d**** jest bardzo malo.

Ale to juz nie jest wina kolesia, bodobnie jak to, ze w ogole moze wykupic to mieszkanie za bezcen, gdyby bylo (w tym przypadku) jasno powiedziane, ze czynsz mial byc oplacany regularnie przez ostatnie 10lat, to wiekszasc by odpadla na starcie, wlacznie z Twoim sasiadem
                    To nie mój sasiad... na szczescie, mam inne cukierki pod i nas sobą.
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    No i brawa dla niego że jest cwany. A czym Ty się przejmujesz? Weź to olej i tyle. Skończ porządną szkołę,studia,znajdź elegancką pracę, weź Starych ze sobą do innego miasta i wybuduj wielki dom z ogrodem i będzie po kłopocie...
                    A Ty marnujesz ją [moim zdaniem] martwiąc się losem jakiegoś człowieka i tym że on ma teoretycznie lepiej od Ciebie/Twoich rodziców. Tylko jeszcze jest jedna sprawa - on ma lepiej ale względnie - bo moralność z tego co piszesz jest po Twojej stronie natomiast ten gość jest amoralny jeśli można takie zachowanie tak nazwać. Więc jakby co jest 1:0 dla Ciebie w byciu UCZCIWYM. A to chyba się liczy...

Tylko, że uczciwość spadła gdzieś na sam dół... teraz liczy się, żeby nie dać się wyr*chać bez mydła. Przykre, ale prawdziwe. Może to nie strach i zamartwianie się nad inną osobą, ale takie wkurzenie. Po tym wszystkim, marzeniem moich Starszych jest domek i ogród, cisza spokój i jabłoń.
                    Ostatnio edytowany przez M.I.K; 10994. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• sniper88
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1156

Cwanym to mozesz byc wykorzystujac kruczki prawne, a tutaj wszystko jest czarno na bialym
                      Co do bycia uczciwym no to tutaj jest pech, przeciez ten koles, ani zaden inny, ktory teraz sie znalazl w uprzywilejowanej sytuacji nie mial na to tak naprawde wplywu, mozna miec tylko pretensje do bandy polglowkow z wiejskiej, ktorzy na taki zacny pomysl nie tylko wpadli, ale nawet go wprowadzili w zycie.
                      WWW | 500px | IG
                      Semper in altum

Komentarz

• M.I.K
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 179

Cwanym to mozesz byc wykorzystujac kruczki prawne, a tutaj wszystko jest czarno na bialym
                        Co do bycia uczciwym no to tutaj jest pech, przeciez ten koles, ani zaden inny, ktory teraz sie znalazl w uprzywilejowanej sytuacji nie mial na to tak naprawde wplywu, mozna miec tylko pretensje do bandy polglowkow z wiejskiej, ktorzy na taki zacny pomysl nie tylko wpadli, ale nawet go wprowadzili w zycie.
                        Aż z ciekawości poszukam z jakiej partii był ten osobnik.

Edit: PiS, bo kto inny mógłby wymyślić coś podobnego
                        Edit2: A dokładnie poseł Łukasz Zbonkowski

Mirosława Kubiak, właścicielka mieszkania na osiedlu XX-lecia zarządzanego przez SMWL Mazowsze, także jest w trakcie załatwiania formalności. – Trzeba się spieszyć, bo to długo nie potrwa – uważa. Jej obawy są uzasadnione, ponieważ znowelizowana ustawa ma wielu przeciwników. Są obawy, że ustawa może trafić do Trybunału Konstytucyjnego, który mógłby zakwestionować nowe rozwiązania. Największe
                        kontrowersje nowe przepisy budzą u osób, które własnościowe prawo do lokalu wykupiły wcześniej. Zgodnie z obowiązującymi dotychczas zapisami za przekształcenie musieli zapłacić od kilku do kilkudziesięciu tysięcy złotych.
                        Ostatnio edytowany przez M.I.K; 10994.

Komentarz

• sniper88
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1156

To ja mam teraz prosbe do forumowiczow Jako ze ja i M.I.K sie ogolnie rzecz biorac zgadzamy to dyskusja miedzy nami jest bezcelowa
                          Ale prosba moja jest taka, zeby ktos (np. Dominique ktroy sie ze mna nie zgadzal) wyjasnil, dlaczego ta ustawa jest dobra, i jakie pozytywne skutki przynosi
                          Ostatnio edytowany przez sniper88; 10488.
                          WWW | 500px | IG
                          Semper in altum

Komentarz

• M.I.K
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 179

To ja mam teraz prosbe do forumowiczow Jako ze ja i M.I.K sie ogolnie rzecz biorac zgadzamy to dyskusja miedzy nami jest bezcelowa
                            Ale prosba moja jest taka, zeby ktos (np. Dominique ktroy sie ze mna nie zgadzal) wyjasnil, dlaczego ta ustawa jest dobra, i jakie pozytywne skutki przynosi

Hmmm... to jako małe przygotowanie do matury z WOS'u mogę teraz zmienić zdanie ;p i poszukać jakichś pozytywnych stron tej ustawy.
                            Miło jakby ktoś też się włączył do rozmowy ale pamietajcie... jutro jest nowy dzień, zawsze jakaś afera więc temat mieszkaniowy można zamienić na inny

Komentarz

• Zielony
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2928

Odnowiciele IV RP
                              sigpic

Komentarz

• Nemeo
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1757

Szkoła Rydzyka dostała się na specjalną listę projektów unijnych, tzw. listę projektów kluczowych.
                                "To spis centralnych inwestycji ważnych dla państwa, które muszą być zrealizowane - więc nie ma sensu rozpisywać na nie konkursów."

KU.WA szkoła Rydzyka inwestycją ważną dla państwa ?

No to znowu popłynie "rzeka kasy" do Rydzyka.

Komentarz

Pracuję...