Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

A ja tak bardziej na luzie, ale ciągle w kaczych klimatach :-D http://www.youtube.com/watch?v=lc2pYkoD_9I
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Zamieszczone przez muflon
      A ja tak bardziej na luzie, ale ciągle w kaczych klimatach :-D http://www.youtube.com/watch?v=lc2pYkoD_9I
      Muflon, bo posadza Cie o nagonke

To tez jest mocne http://www.youtube.com/watch?v=BxDS2...elated&search=

Komentarz

• Kubaman
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4709

to jest doskonałe, poskadałem się na podłodze
        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Zamieszczone przez popmart
          ale widzisz to że populizm jest najbardziej "ekonomiczny" w demokracji nie oznacza że populiści mają władzę, oczywiście czasami ją miewają ale na krótko raczej .....
          No jak to? Każdy, kto dostaje władze, dostaje ją dlatego, że głosił populistyczne poglądy.

owa demokracja która w rzeczywistości praktycznej nosi znamiona wielu systemów społeczno-ekonomicznych i jest jakby zlepkiem czy wypadkową sprawdzonych metod i systemów społecznych jakie ludzie przeżyli w swojej historii, nie samej czystej definicyjnej demokracji do której mogły by się odnosić tego rodzaju precyzyjne definicje i prawa. To obecnie jest zbyt złożony układ aby klasyfikować go w takich prostych i jednoznacznych kategoriach.
          Demokracja to nie jest system społeczny, a już na pewno nie ekonomiczny.

BTW jeśli przyjąć że populizm to rodzaj działania czy raczej metoda pozostająca na etapie deklaratywnym (bo populiści tak naprawde nie spełniają swoich obietnic) to jest to najbardzie ekonomiczny sposób w kazdym systemie spoleczno-politycznym .
          A słyszałeś o monarchii absolutnej?

Zamieszczone przez Przemoc
          Ta klasa polityczna jest niezdolna do zmian, trzeba to sobie uczciwie powiedzieć.
          To typowa cecha klas politycznych W końcu do zawodu polityka selekcja jest negatywna, nie pozytywna.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• popmart
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1721

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            No jak to? Każdy, kto dostaje władze, dostaje ją dlatego, że głosił populistyczne poglądy.

Demokracja to nie jest system społeczny, a już na pewno nie ekonomiczny.

A słyszałeś o monarchii absolutnej?

OK Demokracja to system polityczny niewątpliwie społeczny system polityczny , ale istniejący w odpowiednich io sprzyjających warunkach społeczno-ekonomicznych .....

a monarchia absolutna no cóż z chwilą kiedy ludzie "wynaleźli" rewolucje przestaje być możliwa ...
            Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Zamieszczone przez popmart
              OK Demokracja to system polityczny niewątpliwie społeczny system polityczny , ale istniejący w odpowiednich io sprzyjających warunkach społeczno-ekonomicznych .....
              Te "sprzyjające warunki" to eufemizm na państwowy system łupieżczy zwany socjalizmem?

a monarchia absolutna no cóż z chwilą kiedy ludzie "wynaleźli" rewolucje przestaje być możliwa ...
              Tak się wam demokratom tylko wydaje.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• mario1275
                Początki nałogu
                • 2005
                • 420

hmm znów się pewnie rozpiszę za co z góry przepraszam - PiSu nie lubię - przedewszystkim za ich radykalizm jednak historia uczy nas że w pewnych sytuacjach są potrzebne działania na które w innych warunkach nie było by przyzwolenia problem polega jednak na tym że ich radykalizm rzejawia się głównie w tym co mówią a nie w tym co robią - praca jaką mają do wykonania i jaką deklarowali, że wykonają można by porównać do tego co w czasach prohibicji zrobił Eliot Ness tępiąc mafię. Niestety skończyło się na słowach a nasi "nietykalni" uwikłali się w układy jeśli nie stare to w nowe. Zadziwiające jest dla mnie to że mimo takiej a nie innej sytuacji politycznej gospodarka prze na przód - paradoksalnie ma to swoje plusy ponieważ zagraniczni inwestorzy z dużą tolerancją podchodzą do tego co dzieje się na naszej scenie politycznej i o ile w innej sytuacji pewne posunięcia rządu wiązały by się z natychmiastowym wycofaniem aktywów z giełdy to u nas tak się nie dzieje - po prostu gospodarka swoje a polityka swoje (zawsze mówię że polacy radzili sobie z zaborcami - mam na myśli wielkopolskę- więc z naszym rządem też sobie poradzimy) Można jednak się tylko domyślać jak rozwijała by sie nasza gospodarka gdyby rząd ADMINISTROWAŁ tym krajem prawidłowo i wpomagał przedsiębiorczych a nie pielęgnował nieudacznictwo. Swego czasu pewien holenderski bodajże ksiądz - Phill Bosmans zajmujący się problemami społecznymi w kapitaliźmie napisał bardzo mądrą rzecz: "Zadbajmy o to żeby bogatci byli jeszcze bogatsi tak żeby okróchy z ich stołu którymi żywią się biedni były jak największe"

Co do demokracji - są różne jej np demokracja ludowa która jest swego rodzaju masłem maślanym które z masłem nie ma nic wspólnego My mamy demokrację parlamentarną czyli decyzję podejmują w naszym imieniu osoby przez nas wybierane i jeżeli są jakieś słabe punkty tego systemu to nie są nimi ci wybrani tylko ci co wybierają - bo jaka część społeczeństwawie na kogo głosuje tzn - zna te osoby ich poglądy i czyny? Mówić można wiele - można udawać, że jest się osobą wykształconą można udawać, że ma się takie poglądy a nie inne ale gdzieś poza kamerami przy wyłączonych mikrofonach za zamkniętymi drzwiami wychodzi kto jest kim. I żenujące jest dla mnie jeżeli w rzadzie są osoby którym "słoma z butów wystaje" i nawet nie chodzi o to jakie kto ma wykszałcenie ale co sobą reprezentuje, ba nawet dalece bardziej żenujące jest dla mnie to jak zachowują się Ci prawnicy z doktoratami bo po chłopie po zawodówce mogę sie spodziewać wszystkiego - nawet opini w stylu że prostytutki nie można zgwałcić - ale jak magistrzy, doktorzy, profesorowie prawa używają języka i argumentów na poziomie wiejskiego głupka to krew mnie zalewa i niech nikt mi nie pisze że to nic nie oznacza bo spotykam wielu ludzi w swoim życiu i wielu z nich serdecznie nie lubiłem ale nigdy w życiu nie przyszło mi nawet na myśl żeby kogoś określać takim językiem a wychowałem się w robotniczej rodzinie i moi rodzice nie mieli nawet sredniego wykształcenia ale nauczyli mnie szacunku dla drugiego człowieka kimkolwiek by on był - bo nawet pijaczek z pod budki z piwem ma swoją godność i jest człowiekiem który może okazać siębardziej przydatny niż taki Pan Prezydent czy Premier.
                www.modelownia.pl

Komentarz

• mattnick
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1735

A tam od razu radykalizm...będzeimy mieli króla Jest już usrawa...wszystko tutaj...

30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                  CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez mattnick
                    A tam od razu radykalizm...będzeimy mieli króla Jest już usrawa...wszystko tutaj...

http://wiadomosci.onet.pl/1453266,11,item.html
                    Witajcie w Panstwie koscielnym
                    To co wymyslaja nasi kochani politycy to jest zenada i dramat. Nie mam sily tego komentowac bo opadly mi z wrazenia wszystkie konczyny

Komentarz

• Kubaman
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4709

Panowie kochani, ale co do tego ma Kościół
                      Witajcie w Państwie Giertycha, który ma 1% poparcia i chce zdobyć dodatkowe 3% na staruszkach i wiejskich proboszczach z dalekiej prowincji. Czy to dla Was jest aż tak nieprzejrzyste, czy może prowokujecie, bo nie lubicie chrześcijan

BTW dobrze wiecie, że to nie przejdzie - to czysty PR, i jak widać po waszych reakcjach - działa. A należałoby na to nasikać i nawet nie wspominać.
                      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Nemeo
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1757

A Marek Jurek powinien być mianowany królewskim błaznem.

Komentarz

• Przemoc
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 319

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                          .......To co wymyslaja nasi kochani politycy to jest zenada i dramat. Nie mam sily tego komentowac bo opadly mi z wrazenia wszystkie konczyny..............
                          Dokładnie, ręce opadają.

Tych ludzi trzeba zbadać i dać im odpocząć, to nie jest robota dla nich.
                          Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• DoMiNiQuE
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3548

Zamieszczone przez Kubaman
                            Czy to dla Was jest aż tak nieprzejrzyste, czy może prowokujecie, bo nie lubicie chrześcijan
                            No ja osobiscie nie lubie ale co to ma wspolnego z tym co te oszolomy w sejmie wyprawiaja?

Zamieszczone przez Kubaman
                            BTW dobrze wiecie, że to nie przejdzie - to czysty PR, i jak widać po waszych reakcjach - działa. A należałoby na to nasikać i nawet nie wspominać.
                            Kubaman, ockij sie wreszcie Za kazdym razem macie z Jacem jakies usprawiedliwienie dla duronty jaka obdarza nas PIS i LPR. Uwazasz, ze takie pomysly sa normalne? Nie boisz sie co oni moga wymyslij jutro? Ja juz sie boje sprawdzac poranne wiadomosci :rolleyes:

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Królową już mamy i raczej nikomu to nie przeszkadza.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3548

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                                Królową już mamy i raczej nikomu to nie przeszkadza.
                                To znaczy, ze teraz matka jest krolowa a Syn bedzie krolem? To w ogole jest zgodne z prawem?

Komentarz

Pracuję...