Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
ale skąd taki wniosek? z czega ja mam się ocknąć? gdzie dałem jakiekolwiek usprawiedliwienie na robienie jakichkolwiek durnot
Nie muszę się budzić z żadnego snu. Chodzi mi tylko o to, że się tak łatwo podniecacie. Przy okazji mieszając do tego strony czy osoby, które nie mają z tym nic wspólnego - i próbujecie upiec dodatkowo swoją pieczeń.
Kurde, no chyba nikt z was mi nie powie, że się przejął na serio tym bełkotem i propozycją
To jest tylko po to, żeby wywołać pyskówki - no i się udaje pięknie. A i tak Kurski mówi bez żenady - "ciemna masa i tak to kupi" jak to zrobił w TokFM przy wyłączonym mikrofonie. Nie róbmy mu publiki.
Komentarz
-
Cała ta IV Rzeczypospoliota sprowadza się do bełkotu, trudno mi znaleźć w niej jakiś pozytywny przekaz. Dziennikarze chyba też mają z tym problem i dlatego taki jest jej obraz w mediach. BTW,media i tak są jeszcze delikatne, gdyby faktycznie chcialy i były "w układzie" z opozycją wykończyłyby taką władzę raz dwa.
Jestem wykształconym człowiekiem i w większości przebywam w środowisku ludzi mi podobnych , trudno mi jest spotkać człowieka, który jeszcze próbuje tej władzy bronić. Moim zdaniem Kaczyńscy i spółka są skompromitowani, takie pomysły jak dzisiejszy tylko to potwierdzają.
Twoją postawę Kubaman, przy całym szacunku dla Ciebie, odbieram jako próbę obrony własnych nadzieji i złudzeń. Odpuść sobie, ja już to zrobiłem, wiem, że PiS, SO, i LPR nie tworzą Polski dla mnie.
Wzorem obywatela jest urządnik, pracownik na państwowej posadzie, rolnik i bezrobotny. Jestem niestety przedsiębiorcą, muszę poczekać na lepsze czasy.Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Kiedy było inaczej? Chyba ostatnio za Jagiełły.
Dziennikarze doskonale wiedzą, co się dzieje. Media są całkowicie jednak niezdarne w tym co robią. Wyciągają jakieś pseudo-afery sprzed kilku lat licząc, że ktoś się tym przejmie. Nie rozumiem jak inteligentny człowiek może mówić o jakiejkolwiek seks-aferze bez ośmieszania się.Dziennikarze chyba też mają z tym problem i dlatego taki jest jej obraz w mediach. BTW,media i tak są jeszcze delikatne, gdyby faktycznie chcialy i były "w układzie" z opozycją wykończyłyby taką władzę raz dwa.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Wg Ciebie nie jestesmy Panstwem wyznianiowym?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%84stwo_wyznanioweZamieszczone przez wikipediaElementy państwa wyznaniowego:- materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi (czy wg Ciebie ksieza nie sa uprzywilejowani?)
- uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa) (finansowanie budowy jakies dziwnej swiatyni opatrznosci bozej nie jest wg Ciebie finansowaniem kosciola?)
- dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej) (tego nie trzeba komentowac)
Komentarz
-
Oj, trochę demonizujesz... ;-)
Cytat:
Napisał wikipedia
Elementy państwa wyznaniowego:
materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi (czy wg Ciebie ksieza nie sa uprzywilejowani?)
Póki co tylko jeden ksiądz jest wolny od Urzędu Skarbowego.
Nawet Izba Skarbowa trzyma się z dala od Torunia... ;-)
Reszta jeszcze płaci podatki i jest sądzona za przewinienia.
uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa) (finansowanie budowy jakies dziwnej swiatyni opatrznosci bozej nie jest wg Ciebie finansowaniem kosciola?)
To też tylko jeden przykład...
No, może i drugi by się znalazł - radio i telewizja pseudokatolickiego o.Dyrektora ma pierwszeństwo w głoszeniu prawdy o tym, co się dzieje w kraju i na świecie... ;-)
dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej) (tego nie trzeba komentowac)
Oj, ustawa o zamknięciu ust niezależnej prasy i telewizji,
jeszcze nie została przegłosowana (chyba?!)...
Wystarczy wyeliminować dwa drobne czynniki
(no, może trzy, choć jeden jakby skserowany),
a wszystko wróci do normy...! ;-)Komentarz
-
Komentarz