Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez Janusz Body
    A co będzie jak Kaczor polegnie w tej debacie?
    Nic, w każdym razie nic z punktu widzenia "PO vs PiS". I to jest właśnie najbardziej genialne.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• snowboarder
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Zamieszczone przez Bahrd
      W Los Angeles jest konsulat RP
      Uwaga o Chicago odnosila sie do wizyta tego [...]
      Ja glosuje przede wszystkim w wyborach 4 Listopada 2008,
      ale zrobie wszystko by ten konsulat odwiedzic za 3 tygodnie...
      Muflon ma racje, ten chwyt z debata z Kwasniewskim jest niestety
      genialny... O Tusku i PO bedzie cisza w mediach przez
      co najmniej tydzien.

Komentarz

• Bahrd
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 3053

Zamieszczone przez muflon
        Nic, w każdym razie nic z punktu widzenia "PO vs PiS". I to jest właśnie najbardziej genialne.
        Bardziej va banque. Bo jak Kwaśniewski "wygra", to on właśnie natychmiast zaprosi Tuska do następnej debaty...

Zamieszczone przez snowboarder
        Uwaga o Chicago odnosila sie do wizyty
        Już jasne.
        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Bahrd
          Bardziej va banque. Bo jak Kwaśniewski "wygra", to on właśnie natychmiast zaprosi Tuska do następnej debaty...
          I co? Porozmawia sobie dwóch grzecznych, kulturalnych panów, bez rzucania mięsem, aferami itp. Po ludziach (a przynajmniej po większości "radiomaryjnej", rolniczej, górniczej, nie wiem jeszcze jakiej) spłynie to jak świeży deszcz i nie zmieni nic.

Komentarz

• Bahrd
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 3053

I co? Porozmawia sobie dwóch grzecznych, kulturalnych panów, bez rzucania mięsem, aferami itp. Po ludziach (a przynajmniej po większości "radiomaryjnej", rolniczej, górniczej, nie wiem jeszcze jakiej) spłynie to jak świeży deszcz i nie zmieni nic.
            Pozwolę się z Tobą nie zgodzić w kwestii "dwóch grzecznych, kulturalnych panów" - no chyba, że nie dostrzegłem ironii albo skrótu myślowego, że takich odegrają.
            Poza tym debata prezydentów też - jak sądzę - nie jest skierowana ku tym, których ciurkiem wymieniasz...
            Zobaczymy po debacie - nie ma co dzielić skóry na Kaczorze...

Komentarz

• privilege
              Coś już napisał
              • 2007
              • 97

Zamieszczone przez Janusz Body
              A co będzie jak Kaczor polegnie w tej debacie?
              Ja to się obawiam co będzie jak on tą debatę wygra :/
              https://apfoto.myportfolio.com

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez Bahrd
                Pozwolę się z Tobą nie zgodzić w kwestii "dwóch grzecznych, kulturalnych panów" - no chyba, że nie dostrzegłem ironii albo skrótu myślowego, że takich odegrają.
                Tak, takich odegrają (odegraliby), choćby po to, żeby odróżnić się od agresywnej retoryki PiS. I co z tego? Wykształciuchy i tak zagłosują na PO, a reszta... do końca przekona się, że jedni i drudzy to ciepłe kluchy, nie to co kaczki, które przynajmniej nękają Krauze i innych Kaczmarków.

Zamieszczone przez Bahrd
                Poza tym debata prezydentów też - jak sądzę - nie jest skierowana ku tym, których ciurkiem wymieniasz...
                Ona nie jest skierowana do nikogo. Jej celem jest zepchnięcie Tuska na boczny tor. Znasz to przysłowie: "nieważne jak mówią, grunt żeby mówili i nie przekręcali nazwiska". Nie to, że nie uważam że może być ciekawie

A va banque to mógłby teraz zagrać Kwach: odrzucając propozycję i spotykając się z Tuskiem. Ponownie, nie dlatego, że coś tam ważnego mieliby sobie do powiedzenia (patrz wyżej) - ale dlatego, że byłby efekt podobny, ale w odniesieniu do PiSu, bo z kim się wtedy Kaczyński może spotkać? z Giertychem? . I wtedy... być może oni zrobiliby jakiś błąd...

Komentarz

• Bahrd
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 3053

Tak, takich odegrają (odegraliby), choćby po to, żeby odróżnić się od agresywnej retoryki PiS. [...]

Ona nie jest skierowana do nikogo. Jej celem jest zepchnięcie Tuska na boczny tor. Znasz to przysłowie: "nieważne jak mówią, grunt żeby mówili i nie przekręcali nazwiska". Nie to, że nie uważam że może być ciekawie

A va banque to mógłby teraz zagrać Kwach: odrzucając propozycję i spotykając się z Tuskiem.
                  Trudno się nie zgodzić... ale powiem tak: skoro Tusk ma/chce być poważnym graczem, to niech sam (lub wespół ze swoim wykształconym do bólu sztabem ) coś wymyśli! Bo co by nie mówić - karty rozdają inni...

Komentarz

• Bahrd
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 3053

Zamieszczone przez Skipper
                    to gdzies odlecialy?
                    Fakt! Ale przyznasz, że starały się nie rzucać w oczy?

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

Zamieszczone przez Bahrd
                      Fakt! Ale przyznasz, że starały się nie rzucać w oczy?
                      albo ja mam cos z oczami bo ostatnio wlasnie jakbym ich wiecej widzial...

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Zamieszczone przez sniper88
                        I udalo Ci sie cos osiagnac?
                        No zarabiałem, normalnie

Co za skonczony SK..syn...
                        Powtórnie proszę o kulturę wypowiedzi.

Kaczyński też w pewnych sytuacjach gra kulturalnego i robi to równie skutecznie.

Zresztą - wciąż nie rozumiem, jaka to różnica, czy wygra PiS czy PO? Polsce potrzeba gwałtownej zmiany - to co się dzieje teraz przypomina zmianę ruchu prawostronnego na lewostronny etapami - vide podany przykład z Hayeka. Obie z tych partii nie mają programu, nie mają poglądów, nie prowadzi ich idea. To typowe partie władzy... Zrozumiałbym socjalistów, gdyby chcieli głosować na PPS... Ale te potworki?
                        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Bahrd
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 3053

Zamieszczone przez Skipper
                          albo ja mam cos z oczami bo ostatnio wlasnie jakbym ich wiecej widzial...
                          Nie masz - ale dlatego napisałem "starały się", a nie "starają". Powinienem był napisać dobitniej "starały się były"
                          A widać je teraz, bo jak pisał Stanisław Jerzy Lec: Kiedy tylko coś wrze, to szumowiny wychodzą na wierzch.

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                          Zresztą - wciąż nie rozumiem, jaka to różnica, czy wygra PiS czy PO? Polsce potrzeba gwałtownej zmiany - to co się dzieje teraz przypomina zmianę ruchu prawostronnego na lewostronny etapami - vide podany przykład z Hayeka. Obie z tych partii nie mają programu, nie mają poglądów, nie prowadzi ich idea. To typowe partie władzy... Zrozumiałbym socjalistów, gdyby chcieli głosować na PPS... Ale te potworki?
                          No właśnie - kibicuję UPR i JKM w szczególności od czasów kiedy żył jeszcze Stefan Kisielewski. I zgadzam się, że były dwie szanse, pierwsza - w dużej mierze jednak iluzoryczna - gdyby gen. W. Jaruzelski poszedł drogą Pinocheta (żeby nie budzić kontrowersji - chodzi mi li tylko o posunięcia gospodarcze) i druga realna (rozpoczęta i odrzucona!), zapoczątkowana przez M.F. Rakowskiego w 1988 (z min. Wilczkiem) ustawą o działalności gospodarczej i świetnie przez niego ją streszczającym hasłem: wszystko, co nie jest zabronione, jest dozwolone.
                          To są moje jedyne kandydatury na "momenty", kiedy były szanse bezwładność (tyranię status quo pokonać i ludzi poderwać...

Nie żebym narzekał Może tak być musi - niejaki Mojżesz przegonił swoich czterdzieści lat, żeby zdemoralizowani niewolą poginęli po drodze...

Komentarz

• snowboarder
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1358

Juz nawet biskup nie wytrzymuje:

Nietyczne, karygodne, orwellowskie zdziczałe państwo totalitarne - tak o sytuacji w kraju wypowiada się bp Tadeusz Pieronek.

- Napady na domy o świcie, zakuwanie ludzi w kajdany, aresztowanie profesorów w trakcie międzynarodowych kongresów, tymczasowe aresztowania bez postawienia zarzutów (...). To są rzeczy karygodne - mówi biskup Pieronek w wywiadzie dla Dziennika. W jego ocenie, jeżeli wymiar sprawiedliwości ucieka się do podsłuchów i jeśli minister nagrywa innego ministra, "to już przekracza orwellowski obraz zdziczałego państwa totalitarnego".

Bp Pieronek kpi z programów partii. - To one mają jakiś program? Nie słyszałem żadnego. Docierają do mnie hasła, że będziemy mieli na przykład Polskę solidarną, bez korupcji. Świetnie, chciałbym, aby tak było, ale mam obawy, czy ci, którzy takie hasła głoszą, będą w stanie wprowadzić je w życie. Dotychczas tego nie potrafili - mówi biskup.

Nigdy nie przypuszczaem, ze sie kiedys zgodze z ksiedzem...

Komentarz

• Bahrd
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 3053

Nigdy nie przypuszczaem, ze sie kiedys zgodze z ksiedzem...
                              Hehe, jeśli Cię to pocieszy, to ten biskup jest stosunkowo "mało reprezentatywny" A i gada jakby wczoraj na Ziemię przybył - eh, kampania wyborcza pełną parą - ale to tylko trzy tygodnie.

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                                Kaczyński też w pewnych sytuacjach gra kulturalnego i robi to równie skutecznie.
                                Ale ma słabe nerwy I w gruncie rzeczy jest głupi jak nie przymierzając małpa zza oceanu - ja jestem pewny, że cała ta genialna strategia to wymysł znacznie większego sztabu ludzi typu Kurski, Macierewicz itp.

Zamieszczone przez Tomasz Goliński
                                Zresztą - wciąż nie rozumiem, jaka to różnica, czy wygra PiS czy PO? Polsce potrzeba gwałtownej zmiany
                                Zamieszczone przez Bahrd
                                gdyby gen. W. Jaruzelski poszedł drogą Pinocheta (żeby nie budzić kontrowersji - chodzi mi li tylko o posunięcia gospodarcze)
                                Pitolicie Hipolicie Było o Hitlerze który w końcu dał mocnego kopa rozwojowi Niemiec.. teraz Pinochet.. i każdy się zastrzega, że "chodzi tylko o gospodarkę". Problem polega na tym, że nie da się tego rozpatrywać w oderwaniu od przysłowiowego trzymania za mordę "ciemnej masy" Kurskiego. Jak Wam nagle przed Sejm wyskoczy nie sto tysięcy ale milion emerytów to będzie wybór:
                                • strzelać/pałować (i zaraz potem wprowadzić dyktaturę/stan wojenny, bo w innym przypadku... życzę powodzenia w następnych wyborach )
                                • zignorować (i spieprzać rządowym helikopterem na Kanary, skąd będzie można oglądać rewolucję w TV)
                                • albo pęknąć (i cała genialna koncepcja pójdzie sobie w p**du).

I, odpowiadając na pytanie, jakie ktoś pewnie zaraz zada, jaki jest mój pomysł na ten cały burdel: Niestety nie mam koncepcji

Komentarz

Pracuję...