Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lulu1988
    Uzależniony
    • 2007
    • 522

Ale co być nie robił to i tak wychodziły kamienne twarze

Sorry za OT...
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• HuleLam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1641

Zamieszczone przez ARN
      W wykuwanych kamiennych portretach były mniejsze szumy
      Wcale nie!
      zdRAWki
      Fotograf platoniczny

Komentarz

• dzik
        Uzależniony
        • 2008
        • 884

Zastanawiajace jest cisza o nastepcach 50D (w pierwszej kolejnosci) i 5DmkII ktory juz ponad rok na rynku siedzi.

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Zamieszczone przez HuleLam
          Wcale nie!
          zdRAWki
          no dobra, ale tu nosnik jest jakby sporo przeterminowany

Zamieszczone przez dzik
          Zastanawiajace jest cisza o nastepcach 50D (w pierwszej kolejnosci) i 5DmkII ktory juz ponad rok na rynku siedzi.
          troche za wczesnie po premierze 7D, zeby Canon "niechcaco przeciekal" informacje o jakims 60D. to sie nie kalkuluje - lepiej taki szum przed premiera

a nastepca 5DmkII - ale co? mam rozumiec, ze cos w 5D mkII Ci nie odpowiada?
          www albo tez flickr

Komentarz

• dzik
            Uzależniony
            • 2008
            • 884

Zamieszczone przez akustyk
            troche za wczesnie po premierze 7D, zeby Canon "niechcaco przeciekal" informacje o jakims 60D. to sie nie kalkuluje - lepiej taki szum przed premiera

a nastepca 5DmkII - ale co? mam rozumiec, ze cos w 5D mkII Ci nie odpowiada?
            Uparcie szukam czegos zlego w 5D i znalezc nie moge

Zastanawiam sie czy mityczny 3D dojdzie do skutku, bawiac sie swoim 5 i kolegi 7 mozna zrozumiec osoby ktore by takiego miksu oczekiwaly. A trzeba przyznac ze od jakiegos okresu mozna miec zludne nadzieje ze Canon slucha uzytkownikow. Gdyby ktos rok temu powiedzial o specyfikacji 7 i mozliwosci M-filmow w 5D zostalby delikatnie mowiac wysmiany.

Nudno jakos z plotkami, nawet 1000D nie chca odswiezyc :neutral:
            Cisza zdradza ze przez nastepne pol roku nie ma co liczyc na nowe puszki poza ds'em.

Obecne plotki o 24-70 i 70-200 mnie nie interesuja, moze jednak jakies UWA.

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12158

Zamieszczone przez dzik
              Obecne plotki o 24-70 i 70-200 mnie nie interesuja, moze jednak jakies UWA.
              no jeszcze mi napisz, ze 17-40 Ci nie odpowiada?

a na nowe 1000D to chyba rzeczywiscie juz by byl czas. filmy FullHD w tej cenie to by bylo pozamiatane na rynku. na choinke/gwiazdora juz za pozno, ale na komunie powinni sie wyrobic juz sie boje majowego wysypu nowych u$Ytk0fN|k00FF
              www albo tez flickr

Komentarz

• dzik
                Uzależniony
                • 2008
                • 884

Zamieszczone przez akustyk
                no jeszcze mi napisz, ze 17-40 Ci nie odpowiada?
                Jak sie go przymknie to zastrzezen nie mam, ale grzechem by chyba nie bylo wiecej od niego wymagac na pelniej dziurze. Nie zmienia to faktu ze jest to swietne szklo w relacji cena-waga-jakosc. Na przyszle wakacje zamieszka w mojej torbie.

Chociaz 24-70/2.8IS moze by skusilo do glebszego siegania w kieszen, obecnie bawiac sie 24-70 i 24-105 postanowilem ze skoncze na 28-135. Wiem, dziwny jestem, ale jak nie widac roznicy to po co przeplacac

Komentarz

• Bahrd
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 3053

Zamieszczone przez Lulu1988
                  Jaką cenę obstawiacie przy wejściu na rynek? [...] ok 8000zł za 70-200.
                  Mało. Skoro Nikon nie ma litości: VR II vs. VR I, to i Canon jej miał nie będzie....
                  EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

9-10 kPLN jak w pysk szczelil... 14L tyle kosztuje...prawie
                    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• Lulu1988
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 522

Może będziemy mieli sytuację jak z 100L? Przed premierą prawie wszyscy obstawiali okolice 5000zł, a tu proszę.....surprise!
                      Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• trampek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1546

Może będziemy mieli sytuację jak z 100L? Przed premierą prawie wszyscy obstawiali okolice 5000zł, a tu proszę.....surprise!
                        105VR tyle kosztuje wec nie chcili przeginac. 70-200 VRII juz kosztuje wiecej . Mysel ze cena moze byc podobna jak nikona
                        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

100-tka to szkło dużo bardziej popularne, mające szerokiego odbiorcę i do tego zawodowcy jej nie potrzebują . 70-200 to takie "must have" prawie dla każdego profi więc zapłaczą i zapłacą.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• dzik
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 884

Do tego matryca FF i cena ponizej 2000$. Ech, marzenia.

Komentarz

• Bahrd
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 3053

Zamieszczone przez dzik
                              http://43rumors.com/ft3-canon-giii/
                              Do tego matryca FF i cena ponizej 2000$. Ech, marzenia.
                              Póki co - raczej tak... inni piszą na CR, że:
                              yamanako Says:
                              November 29th, 2009 at 9:11 am
                              Based on direct sources from inside Canon Japan, this rumor is not true, Canon is working on perfecting the Rebels in terms of ease of use, compactness, Live View & Movie mode, the main attractions to mirrorless systems like m4/3, they may lose their prisms and OVF’s. There is also a fixed-lens Pro2 in the making and plans to consolidate the other high end Powershots (S90 & G11 will be replaced with one model, a bit lower end than G11 to give space to the Pro2 which will become the Powershot flagship).
                              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Canon is working on perfecting the Rebels in terms of ease of use
                                To mi się wydaje dużo bardziej prawdopodobne. Wyrzucenie lustra z Rebeli i pozbycie się mechaniki (podobno pracują też nad pierwszą w pełni elektroniczną migawką w CMOS) - "kuli u nogi" w tym segmencie . Do tego zachowanie pełnej kompatybilności z resztą szkieł i nabiera to bardzo dużego sensu.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...