Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Jakby te "rumorsy" potwierdziły się,to cud-miód.No to czekamy na pompkę - szykuje się nowy best eL seller set - 14-24L, 24-105L, 100-400II
Jeszcze raz pokłony dla Nikona za Nikkora 14-24, nie wyobrażam sobie by Canon puścił eLe drożej niż Nikon Nikkor'a (obecnie $1780), chyba, że zrobią eLę w filtrze no to "dwójka na dzień dobry"
200-400/2.8 poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to będzie obowiązkowy lens do futbola i innych igrzysk na stadionach.
O ile nie będzie to drobny face lifting,a porządnie zaprojektowana optyka,szeroki rzeczywiście na miarę N14-24;24-105 ze światłem 2,8 chociaż takiej jakości na 2,8,jak obecny przy f/4-dla mnie gitarrrrrra.
Komentarz
-
chyba danone a nie done... ehhNapisał www.northlight-images.co.uk
* Replacing core primes and zooms with higher resolution lenses more suitable for the newer 50-65MP FF sensors that are coming over the next few years. This includes the 24L [announced 3 weeks after we had this info] , 35L,
.
.
.
.
16-35L (done)Komentarz
-
Jak ten canon 14-24 okaże się prawdą i jego cena będzie oscylować c.a.5kzł, chętnie pozbędę się sigmioka 12-24
. Inna sprawa, to ciekawie jak w zestawieniu osiągów tej trójki uplasuje się ten manualny samyang 14mm.
C-F-K - foreverKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Jeśli proroctwo sebcio80 okaże się prawdą, trzeba będzie być cholernie zmotywowanym żeby je kupić...C-F-K - foreverKomentarz
-
Pisałem tylko o najsensowniejszym zoom zestawie, który nie będzie za ciężki a pokryje "wszystko".
35II to inny target
- spoko powinien być za rogiem.
Inaczej imho nie będzie to miało sensu przy 16-35II, 17-40 i 14II.
Nie jestem na bieżąco, ale sprawdź ile w chwili wyjścia 14-24L będzie kosztował D700 NIB/LNIB w duecie z N14-24G.....
Nie ma bata, cena musi oscylować w okloicy Nikkora tj. $1780-2000.
Mieli szanse, gdyby wypuścili swoje przed Nikonem - wtedy podejrzewam ludzie bez problemu (oporu
) płacili by za niego $2300-2500.
Nikon musiał spuścić z tonu bo walczył o swój kawałek tortu w cropie 1.0
Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
-
Rzecz właśnie w tym,że są to konkurencyjne systemy,więc taka dalsza polityka cenowa to swoisty strzał w stopę.Istotnie, przypadek 14L II to kuriozum,które nie powinno się powtórzyć,całkowity brak racjonalnego uzasadnienia dla ceny nie mającej pokrycia w jakości.
...no,chyba,że produkcja "czerwonej obwoluty" pochłania takie pieniądze;-)
Też podejrzewam,że nie wypuściliby kolejnego średniaka, jedynie powiększonego o parę milimetrów na ognisku.
Inne zagadnienie,czy wizjonerzy Canona są w stanie stworzyć takie cacuszko i czy marketing C przepchnie taki pomysł na rynek?Komentarz
-
Komentarz
-
Z tego co widać na samplach z 24II to 35II może być odjechany na maxa (jak N12-24 w swojej klasie) lens. Patrz rogi na 24II.
Honor i inne "japońskie pierdoły".... napiszę wprost, nie zaprzestali produkcji 14II po wyjściu Nikosia, nie zaprzestaną po wyjściu Samyanga
Zupełnie jak w przypadku 50L i Sigmy 1.4
the silence is deafeningKomentarz
-
No cóż argumenty są jak najbardziej racjonalne tylko, że trudno mi uwierzyć że będziemy mieli za niemal 9 tyś stałkę 14mm i lepszy jakościowo zoom o tym samym świetle za 6 kzł - przepraszam za mój brak wiary ale coś mi tu zupełnie nie pasuje
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz