Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Zamieszczone przez aptur
    Tylko że w 5D nie ma live view.
    Zamieszczone przez dr11
    Ale MatusP ma 450D
    I w 7D raczej chyba też będzie Więc i MLU będzie używalne. Jak widać, problem jest już od pewnego czasu rozwiązany.

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Najbardziej mi się podoba myśl o tym, żeby wycofować serie 1D zapodana tu przez niektórych

Komentarz

• wain
        Uzależniony
        • 2007
        • 630

Zamieszczone przez Kolaj
        I w 7D raczej chyba też będzie Więc i MLU będzie używalne. Jak widać, problem jest już od pewnego czasu rozwiązany.
        Akustyk tak gledzi bo nie chce mu sie skryptu doktorskiego pisac (obiecal ze jak dadza mlu button to napisze ten skrypt czy cos tam)
        40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
        www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez MatusP
          A to aż takie ważne? Przecież z tej funkcji i tak korzysta się tylko na statywie, a wtedy te kilka klików w menu nie robi chyba różnicy?
          Jednemu robi innemu nie.

Zamieszczone przez allxages
          Najbardziej mi się podoba myśl o tym, żeby wycofować serie 1D zapodana tu przez niektórych
          Nierealne. Jedynki to sól ziemi firmy, duma i takie tam - na pewno nie wycofają.
          Zamieszczone przez wain
          Akustyk tak gledzi bo nie chce mu sie skryptu doktorskiego pisac (obiecal ze jak dadza mlu button to napisze ten skrypt czy cos tam)
          Dokładnie .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez wain
            No, to ma przechlapane od dawna, tylko dopiero teraz to zaczyna do niego docierać :-D

Komentarz

• darnok
              Bywalec
              • 2006
              • 204

Widac ze Canon tak naprawde nie musi duzo wydawac na promocję wystarczy puscic male zdjecie z symbolem "7d" w internet i ludzie sami nakrecaja marketing na zasadzie - "nie wazne co mówia ale wązne żeby mówili... "
              PuFFa + eLegancki pLecak|
              GALERIA CB [portrety] GALERIA CB [reporterka] GALERIA CB [CB-VIDEO]

Komentarz

• jz7
                Bywalec
                • 2008
                • 113

"1.45x Crop for the 7D?
                I was sent an email saying that the new 7D will be APS-C, but with a 1.45x crop factor. Apparently this is the limit so that EF-S lenses still work without vignetting.

First appeared on a DPR forum posting, I couldn’t find the link.

I have no confirmed source for this one."

Niezla polityka dezinformacyjna Ja stawiam, ze nic z dotychczasowych info sie nie potwierdzi, conajwyzej video HD

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez darnok
                  Widac ze Canon tak naprawde nie musi duzo wydawac na promocję wystarczy puscic male zdjecie z symbolem "7d" w internet i ludzie sami nakrecaja marketing na zasadzie - "nie wazne co mówia ale wązne żeby mówili... "
                  To też pokazuje pośrednio ilu jest jednak użytkowników tego systemu - co niekoniecznie widać w statystykach sprzedaży nowych korpusów.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• darnok
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 204

fakt. jest wielu uzytkowników Canona ale te posty i rozważania pokazują jak bardzo Ci użytkownicy są rozżaleni i niezadowolenie z powodu polityki Kwanona
                    PuFFa + eLegancki pLecak|
                    GALERIA CB [portrety] GALERIA CB [reporterka] GALERIA CB [CB-VIDEO]

Komentarz

• mate00sh
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1312

Na canonrumors jest nowy post z bardzo długim tekstem tłumaczonym chyba automatycznie z jakiejś chińszczyzny. Czyta się koszmarnie, ale wygląda na to, że specyfikacja się potwierdziła. Tak czy inaczej dowiemy się jutro rano

Komentarz

• duss
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 62

a powiedzcie....co bedzie lepsze z nowosci canon'a 7D czy 60D ????

bo parametrami sa podobne te puszki.....

nooo 7D to klasowo wyzszy ;D
                        sigpic
                        EOS 7D,S18-50f2.8,S120-400,430 EX
                        Fotohasiok.pl rulezzzz.....!!!

Komentarz

• mate00sh
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1312

Zamieszczone przez duss
                          a powiedzcie....co bedzie lepsze z nowosci canon'a 7D czy 60D ????

bo parametrami sa podobne te puszki.....

nooo 7D to klasowo wyzszy ;D
                          A gdzie Ty widziałeś parametry 60D?

Komentarz

• Agent Orange

Chwalą się tam jakąś znacznie poprawioną technologią matrycy (coś z procesem produkcji wafa i zmienioną technologią tranzystorów.). Ciekawym ile w tym marketingowego bełkotu, a ile rzeczywistej poprawy względem poprzednich konstrukcji. 18 mp na cropie to duże wyzwanie. Jestem wielce ciekaw, czy Canon znów rozda karty jeśli chodzi o jakość sensorów.

Komentarz

• dentharg
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 867

Nie mówiąc o tym, że ponoć linia xxD umiera z nadejściem 7D (top model cropowego body) więc i 60D nie będzie.

Przeczytane na POTN.
                              Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Sober
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 513

Chyba jednak będzie crop 1,6 ;-( Eeee, to ja nie kupuję ;-)

Wolałbym też 16-to bitowe RAWy niż taką szybkostrzelność...

Komentarz

Pracuję...