Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MC_
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3444

1. Te obiektywy nie są białe tylko srebrne.
    2. akustyk, to że Ty ich nie widziałeś nie oznacza, że były tylko w prospekcie.
    Podać adres do wysyłki tego konia z rzędem? Bo ja widziałem wielokrotnie.

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Zamieszczone przez MC_
      1. Te obiektywy nie są białe tylko srebrne.
      2. akustyk, to że Ty ich nie widziałeś nie oznacza, że były tylko w prospekcie.
      Podać adres do wysyłki tego konia z rzędem? Bo ja widziałem wielokrotnie.
      Pewnie akustykowi chodziło to kto jest widział np. na stadionie - bo być to były, ale nikt poważny ich nie używał
      Bo w sklepie czy na jakimś spotkaniu kolekcjonerów Minolty to żadna filozofia zobaczyć...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• MC_
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3444

Napisał co napisał. Ja tam słowa "stadion" nie znalazłem.
        A na stadionie pewnie nie, ale na pokazach lotniczych to i owszem.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Z resztą nie wiedziałem, że kolega potrzebuje adwokata
        Ostatnio edytowany przez MC_; 29644. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• blazejs
          Bywalec
          • 2009
          • 208

Zamieszczone przez akustyk
          juz Minolta wiele lat temu miala biale obiektywy w prospekcie. ale konia z rzedem temu, kto je widzial w realu.
          Ja widzialem
          2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
          Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Komentarz

• Bartek_902
            Uzależniony
            • 2010
            • 690

Jak będzie 5D3 to spadnie cena 5D1 bo wreszcie pojawi się powód do zmiany i będzie wysyp używek. No chyba że Canon znów mnie zaskoczy i jeszcze poczekam
            Ja myśle że 5dmkIII nie szybko zobaczymy z tego powodu że mkII bardzo dobrze się sprzedaje puki co,a nawet jak wyjdzie mkIII to ciekawe co będzie miał zmienione dobrze by było gdyby af był lepszy i żeby aparat był ciut szybszy tylko robiąc taki aparat canon sam strzela sobie gola bo w takim przypadku spadła by sprzedaż innych aparató,niestety canon napewno ma strategie marketingową na najbliższe X lat i jestem pewien że ich strategia się nie zmieni czyli chcesz szybko,celnie kup 1d chcesz mały korpus FF z super matrycą ale słabym af i ogólnie wolny kup 5d a tak jak pisałem kompromisu miedzy tym nie będzie bo wtedy coś się przestanie sprzedawać
            EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12158

Zamieszczone przez blazejs
              Ja widzialem
              no mnie sie tez chyba raz zdarzylo, jakas uzywana sztuke za szyba w sklepie.

chodzilo mi po prostu o to, ze tego jest malo, bo w segmencie telerurek Minolta nigdy nie byla silnym graczem. jak ktos uzywal AF w Dynaksach to chyba nie trzeba sie rozwodzic nad tym dlaczego. inna kwestia, ze pomijajac juz ten AF, marketing Minolty konsekwentnie potrafil spi* wszystko, co R&D tam zrobilo
              www albo tez flickr

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                PREMIUM member
                • 2006
                • 4250

Zamieszczone przez Bartek_902
                jestem pewien że ich strategia się nie zmieni czyli chcesz szybko,celnie kup 1d chcesz mały korpus FF z super matrycą ale słabym af i ogólnie wolny kup 5d a tak jak pisałem kompromisu miedzy tym nie będzie bo wtedy coś się przestanie sprzedawać
                Na całe szczęście zmiana strategii Canona może zostać wymuszona przez konkurencję. Tak się stało z 7D, który posiada ficzery niespotykane wcześniej w tej klasie sprzętu (AF, wizjer, sterowanie lampami) i kosztuje ułamek ceny 1D. Na razie producenci sprzętu skutecznie wcisnęli kit że "pełna klatka" to jakieś cudo inżynierii i dlatego Canon za aparat z prymitywnym AF, bardzo dużym shutter lagiem i słabym fps żąda aż ~7500zł.
                Digart

Komentarz

• Bartek_902
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 690

Na razie producenci sprzętu skutecznie wcisnęli kit że "pełna klatka" to jakieś cudo inżynierii i dlatego Canon za aparat z prymitywnym AF, bardzo dużym shutter lagiem i słabym fps żąda aż ~7500zł
                  No dokładnie.ale tak jak pisałem w następnym modelu nie bedzie pewnie jakiś rewolucji,nie co się spodziewać af z 1d i 8kl/s bo kto by wtedy kupował 1d czy 7d,tzn napewno ktoś by kupował ale sprzedaż tych modeli napewno by spadła

Komentarz

• UrGuR
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 300

Sam fakt, że 5DII sprzedaje się bardzo dobrze, utwierdza tych, tam, że dobrze robią.
                    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
                    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

Zamieszczone przez Bartek_902
                      No dokładnie.ale tak jak pisałem w następnym modelu
                      Następnym modelu czy w następnej wersji modelu 5D?

Imho muszą (patrz post MMM; konkurencja) powtórzyć temat z 7D. Jest duża szansa, że tym razem nazwą to coś 3D i nie, imho nie będzie miało układu AF z 1Dynek.
                      Astronomiczną sprzedaż 5D Mark III może im zagwarantować interfejsy bardziej profi video z jak zawsze w serii 5D AF z XXIX wieku i klik klakiem (shutter lag).
                      Do tego magiczne 3D, wszystko zamknięte w tym samym cyklu RD i znowu mają spokój na Walnym
                      the silence is deafening

Komentarz

• MC_
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3444

No to zrobią 3D z lepszym AFem, ale jednak gorszym niż 1Ds, lepsze wideło i trochę bajerów dorzucą za cenę 15 tys.

Komentarz

• Bartek_902
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 690

No to zrobią 3D z lepszym AFem, ale jednak gorszym niż 1Ds, lepsze wideło i trochę bajerów dorzucą za cenę 15 tys.
                          i matryce ze 30mln mpix,dla canona puki co ważne jest że mkII się bardzo dobrze sprzedaje i myśle że następca to dopiero przyszły rok,sam mam w planach 5d w tym roku już pewnie nie kupie więc może jak już bedzie mkIII to się załapie i będe miał kolege do mojego obecnego 7d

Komentarz

• UrGuR
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 300

Utwierdzam się w przekonaniu, że zakup używanego 5D był świetnym posunięciem. A jak już wyjdzie 5DIII to sobie je kupię po roku od premiery i będę miał dwa body , z czego stare 5D będzie robiło za puche od brudnej roboty w ciężkich warunkach co by żal nie było jak sie zniszczy. Narazie to się boję ładować 5D do wodoszczelnych futerałów i pływać z tym na basenie, czy w morzu.
                            https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
                            C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

Zamieszczone przez MC_
                              lepsze wideło i trochę bajerów
                              Pro porty we/wy, pro mic, itd., raw video czy 4:2:2 kolor to nie bajery na tak czułej, tak dużej matrycy dla gości, którzy AF nie tykają nawet patykiem, przez szmatę.

Zamieszczone przez MC_
                              dorzucą za cenę 15 tys.
                              I to będzie super cena za taki sprzęt. Dla amatora GO zawsze zostaje klik klak za 7500 zł.
                              the silence is deafening

Komentarz

• Bartek_902
                                Uzależniony
                                • 2010
                                • 690

I to będzie super cena za taki sprzęt. Dla amatora GO zawsze zostaje klik klak za 7500 zł.
                                No według mnie nie taka wcale super,bo dokładamy 2tyś i mamy nowego 1d który reprezentuje inna jakośc wykonania ergonomie i af więc nie przesadzajmy z tą ceną bo wtedy raczej mało chętnych by było na tej klasy aparat za 15K,myślę że tej klasy sprzęt to będzie około 10K zł na powitanie i to jest dobra cena i do przyjęcia

Komentarz

Pracuję...