Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gavin
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 1339

5d3 musi mieć af z 7d bo d700 kusi

Komentarz

• MariuszJ
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1697

Zamieszczone przez gavin
      5d3 musi mieć af z 7d bo d700 kusi
      Canon nic nie musi.
      Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• savage67
        Bywalec
        • 2010
        • 122

Zamieszczone przez akustyk
        a czy kraj produkcji jest automatycznie krajem, z ktorego sie importuje?
        Jest to tzw. "Country of origin" czyli kraj pochodzenia. I to determinuje wszelakie opłaty ( min. cło).

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Zamieszczone przez allxages
          Jakie sensory? Bo nie do końca załapałem..
          Jak ci padnie sensor odpowiadający za obracanie zdjęć wykonanych w pionie to będziesz mógł go sobie sam wymienić.
          the silence is deafening

Komentarz

• MariuszJ
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 1697

Zamieszczone przez gietrzy
            Jak ci padnie sensor odpowiadający za obracanie zdjęć wykonanych w pionie to będziesz mógł go sobie sam wymienić.
            Nikon filed a patent application in Japan for a interchangeable/removable sensor. This patent application is not yet uploaded in the English language website of the Japanese Patent Office (they update this every few months) and the details are not clear, but it seems that the sensor is inserted into a guide rail and Nikon somehow have also addressed the dust issue (Google translation):

“The imaging unit is inserted into the body along the guide rails until the well-studied material is pressed from the back, the positioning is accurate. It seems that the dust reduction is also considered. The description in the patent literature, but seems to assume SLR conventional and a mirror reflex, to the presence of the reflector from there to the claims, I can say is intended to mirror-less.”

(Patent application 2010-258657, published on 11/11/2010, filled on 04/23/2009).
            Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• oskarkowy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2513

O, to przydatność fjuczera na poziomie prognozowanej wymiany paska w canonie.
              Jarek

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

A propos 1Ds4: D4 oprócz wymiennej optyki będzie miał wymienne sensorki.
                Może wystarczałby jeden z przyzwoitymi kolorami twarzy .
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 5727

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Wystarczy tylko w manualu boldem napisać wszyscy nieskośnoocy przestawić typ obrazka z (asia) standard na portrait.
                  the silence is deafening

Komentarz

• MariuszJ
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1697

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Ustawienie odpowiedniego profilu kolorystycznego jest równie łatwe, jak włączenie AF.

A propos: czym włącza się AF w Canonie?
                    Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• jotes25
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3608

Zamieszczone przez MariuszJ
                      A propos: czym włącza się AF w Canonie?
                      W 7d i jedynkach jest pewnie prawie 10 możliwości.

BTW: jestem zachwycony 7d, dziwię się, że tak mało pozytywów na tym forum.

Komentarz

• dziobolek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2634

Zamieszczone przez Bartek_902
                        Oj fajnie by było chociaż mi w 5d wystarczyło by 5-6 klatek i było by super
                        Jak dla mnie - 6kl/s to nienegocjowalne minimum bym mógł spojrzeć w stronę tej puszki.

Pozdrówka!
                        "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                        Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                        tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Zamieszczone przez MariuszJ
                          Ustawienie odpowiedniego profilu kolorystycznego jest równie łatwe, jak włączenie AF.
                          No cóż ostatnio u kolegi okazało się to nie takie trywialne.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• diplo
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 298

Hey na stronie Canon.uk, pojawiła się informacja o Cashbacku , http://www.canon.co.uk/futurephotographer/cashback/

Ciekawe czy i u nas będzie, ale jak znam Kwanona to nici, chyba że da się rozliczyć u angoli sprzęt kupiony w Polszy
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Uops to miało byc to http://www.canon.co.uk/eflenscashback/index.aspx, pomyłka delikatna tamto tylko dla studentów fotografii w Anglii.
                            Ostatnio edytowany przez diplo; 2220. Powód: Automerged Doublepost
                            5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• rauf
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 371

Zamieszczone przez dziobolek
                              Jak dla mnie - 6kl/s to nienegocjowalne minimum bym mógł spojrzeć w stronę tej puszki.

Pozdrówka!
                              Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". Strzelam focha i żądam:
                              -AF z więcej niż środkowym krzyżowym, najlepiej konfigurowalny na podobieństwo 7D
                              -cholerne autoiso, konfigurowalne w każdym trybie z korektą EV itd.
                              -jeśli dobrze liczę to 4,8 kl/s )
                              -asystę IR w body (mocno też zastanawiam się czy wbudowana lampa ze sterowaniem grupą jak w 7D nie ułatwiła by wielu spraw...)
                              -ostrzenie i odpalania migawki JEDNYM przyciskiem a nie AF-ON + spust w trybie LV
                              -możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót...

To nie są żadne futersy, to efekt używania 7D. I jest tego więcej...
                              papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• akustyk
                                gajowy
                                • 2004
                                • 12158

Zamieszczone przez bmfcker
                                Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". Strzelam focha i żądam:
                                - MLU w trybach seryjnych
                                - zaslonka do kurtynki (odcinajaca swiatlo od tylu)
                                - blokada przypadkowego obrotu kolka programow
                                - AF z ukladem 7D wyglada super, sprawnosci i konfigurowalnosci dla mnie nie musi miec (wole nizsza cene za to, a poza tym jestem realista - to juz by prawie bylo 1Ds i Canon tego zwyczajnie nie da)
                                - 5 fps byloby super
                                - 21 Mpix (wiem, nierealne)
                                - wbudowana kukulka jest OK, chociaz ewentualne noszenie 270EX to nie jest jakis dramat
                                - możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót... - amen ***!
                                - gorny LCD z layoutem 1-ek a nie dotychczasowym. mam gleboko w nosie jaki WB jest ustawiony albo jakosc obrazu, natomiast ISO czy kompensacja flesza sa duzo przydatniejsze
                                - konfigurowalny shake warning widoczny w celowniku. konfigurowalny, tzn. taki, ze sobie moge ustawic np. dla lensow bez IS-a dla czasow dluzszych niz 1.5x ogniskowa, dla tych z IS dla 1/2 ogniskowej.
                                - dwa sloty na karty. to z gatunku co chcialbym miec, bo nie jest mi do niczego niezbedne.
                                - zainstalowany GPS z bezposrednim wpisem do metadanych
                                - elektroniczna poziomica ze wskazaniem w celowniku
                                - cene startowa max. 2000 EUR

z cyklu "chcialbym i zaplacilbym wiecej za...":
                                - konfigurowalny tryb LV z automatyka ekspozycji - tzn. dla programow polautomatycznych dobor przeslony badz czasu taki, zeby naswietlic maksymalnie do prawej wzglednie powyzej do prawej (np. pozwalajac przeswietlic o 1/3 czy nawet 1 EV najjasniejsze obszary). bez LV sie chyba nie da, ale jakby co to tez bym chcial
                                - mniejszy i lzejszy niz 5D
                                www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...