5d3 musi mieć af z 7d bo d700 kusi
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
-
Nikon filed a patent application in Japan for a interchangeable/removable sensor. This patent application is not yet uploaded in the English language website of the Japanese Patent Office (they update this every few months) and the details are not clear, but it seems that the sensor is inserted into a guide rail and Nikon somehow have also addressed the dust issue (Google translation):
“The imaging unit is inserted into the body along the guide rails until the well-studied material is pressed from the back, the positioning is accurate. It seems that the dust reduction is also considered. The description in the patent literature, but seems to assume SLR conventional and a mirror reflex, to the presence of the reflector from there to the claims, I can say is intended to mirror-less.”
(Patent application 2010-258657, published on 11/11/2010, filled on 04/23/2009).Entuzjastyczny NeofitaKomentarz
-
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Hey na stronie Canon.uk, pojawiła się informacja o Cashbacku
, http://www.canon.co.uk/futurephotographer/cashback/
Ciekawe czy i u nas będzie, ale jak znam Kwanona to nici, chyba że da się rozliczyć u angoli sprzęt kupiony w Polszy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Uops to miało byc to http://www.canon.co.uk/eflenscashback/index.aspx, pomyłka delikatna tamto tylko dla studentów fotografii w Anglii.5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6
, C430EX, YN-600EX-RT...i kit 
Komentarz
-
Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". Strzelam focha i żądam:
-AF z więcej niż środkowym krzyżowym, najlepiej konfigurowalny na podobieństwo 7D
-cholerne autoiso, konfigurowalne w każdym trybie z korektą EV itd.
-jeśli dobrze liczę to 4,8 kl/s
)
-asystę IR w body (mocno też zastanawiam się czy wbudowana lampa ze sterowaniem grupą jak w 7D nie ułatwiła by wielu spraw...)
-ostrzenie i odpalania migawki JEDNYM przyciskiem a nie AF-ON + spust w trybie LV
-możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót...
To nie są żadne futersy, to efekt używania 7D
. I jest tego więcej...
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 IIKomentarz
-
- MLU w trybach seryjnych
- zaslonka do kurtynki (odcinajaca swiatlo od tylu)
- blokada przypadkowego obrotu kolka programow
- AF z ukladem 7D wyglada super, sprawnosci i konfigurowalnosci dla mnie nie musi miec (wole nizsza cene za to, a poza tym jestem realista - to juz by prawie bylo 1Ds i Canon tego zwyczajnie nie da)
- 5 fps byloby super
- 21 Mpix (wiem, nierealne)
- wbudowana kukulka jest OK, chociaz ewentualne noszenie 270EX to nie jest jakis dramat
- możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót... - amen ***!
- gorny LCD z layoutem 1-ek a nie dotychczasowym. mam gleboko w nosie jaki WB jest ustawiony albo jakosc obrazu, natomiast ISO czy kompensacja flesza sa duzo przydatniejsze
- konfigurowalny shake warning widoczny w celowniku. konfigurowalny, tzn. taki, ze sobie moge ustawic np. dla lensow bez IS-a dla czasow dluzszych niz 1.5x ogniskowa, dla tych z IS dla 1/2 ogniskowej.
- dwa sloty na karty. to z gatunku co chcialbym miec, bo nie jest mi do niczego niezbedne.
- zainstalowany GPS z bezposrednim wpisem do metadanych
- elektroniczna poziomica ze wskazaniem w celowniku
- cene startowa max. 2000 EUR
z cyklu "chcialbym i zaplacilbym wiecej za...":
- konfigurowalny tryb LV z automatyka ekspozycji - tzn. dla programow polautomatycznych dobor przeslony badz czasu taki, zeby naswietlic maksymalnie do prawej wzglednie powyzej do prawej (np. pozwalajac przeswietlic o 1/3 czy nawet 1 EV najjasniejsze obszary). bez LV sie chyba nie da, ale jakby co to tez bym chcial
- mniejszy i lzejszy niz 5DKomentarz
Komentarz