Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Zamieszczone przez gietrzy
    A tak na marginesie to Janko (forum.olympusclub) bardzo ładnie pokazał gdzie dzisiaj jest Canon (i 7D i ztcp 600D) także tak naprawdę to Canon (jak i Panas) potrzebuje mocno popracować na zafarbami w cieniach. Co ciekawe Pentax #2 (#1 to oczywiście Nikon, co ważne 5100).

BTW. Ztcp już kiedyś odszczekałem, że 7D nie utrzyma palmy pierwszeństwa do ztcp 2012.
    Czy można Cię prosić o link do tego postu ztcp Janka?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• tezmarek
      Uzależniony
      • 2009
      • 840

Wydawać by się mogło, że długich, ostrych super telasów, no i dużo, b. dużo MPx.
      ...
      Ale to już jest i ci co potrzebują to używają. A na szerokim kącie straszna bieda. Tak naprawdę Canon ma tylko jedną stałkę (za wyjątkiem teleobiektywów EF, które rzeczywiście dają radę) dla gęstego cropa - EF-S 60/2.8. I na tym na razie koniec. Okopali się i bardzo pilnują segmentacji.

Komentarz

• yerzu
        Bywalec
        • 2007
        • 160

Używałem równolegle C i N przez około pół roku ( d700,5D,1dsII) w jpg nikon zdecydowanie przegrywa. Przy pracy z Rawem większych różnic nie stwierdziłem - z nikona obrazek jest bardziej kontrastowy co niekoniecznie jest zaletą

BeatX - jak chcesz to sobie zerknij do mojego portfolio - mówiłeś o przygotowaniach http://www.szymonolma.pl/portfolio/portfolio1.php - 20 % canon 80 % nikon - ja różnic w kolorach nie widzę.

Komentarz

• arra
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1023

Ja bym od nowej piątki chciał 3 rzeczy, pewnego AF-a, może być 5 punktowy oraz perfekcyjnego pomiaru AE oraz dobrego WB.

Czyli AF, AE, WB i starczy.

www.pbase.com/arra
          R1+5D2
          Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Andrus
            Początki nałogu
            • 2005
            • 269

Dla mnie sprawa z APS-H jest prosta.... zabierze mi to canon to spadam do nikona
            chyba, ze canon wypusci wtedy FF 1D lepsze od odpowiednika nikona za mniejsze pieniadze
            | galeria | portfolio |

Komentarz

• Wkryst
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 33

Timeline nowych modeli

Może wyjdzie coś z tego ?

1Ds Mark IV – Early 2012
              1D Mark V – Early 2012
              5D Mark III – Late 2011 – Mid 2012
              7D Mark II – Late 2012
              70D – Early 2013
              T4i – Early 2012

Komentarz

• Goomis
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1893

1DIVN lub 1DV wyjdzie na 99% tak żeby na Euro 2012 mieli wszyscy co miec muszą. Linia 1D ma następce co 2-3lata więc już czas tym bardziej, że jest właśnie Euro.
                1Ds - coś jest na rzeczy. Długo z nim zwlekają. Pytanie tylko czemu? Czy szykują coś co powali świat na kolana (osiągami jak i ceną :mgreen: )
                5DIII - już mijają 3lata od 5DII więc teoretycznie powinien się pojawic. Tylko nikt nie wie co Canon ma zamiar zrobic? Podbic półkę i wpuścic równolegle FF trabanta? Dodac jedynie MPx i jakieś mega video dodatki?

Co do specyfikacji którą ktoś tam podał wcześniej. Dużo MPx, brak poprawy w AF, tylko 0,5EV w iso i cena 12k?
                Dziękuję, zostanę przy 2x5DII i jak już to kupię 1DIV, nowy z magazynowych ostatków albo używany - może miec i 200k nabite byle na pierwszej migawce i niezbyt obity :-D
                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• ARN
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 757

Zamieszczone przez arra
                  Ja bym od nowej piątki chciał 3 rzeczy, pewnego AF-a, może być 5 punktowy oraz perfekcyjnego pomiaru AE oraz dobrego WB....
                  .
                  Wytłuszczenie moje

Osobiście wystarczyłoby mi, żeby miał taki sam pomiar AE jak "stara" 5tka.

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez tezmarek
                    Ale to już jest
                    I więcej - imho - nie będzie bo

Zamieszczone przez tezmarek
                    A na szerokim kącie straszna bieda. Okopali się i bardzo pilnują segmentacji.
                    bo szeroki = pełna klatka, wtedy jest pełne zniewolenie i w obozie siedzenie
                    I nie zmienią tego nawet moje wypominki typu ef-s 15/2.8.
                    Prędzej bym się spodziewał crop knockout Mark II czyli ef-s 17-55/2.0 IS

Zamieszczone przez Andrus
                    Dla mnie sprawa z APS-H jest prosta.... zabierze mi to canon to spadam do nikona
                    Miałeś w rękach D3 (i jego crop DX)? Wizjer ci wyblaknie, zakombinują coś z pixelami (zagęszczą ci je, może na wzór mRAW'a) i już.

Zamieszczone przez Andrus
                    chyba, ze canon wypusci wtedy FF 1D lepsze od odpowiednika nikona za mniejsze pieniadze
                    Lord of darkness? Nie sądzę, to było ze sto stron do tyłu a nowe 300/400 II jest jakby zaprzeczeniem nowej puszki z małą (patrz D3s) ilością MPx.
                    the silence is deafening

Komentarz

• HuleLam
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1641

Zamieszczone przez dinderi
                      Czy można Cię prosić o link do tego postu ztcp Janka?

zdRAWki
                      Fotograf platoniczny

Komentarz

• dinderi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3028

Dzięki HuleLam, G3 był tak uprzejmy równiez mi podesłać link do wypowiedzi JM.
                        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• oskarkowy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2513

Zamieszczone przez HuleLam
                          Testy Adasia? Już parę lat temu, jak miałem dość newsów, testy Adama nie miały nic wspólnego z fotografią. Widzę, że nic się nie zmieniło
                          Jarek

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

Zamieszczone przez oskarkowy
                            Testy Adasia? Już parę lat temu, jak miałem dość newsów, testy Adama nie miały nic wspólnego z fotografią. Widzę, że nic się nie zmieniło
                            Zostawiam, dla pokoleń.

Facet robi test lepszy (bo standaryzowany) test niż większość dostępnych w sieci (wszystkie typu Can't Play, Won't Pay*), robi to rzetelnie, za darmo, po polsku , jak widać po poście z fotą Passata wyżej test ma dużo wspólnego z rzeczywistą obróbką uskutecznianą przez weselnych a tu afront.

* - http://www.tekstowo.pl/piosenka,napa...won_t_pay.html
                            the silence is deafening

Komentarz

• epicure
                              Uzależniony
                              • 2010
                              • 676

Zamieszczone przez oskarkowy
                              Dla mnie jego testy mają więcej wspólnego z fotografią, niż testy na niektórych uznanych portalach.
                              nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

jak widać po poście z fotą Passata wyżej test ma dużo wspólnego z rzeczywistą obróbką uskutecznianą przez weselnych
                                Przepraszam, chodziło mi o post z wątku 5D2
                                the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...