Ja tam chciałbym żeby kart SD nie wkładali... No chyba że CF i SD, to OK. 5D II daje mi 110% tego co potrzebuję, więc co by w III nie dali na pewno na mnie nie zarobią (przynajmniej przez kilka lat), to właśnie przez takich ludzi jak ja nie robią puszek idealnych - skoro nawet te "okrojone" wystarczają, to idealną musieli by 10 lat robić żeby się ludziom znudziła :-P
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Podwójny slot byłby fajny. Grunt, żeby wsadzili SD, bo ostatnio dużo zainwestowałem w te karty (4 aparaty na SD kontra jeden na CF), poza tym łatwiej mi zrzucać pliki na komputer z SD, bo mam slot na tą kartę w laptopie, czyli razem z czytnikiem mogę opróżniać 2 karty SD na raz.Ja tam chciałbym żeby kart SD nie wkładali... No chyba że CF i SD, to OK. 5D II daje mi 110% tego co potrzebuję, więc co by w III nie dali na pewno na mnie nie zarobią (przynajmniej przez kilka lat), to właśnie przez takich ludzi jak ja nie robią puszek idealnych - skoro nawet te "okrojone" wystarczają, to idealną musieli by 10 lat robić żeby się ludziom znudziła :-P5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrottoKomentarz
-
-
Komentarz
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Dawno temu widziałem fotoreportera, który miał czytnik i iPlusa przyklejone na Superglue do obudowy laptopa ;DKomentarz
-
Dla mnie głównym argumentem przeciw SD jest ich kruchość - nawet San Diski z serii extreme potrafią się uszkodzić przy normalnym użytkowaniu (nie mówię o rzucaniu i próbach włożenia na odwrót etc.) i zostawić kawałki plastiku w slocie. CF jak się zadba żeby nie zapchać dziurek są dużo lepsze pod tym względem :-)Komentarz
-
-
z punktu widzenia codziennej wygody niedzielnego pstrykacza, to SD ma wiele zalet.
ale jeszcze nie widzialem karty SD, ktora siegalaby predkosci odczytu przyzwoitego CF-a, a predkosc zgrywania fot na kompa to chyba jedyny czynnik, ktory ma dla mnie znaczenie w przypadku kart. oprocz oczywiscie bezawaryjnosci, w temacie ktorym rowniez nie widze jak SD moze podskoczyc CF.
jesli mam wybor, to absolutnie i zdecydowanie wole CF-a.Komentarz
-
A jaka jest przewaga SD ?
Mnie karta SD San Diska ułamała się przy jednym z pierwszych użytkowań w 60d. Nie mogłem włożyć przez to karty do slotu, na szczęście udało się odłamek wydostać.Dla mnie głównym argumentem przeciw SD jest ich kruchość - nawet San Diski z serii extreme potrafią się uszkodzić przy normalnym użytkowaniu (nie mówię o rzucaniu i próbach włożenia na odwrót etc.) i zostawić kawałki plastiku w slocie. CF jak się zadba żeby nie zapchać dziurek są dużo lepsze pod tym względem :-)
Zupełnie nie rozumiem, po co pakować te malutkie karty do dużych lustrzanek.Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Chyba jedynym plusem jest cena, bo są tańsze niż CF :wink:...Ja tu tylko sprzątam
C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Można też włożyć w gniazdo PCI-Express i zapomnieć o "zapominaniu"
Prawie jak wbudowany - CF Compact Flash to ExpressCard 54 Adapter PCIe UDMA F.
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
Komentarz