no tak ale 16-35 to juz kolejny przedzial cenowy ;/ i stale 2.8
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Canon nie odświeżył starszych szkieł, takich jak np. 100-400, 50 1.4, 1.8, 35 2.0 itd. Tak więc na następcę 17-40 nie ma co w najbliższm czasie liczyć.Komentarz
-
No wlasnie... i chyba glownie pod 2,8 jest optymalizowany, bo po przymknieciu jakos sie nie wybija w stosunku do starszego 16-35 i 17-40.
Przykladowo mi swiatlo nie jest potrzebne i nie chcialbym za to doplacac bo jezeli chodzi o suche parametry bez wglebiania sie w jakosc obrazu to 17-40 jest idealny do widoczkow.Komentarz
-
Prawie... te rogi powodujace, ze obrazek jest "nierowny" (mowie o FF) i tu w tym momencie tez wzdycham do czegos takiego jak nikonowskie 14-24Komentarz
-
Ja pisze w sensie cyferek czyli ze 17-40 i f4 jest ok - dobra ogniskowa i dobre swiatlo, o jakosci obrazu to juz wyrazilem opinie ze canon robi sobie zarty...
Jak by nie czarowac rzeczywistosci w canonie nie ma nic co by dawalo od rogu do rogu ostry obraz nawet na przyslonach rzedu f8-f13 w granicach 17-20mm.Komentarz
-
Komentarz
-
[CR] Canon Q1 profit falls 88%: http://www.canonrumors.com/2009/05/c...aises-outlook/Pozdrawiam!Komentarz
-
60d
Szykuje się pierwsza poważna dslr odpowiedź na D300. Cena? No właśnie, imho z 1500 minimum. Sony wypuszcza z 10 kolejnych A350-tek, tworząc kolejne szyfladki o półkę wyżej niż ostatnio. To pewnie wymusi na Canonie zostawienie 50D równolegle z 60D, resztę zrobi marketing, jak zawszeZamieszczone przez canonrumors, CR1- jesień, nie sierpień czyli w sklepach obok indyka
- filmy 1080p, 24/30p
- brak kontroli przysłony w trybie FILM
- większy wizjer (taki z D3 byłby super, ostatecznie i z 1D3 ujdzie
)
- plus reszta wcześniej anonsowana
the silence is deafeningKomentarz
-
Nie sądże żebyśmy mieli odpowiedź na D300. Canon idzie w bok - swoim zwyczajem zresztą."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
To już każdy sam zagłosuje - w sklepie 8)."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Nowy QuickTime dla plików 5DII
Pikczer i inni Aborygeni: jak smakuje Snow LeoZamieszczone przez canonrumors, CR1"I have learned that the next version of Quicktime (coming with Snow Leopard) is going to allow real time editing of the Canon 5DMrkII H.264 clips!”
the silence is deafeningKomentarz
-
Komentarz
-
OMG! Canon daje czadu na maxa
A więc jednak Nikon nie Mark free firmware...
Zamieszczone przez canonrumors“The 5D MarkII will have 24p, it is already in a firmware running in testing. It was not released due to time but it was planned to be released with the manual control. This is not as easy as some people tend to believe. The codec data rate has 6 frames of spare bandwidth and the file size was still the same as the 30p in the cam I tested. They have to re-code the compression routine in order to run at full speed and not waste file size. This has introduced some problems in stability because the chip can only handle 30p natively and this is basically a hack. No Audio control planned or in the firmware as of yet.
The 60D will have 720p, 1080p video modes. 30p is already in the firmware and the Mark II hack could be used in this camera easily. Much better CMOS than the 500D improved even from the 5D Mark II.
Nikon is adding most of the same features soon in their cameras, Canon just wanted to release and get the claim of being first.”the silence is deafeningKomentarz
Komentarz