Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kasprzak
    Bywalec
    • 2008
    • 189

Mnie zaciekawiło to info. Czekałem na jakieś wieści na temat nowości, bo czaję się niedługo na jakiś sprzęcik, a domniemane parametry wyglądają ciekawie. 8kl/s, wiecej pol AF, pokrycie wizjera 100%. Ciekawi te 18mpix, jak to będzie przy tak malej matrycy jak aps-c (jezeli to wogole ona bedzie)
    Jeżeli miałoby to być coś pomiędzy 5D a 50D to trzymam kciuki, żeby jak najwcześniej ukazało się info od Canona, a potem jakiś pierwszy test.
    Z tą matrycą faktycznie, mogłaby wyjść nieco tańsza FF w cenie nieco droższej niż 50D, ale cóż...

Cena też może być dość ciekawym pytaniem, czy bliżej bedzied do 50D czyli te 5000 czy 7000zl - 'troche' mniej niz 5DMkII.

Powiedzcie tylko - chce sie tylko upewnic, jakby to była matryca APS-H to obiektywy z APS-C podchodza? Beda winietować...bo z tego co pamiętam do 1D tez trzeba było mieć szkiełka FF, ale mogę się mylić - temat FF jest dla mnie narazie odległy, stad wybaczcie pytanie.

BTW: jakby co to temat tez jest drazony w topicu o plotach:
    Ostatnio edytowany przez kasprzak; 18323.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Komentarz

• kasprzak
      Bywalec
      • 2008
      • 189

Ale stron się narobiło od razu
      Ogólnie już napisałem w temacie ktory sie utworzył na temat 7D , ale dodam jeszcze, że problemem nie jest wyrukować plakat i zrobic mu zdjecie poruszone ... oby byl to rzeczywiscie zgodny z prawda fakt, ze to plakat reklamujacy 7D i w takiej specyfikacji i ze wyjdzie niedlugo
      Pozdrawiam
      Paweł Kasprzak

Komentarz

• fahrenheit
        Początki nałogu
        • 2008
        • 360

mnie wygląda na fake. Ten korpus na zdjęciu przypomina prezentowany tuż przed wprowadzeniem 5d mkII. Niewiem czy jasno się wyrażam, chodzi o to,że te zabawy z księżycem wynurzającym się wyglądały dokładnie jak na tym zdjęciu 7d.

Komentarz

• kasprzak
          Bywalec
          • 2008
          • 189

Tak jak napisałem w tamtym temacie: nie problem stworzyc plakat, wydrukowac i zrobic jego poruszone zeby wygladalo w stylu spy photo
          Ale..pozyjemy, zobaczymy...
          Pozdrawiam
          Paweł Kasprzak

Komentarz

• patric89
            Początki nałogu
            • 2008
            • 336

Jeżeli to będzie APS-C to ja jestem zawiedziony.
            Liczyłem, z pewnością nie sam, że pojawi sie opcja kupienia FF tańszego od 5dmkII.
            Miałem co do tego ogromne nadzieje, po tym jak w G11 zmniejszyli liczbę pikseli w porównaniu z poprzednikiem, liczyłem na kolejną dobrą decyzję firmy.
            Zadziwia mnie Sony, które w tak krótkim okresie czasu zrobiło gigantyczny skok w przyszłość jeżeli chodzi o DSLR i oto mamy niedługo sie pojawia Alfa 850 FF który musi kosztować poniżej 8k bo A900 tyle kosztuje. Dodajmy jeszcze do tego szkła Zeiss-a i Sony zaczyna kusić
            A rok temu kiedy wybierałem pierwszą lustrzankę miałem dylemat między 450d/30d/SonyA300 i Sony odrzuciłem bez większego zastanowienia.
            5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez BuRton
              Z czym to coś (7d) ma konkurować ? Z d300s. Po jaką cholerę ?
              Żebym wreszcie miał ostre zdjęcia ganiających wokół stołu dzieci bez wydawania fortuny.

Ile MPx, co to jest 1800? Ile kl/s? 6,3 czy 8?

FAQ me, widzieliście MTF dla 15-85, mamy swoje 16-85VR.
              18-135 jak na srebrzanke też OK

CENA
              the silence is deafening

Komentarz

• 5y12u3k
                Bywalec
                • 2006
                • 103

1800 to 18mpix zapisane po chinsku. 8fps i 63 segmentowy pomiar swiatla.
                hdr & urbex

Komentarz

• zaitsev
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1660

FF nie będzie na 90% (chociaż było by miło). Jedyne co może być nie-cropowe to APS-H. I jeśli będzie APS-H + te 8kl/s, a cena między 5D a 50D to będę myślał, oj będę...

@Edit: A może to wszystko ściema i będzie FF za 2k$... Takim czymś Canon by pozamiatał, ale jednocześnie stracił dużą część chętnych na 5D.

@Edit2: Jest już temat "Co nowego u Canona [plotki]" i te posty powinny się tam znaleźć.

@Edit3: W APS-C nie wierzę... Za dużo mpx... W APS-H też nie. Z przenieśli by z "jedynek"? Cholera, co to za ustrojstwo może być? Może będzie x2 jak w Oly, z myślą o łowcach zwierzyny, co by extendera nie musieli kupować?
                  Ostatnio edytowany przez zaitsev; 18103.

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

z takim wizjerem jak na zdjeciu to tylko apsc. apsh nie dadza bo 1d3 bylby "lekko" zagrozony.
                    kicha tak czy inaczej.
                    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• zaitsev
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1660

Każde wyjście jest złe. FF - uderzą w 5d, APS-H - uderzą w jedynki, APS-C - kolejna pucha z upakowanymi mpx.

Komentarz

• trampek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1546

Zamieszczone przez zaitsev
                        Każde wyjście jest złe. FF - uderzą w 5d, APS-H - uderzą w jedynki, APS-C - kolejna pucha z upakowanymi mpx.
                        ze sie zacytuje z postu wyzej

kicha tak czy inaczej.
                        Ewentualnie moze byc apsc ze wzgledu na konkurencje d300.
                        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Panasonic/Sony ich za-yeah-biją: raw video

No to tanie nie będzie, ale z driugiej strony Alfiok wczorajszy aps-c już za $750...

Ciekawe jaki patent mają na kamery prosumer na 2010/2011
                          the silence is deafening

Komentarz

• jaś
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 2601

[QUOTE=zaitsev;693295]FF nie będzie na 90% (chociaż było by miło). Jedyne co może być nie-cropowe to APS-H. I jeśli będzie APS-H + te 8kl/s, a cena między 5D a 50D to będę myślał, oj będę...
                            QUOTE]

APS-H to też crop mimo że "mniej obcięty" , APS-H to będzie wymierający rozmiar tylko nie wszyscy chcą to przyjąć do wiadomości nie istnieją żadne racjonalne powody do utrzymywania cropa 1.3.
                            Jestem szumofobem
                            S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                            Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• krzychoo
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 349

7d z APS-C o zapowiadanych parametrach to wybitne narzędzie dla fotografików ptaków. Na taki aparat czekam od czasów 20d! Jestem za!
                              Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Komentarz

• BuRton
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 675

Dam na mszę, żeby to było FF nawet w cenie 14 - 15 tyś.zł.na starcie. Przy tych parametrach pucha marzenie . Nowa jedynka będzie dalej z wbudowanym gripem, więcej mpx, więcej krzyżowych, uszczelniona, "pancerna".
                                Więc takie 7D doskonale wpasowało by się między 5DmkII a 1DmkIV.
                                Cena 5DmkII spadnie do 7 tysięcy i to będzie FF dla "ludu".
                                Zamiast robić wydmuszkę 5DmkII może będzie bardziej wypasiona PEŁNA KLATA ...

Że jak ? Za 10 lat .
                                Ostatnio edytowany przez BuRton; 14923.
                                Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

Pracuję...