Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Zamieszczone przez mate00sh
    A pamiętasz dostępność 5D2 po premierze?
    Tak, pamiętam. Myślisz, że ta słaba dostępność wynikała z przestawiania linii produkcyjnych? O ile mnie pamięć nie myli, to padały tu teorie, że w tym czasie kastrowano AF ;-)

Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek
    No ale przecież mają "gotowca" na 7D w postaci starej piątki. Wystarczyłoby ją trochę odświeżyć przez lekkie poprawienie matrycy.
    Podobno technologia produkcji tamtych matryc była bardzo droga.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• mate00sh
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1312

Zamieszczone przez Merde
      Tak, pamiętam. Myślisz, że ta słaba dostępność wynikała z przestawiania linii produkcyjnych? O ile mnie pamięć nie myli, to padały tu teorie, że w tym czasie kastrowano AF ;-)
      No właśnie. Mieli 5D2 i Corvinową 3D do pokazania. Okazało się, że nie muszą się spinać to przestawili całą produkcję na 5D2, 3D leży i czeka aż konkurencja pokaże coś groźnego

A wracając do koncertu życzeń to mi by pasowała taka puszka jak 5D mk1 z 14bitami, czyszczeniem matrycy i microadjustmentem. Nic więcej nie potrzeba (nawet AF ujdzie stary)

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

tanią FF jest 5D Mark II, jesli wyjdzie jakiekolwiek inne FF (oprocz 1Ds) to bedzie to body z lepszym AF ale o polowe mniejsza matryca i bedzie w tej samej cenie co 5Dmk2 a moze i nawet troche drozej.

Nie ma co sie łudzić na nową puszkę z FF, Canonowi bardziej się opłaci po prostu zejsc z ceny aktualnego 5D

jedyna rzecza ktora mozna odchudzic w 5Dmk2 to matryca, to za malo zeby znacznie zejsc z ceny,
        Moim zdaniem Canon mocno wtopił z tymi 21 Mpx, jest to za duzo, zreszta podobnie bylo w przypadku starego 5D, tez mial za duzo Mpix jak na owe czasy, powoduje to dosc ograniczone ruchy z nowymi puszkami.

Bo albo Canon wypuszcza klona 5Dmk2 z mniejsza matryca (czyli w sumie stare 5D), które będzie tylko nieco tansze od 5Dmk2.
        Albo Canon wypuszcza puszke z 12Mpix i lepszym AF, ktora bedzie nieco drozsza od 5Dmk2.
        W obu przypadkach bardzo mocno spada sprzedaz 5Dmk2.
        Przewiduje, że na inna puszke z FF (oprocz 1Ds) poczekamy jeszcze minimum poltora roku.
        Ostatnio edytowany przez sebcio80; 3099.
        Moje wątki na forum: sport | fashion
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Laminat
          Bywalec
          • 2008
          • 110

Co do zdjęcia górnej części obudowy to ja obstawiam, że jest to nowe 60D

Komentarz

• konradl
            Uzależniony
            • 2004
            • 980

chyba tak, wlacznik wywalili na gore bo ten w starym stylu zabiera miejsce coraz to wiekszemu ekranowi LCD

Komentarz

• dzik
              Uzależniony
              • 2008
              • 884

Zamieszczone przez Laminat
              Co do zdjęcia górnej części obudowy to ja obstawiam, że jest to nowe 60D
              Owszem, za malo chyba miejsca na pryzmat do FF.
              Ale na pokretle brak trybow tematycznych co w tej serii bylo standardem.
              Co ja zrobie bez ustawien "portret, sport"?

Co do wlacznika dziwne, ten obecny byl chyba juz tradycja, wiekszego LCD mam nadzieje upychac nie beda.

Komentarz

• Wats0n
                Uzależniony
                • 2006
                • 996

Zamieszczone przez dzik
                Ale na pokretle brak trybow tematycznych co w tej serii bylo standardem.
                Już ten fakt jednoznacznie wskazuje, że będzie to 7D a nie 60D. Zresztą - tak drastyczna rearanżacja górnego panelu w XXD jest mało prawdopodobna.
                Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• mate00sh
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1312

Zamieszczone przez dzik
                  Owszem, za malo chyba miejsca na pryzmat do FF.
                  Może Pentamirror?

Zamieszczone przez dzik
                  Co do wlacznika dziwne, ten obecny byl chyba juz tradycja, wiekszego LCD mam nadzieje upychac nie beda.
                  Najprawdopodobniej uchylne LCD spowodowało konieczność przeniesienia włącznika.

Komentarz

• Laminat
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 110

Prawda, programy tematyczne były-są w serii xxD. Jestem ciekaw tak naprawdę jaki % ludzi używa tych programów bo ja nigdy aby były one potrzebne w serii xxD.

Komentarz

• dzik
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 884

Zamieszczone przez mate00sh
                      Może Pentamirror?
                      Mam przy sobie eosa 500n, aby nie robic konkurencji dla 5mkII mozna zaadaptowac jego AF i wizjer. Po dniu z 500-tka kazdy AF jest blyskawiczny i celny

Komentarz

• sirlukas
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 301

W końcu ruszą ten beznadziejny włącznik gdzieś gdzie można go użyć, podoba się!
                        "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                        ... mój zestaw...

Komentarz

• jankowski

Według mnie to 7d będzie albo lepszą lub gorszą wersją FF jak to było już napisane wcześniej, albo będzie to APS-C z dobrym AF i większą funkcjonalnością dorównując Nikonowi d300s.
                          Znalazłem też przypuszczalne ceny na tej stronie,

Tak w ogóle to witam wszystkich jako nowy użytkownik.

Komentarz

• oskarkowy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2513

Zamieszczone przez jankowski
                            Według mnie to 7d będzie albo lepszą lub gorszą wersją FF jak to było już napisane wcześniej, albo będzie to APS-C z dobrym AF i większą funkcjonalnością dorównując Nikonowi d300s.
                            Znalazłem też przypuszczalne ceny na tej stronie,

Tak w ogóle to witam wszystkich jako nowy użytkownik.
                            A zwróciłeś uwagę, z jakim obiektywem na tej stronie go zestawili? To już nawet nie kwestia uprawdopodobnienia informacji, to już trąca o groteskę.
                            Jarek

Komentarz

• jankowski

Jeżeli było by to tańsze niż piszą FF to podchodziło by to pod tanią wersje kita, mimo wszystko wierze że Canon nas zaskoczy i to pozytywnie.

Komentarz

• wain
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 630

Tak po prawdzie to pomiedzy 50d a 5d sa miejsca na 2 puchy, tanie ff i pro crop 1.6. Obie moglyby byc w tej samej cenie. Wiadomo ze target zupelnie inny wiec nie konkurowalyby ze soba. Co do 7D to zdaje mi sie ze to bedzie pro crop 1.6. Na tanie FF chyba jest zly czas(FF implikuje drogie szkla, a towary luksusowe gorzej sie sprzedaja). Do konca wrzesnia sie okaze co to jest (o ile w ogole).
                                40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
                                www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

Pracuję...