Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Zamieszczone przez mathom
    zgoda, ale czy dla przeciętnego amerykanina 2,5k$ za amatorski aparat to jest jednak taki bargain ?
    Dla przeciętnego amerykanina FF jest do niczego nie potrzebny .

Zamieszczone przez sando
    Ok, to teraz powiedz dlaczego takiej taniej okrojonej puszki nie mógłby wypuścić na przykład Canon?

Sony A850 w moim przykładzie jest tylko dowodem, że koszta produkcji na to pozwalają.
    Ale to może być też dowód na to, że ta pucha się kompletnie nie sprzedaje więc nie mają wyjścia i muszą jechać z ceną w dół.

Zamieszczone przez sando
    Ale ja nie chcę aby Canon sprzedawał coś poniżej kosztów. Nie chcę aby ktoś mi robił łaskę i nagle zaczął sprzedawać C5D MKII za 5tys. Ten aparat dla mnie oferuje i tak zbyt dużo. Wolę aby Canon wypuścił bardziej ograniczony model za 5tys. Te 3tys różnicy Canon i tak ode mnie wyrwie za inne akcesoria. Ja byłbym zadowolony, a Canon by zarobił. Dlatego porównania do Caritasu są bez sensu.
    Ale co chcesz jeszcze w tym modelu ograniczyć ?

Zamieszczone przez magix
    Myślę ze większość żalu do Canona z tego wątku jest ze względu na konkurencyjny aparat Nikon (d700) i ze brakuje takiego czegoś w tym systemie za jakieś rozsądne pieniądze. Bo nikon pokazał że da się zrobić dobry i funkcjonalny aparat z tym co dla fotografa najważniejsze. (Proszę mi nie pisać tylko "to zmień sobie system". jak Ci nikon odpowiada." Bo strata iluś set zł przy zmianie systemu dla większości jest nie do przełknięcia. )
    Chyba nie piszesz tego poważnie. Co to ma za znaczenie, że zmiana systemu jest nie do przełknięcia. Jak to napisał ktoś wyżej - w konstytucji jest zapisane, że producenci mają to uwzględnić??? Jedyna rada jaka się tu nasuwa to zmienić system jeśli dla kogos brak FF-a jest takim ograniczeniem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

Mam pytanie (hipotetyczne): załóżmy, że Canon skusi się na swojego EVIL-a (rzecz jasna FF!) Czy dobrze myślę, że oprócz dedykowanych obiektywów, wszystkie obecne EF mogłyby z takim aparatem być (hipotetycznie właśnie) kompatybilne, gdyby tylko założyć im pierścień dystansowy o długości komory lustra?
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

Zamieszczone przez Bahrd
        Mam pytanie (hipotetyczne): załóżmy, że Canon skusi się na swojego EVIL-a (rzecz jasna FF!) Czy dobrze myślę, że oprócz dedykowanych obiektywów, wszystkie obecne EF mogłyby z takim aparatem być (hipotetycznie właśnie) kompatybilne, gdyby tylko założyć im pierścień dystansowy o długości komory lustra?
        zapewne tak, tylko jaki jest sens robic taka miniature przy takim dlugim flange'u?

poza tym, ze dyskutujemy wet dream onanistow
        www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez Bahrd
          Myślę że nie powinno być najmniejszych problemów - wszystko masz przenoszone elektrycznie.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Kolekcjoner - znasz wyniki sprzedaży A850 czy tylko tak piszesz?

Komentarz

• Bahrd
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 3053

Zamieszczone przez akustyk
              zapewne tak, tylko jaki jest sens robic taka miniature przy takim dlugim flange'u?
              Wydaje mi się, że sens rośnie z długością ogniskowej (ale nie upieram się, czy rzeczywiście jest duży - choć są przecież chętni, żeby do M9 podpiąć Noctiluksa...
              Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Myślę że nie powinno być najmniejszych problemów - wszystko masz przenoszone elektrycznie.
              Więc EF 25 II już zamówiony
              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Podobno za jakie 2-3 tygodnie zobaczymy 1Ds4 i 60D oraz trzy (czy chociaż jedno moje?) szkiełka.
                Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
                the silence is deafening

Komentarz

• airhead
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2495

Zamieszczone przez Bahrd
                  nie, raczej nie, ale znając szefów Canona, można się obawiać wprowadzenia całkowicie nowego bagnetu

kurcze, gdyby Canon w coś takiego wszedł... wiecie, jakie piękne szerokie kąty byśmy mieli? i jeszcze pół obiaktywu by właziło do środka aparatu - cud-miód
                  Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                  Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12158

Zamieszczone przez airhead
                    kurcze, gdyby Canon w coś takiego wszedł... wiecie, jakie piękne szerokie kąty byśmy mieli?
                    nie wiem czy dobrze zrozumialem, tak ze powtorz mi to prosze: sugerujesz, ze Canon zrobilby porzadny szeroki kat, tzn. taki z ostrymi rogami?

pozyjemy zobaczymy, ale takiego czegos to nawet najstarsi gorale nie pamietaja...
                    www albo tez flickr

Komentarz

• airhead
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2495

Zamieszczone przez akustyk
                      nie wiem czy dobrze zrozumialem, tak ze powtorz mi to prosze: sugerujesz, ze Canon zrobilby porzadny szeroki kat, tzn. taki z ostrymi rogami?

pozyjemy zobaczymy, ale takiego czegos to nawet najstarsi gorale nie pamietaja...
                      no ogólnie mówię... brak lustra pozwoli na stosowanie prostszych układów optycznych niż retrofocus... więc szerokiw szkła będą mniejsze, jaśniejsze i pewnie lepsze

sugerujesz, ze Canon zrobilby porzadny szeroki kat, tzn. taki z ostrymi rogami?
                      ja tam nie wiem, ale na swoje 20-35 nie narzekam - w rogu też ostry, a do ideału brakuje tylko żeby nie miał komy
                      Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                      Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• mathom
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 428

Zamieszczone przez gietrzy
                        Podobno za jakie 2-3 tygodnie zobaczymy 1Ds4 i 60D oraz trzy (czy chociaż jedno moje?) szkiełka.
                        czyli kolejne odgrzewane kotlety ... :-|
                        FF + L
                        Moje stocki
                        Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• Merde
                          Grzeczny i układny podpis
                          • 2008
                          • 7756

czyli kolejne odgrzewane kotlety ... :-|
                          Ale czego ty się spodziewasz? Przełomu w tej technologii jakoś dawno nie było.
                          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• mathom
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 428

Zamieszczone przez Merde
                            Ale czego ty się spodziewasz? Przełomu w tej technologii jakoś dawno nie było.
                            To może czas najwyższy ?
                            FF + L
                            Moje stocki
                            Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

To może czas najwyższy ?
                              A opracowujesz coś ciekawego?