Jakbym nie kombinował to i tak nie wyrobie z kasą na 5dII, a szkoda no, ale nie można mieć wszystkiego od razu. I tak pełna klatka w moim wieku z 3 stałkami i kupą gratów które też swoje kosztowały to już coś, to już sprzęt, który nie ogranicza.
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC -
no mam na oku 5D MkI z przebiegiem 2tys ;pCanon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...Komentarz
-
tylko ?mgtan - 7d da ci "tylko" lepsze wysokie czułości, lepszy AF, pancerne body i filmy (chyba nic istotniejszego nie pominąłem?).Będzie to niewątpliwie upgrade, ale relatywnie nieznaczny. Kupując 5d mk1/mk2 zyskujesz wiadomo, co. Zwłaszcza, że szkła masz idealne do pełnej klatki.
Ale "co nowego u Canona?"
heh..Komentarz
-
Nie ma się co dziwić, kiedy ichni producent sam im takie żarty zgotowuje :-D... a tu cisza...
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p...c3a33b7#639812
Pentax zaprezentował limitowaną edycję modelu K-m w kolorze białym (na amerykańskim rynku K2000). Aby wszystko do siebie pasowało producent pomyślał też o stworzeniu białych obiektywów. Wybór padł na modele Pentax DA L 18-55mm F3.5-5.6 AL i smc Pentax DA L 50-200mm F4-5.6 AL. ...
i aż strach pomyśleć, co powstanie gdy posuną się krok dalej...
Jeżeli ktoś uważał, że wysadzany kryształkami Swarovskiego Pentax K-m, a także ten sam model w w kolorze białym. to wszystko na co stać Pentaksa, to z pewnością nie docenił kreatywności tego japońskiego producenta, gdyż koncern Hoya poinformował o limitowanej lustrzance Pentax K-x Korejanai Robo. ...Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
A co, jeśli posuną się o dwa: http://www.optyczne.pl/1410-nowo%B6%..._w_Polsce.html?Nie ma się co dziwić, kiedy ichni producent sam im takie żarty zgotowuje :-D
Pentax zaprezentował limitowaną edycję modelu K-m w kolorze białym (na amerykańskim rynku K2000). Aby wszystko do siebie pasowało producent pomyślał też o stworzeniu białych obiektywów. Wybór padł na modele Pentax DA L 18-55mm F3.5-5.6 AL i smc Pentax DA L 50-200mm F4-5.6 AL. ...
i aż strach pomyśleć, co powstanie gdy posuną się krok dalej...
http://www.optyczne.pl/2316-nowo%C5%...anai_Robo.html
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
było ;-) wspominałem już o tym że MkIIICanon 40D + BG-E2N => 5D MkII
-
-
dzis na giełdzie widziałem za 4000 z przebiegiem 20 tys klatek
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
-
Jak by nie patrzec we wrzesniu dwa lata od premiery beda.
Czyli mkII przestanie robic zdjecia
Komentarz
-
Raczej wtedy dopiero okaże się, że robi świetne foty i ma najlepszy w świecie AFNałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
O 550D jest już osobny wątek, przeniosłem tam niektóre posty. W tym wątku tylko plotkujemy, a nie komentujemy oficjalnie zapowiedziany, realny sprzęt
.
Komentarz
-
Następca piątki z rozwiązaniami z 7D/550D. Wszystkie znaki wskazują, że powinien być taki. Na kiedy typujecie jego release?
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
Canon ma dwa wyjścia:
- udawać, że w żółtym obozie nic się nie dzieje i doić krowę ile się da;
- zaingerować i wypuścić coś pomiędzy 1 a obecnym 5 jak najszybciej. Brak ulepszonego odpowiednika d700 to nie nasz wymysł, tylko realna rynkowa dziura. Ja nawet mogę im nazwę podsunąć.... 3D
JarekKomentarz
-
ja myśle że może się pojawic jeden z trzech wariantów:
- 5dMark III - czyli markII z autofocusem z 50D - 10k
- 3d - 5dMark II + AF z 7D - to by było troche strzałem w kolano - zabójca deesa MkIV - w cenie 1D MkIV
- 5dMarkII zostaje jaki jest i pojawia się 3d w wersji APS-H w cenie 12-13kCanon 40D + BG-E2N => 5D MkII

Komentarz