X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MC_
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3444

Wiekszosc by sie nie obrazila...
    Niestety, jak przychodzi do wydawania swoich pieniedzy to juz jest troszke mniej wesolo.
    Choc sytuacje ratuje niska cena A850.

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Zamieszczone przez qubishon
      No ale przykładowo Sony A900 to raczej kupa metalu w porównaniu np. z 5Dmk2 albo wszystkimi xxD.
      E.... tam bajki z "mchu i paproci" :-D.

Tu masz 5D mkII

Tu 40D (przykładowe xxD)

a Tu A900
      i tu:

"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 3053

Zamieszczone przez MC_
        I nadzieja na "3D by Sony": http://www.photographybay.com/2009/1...-rumor-update/ :-D
        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Nie wydaje mi sie, aby nastepca A700 mial byc FF.

Komentarz

• yanovitz
            Coś już napisał
            • 2009
            • 99

Zamieszczone przez MC_
            Wiekszosc by sie nie obrazila...
            Niestety, jak przychodzi do wydawania swoich pieniedzy to juz jest troszke mniej wesolo.
            Ja bym chetnie te pieniadze wydal, nawet na Alfe, zebym tylko je najpierw mial :-)
            Fotki na CB

Komentarz

• Bahrd
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 3053

Zamieszczone przez MC_
              Nie wydaje mi sie, aby nastepca A700 mial byc FF.
              A 3D będzie?!
              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12158

Zamieszczone przez yanovitz
                Jakby mi ktos podarowal taka A900 z zestawem szkiel zeissa to bym sie nie obrazil, i moga byc nawet pomara... sorry cynobromowe, znaczy sie cynoboro.. a kij: pomaranczowe paski :-)

Ten Pan sobie chwali http://www.mag-image.com/blog/

mam mieszane odczucia co do A900. z mojego landszafciarskiego punktu widzenia jest interesujaca opcja, ale zwyczajnie za droga. w kategorii kompromisu cena do jakosci to 5D mkI/mkII + swieta trojca f/4 L tu niestety sporo odstaje na korzysc. a koniec koncow wszystko rozbija sie o portfel
                www albo tez flickr

Komentarz

• MC_
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3444

Zamieszczone przez Bahrd
                  A 3D będzie?!
                  Jasne
                  Do tego ekspres do kawy, odkurzacz i frytkownica w jednym.

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

Zamieszczone przez Bahrd
                    To podobno bajki :wink:.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• slawek2b
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 41

kto trzeźwo myślący pomyślał by, że Martyna reklamuje sony, bo je lubi? Martyne wylansował Bonecki za czasów Automaniaka. Jakiś czas temu on wwazelinił się na nadwornego fotopstryka do sony.

Komentarz

• qubishon
                        • 2009
                        • 5

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        E.... tam bajki z "mchu i paproci" :-D.

Tu masz 5D mkII

Tu 40D (przykładowe xxD)

a Tu A900
                        i tu:

chodziło mi raczej o wrażenia organoleptczne wynikające z trzymania w ręku, a na tym zdjęciu jest trochę więcej matalu: http://farm4.static.flickr.com/3099/...8bdf8e0f_o.jpg

Komentarz

• yanovitz
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 99

Zamieszczone przez akustyk
                          mam mieszane odczucia co do A900. z mojego landszafciarskiego punktu widzenia jest interesujaca opcja, ale zwyczajnie za droga. w kategorii kompromisu cena do jakosci to 5D mkI/mkII + swieta trojca f/4 L tu niestety sporo odstaje na korzysc. a koniec koncow wszystko rozbija sie o portfel
                          Zgadzam sie dlatego slowem klucz w mojej wypowiedzi bylo "podarowal" ;-)

Niestety zawsze wszystko rozbija o portfel no i te kompromisy, chcialem sobie kupic nowe szklo 85 1.8 ale bede musial isc na kompromis i kupic nowy fotelik dla dziecka ;-)
                          Fotki na CB

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12158

Zamieszczone przez yanovitz
                            Zgadzam sie dlatego slowem klucz w mojej wypowiedzi bylo "podarowal" ;-)
                            tez nie jestem pewny to znaczy na pewno nie jest to zly sprzet i darowanemu koniowi sie w zeby nie zaglada. ale...

ale majac plecak z 5D i zestawem 3 x f/4 z czerwonym paskiem, uwazam go za optymalny do mojej pracy - z dokladnoscia do tego, ze 17-40 absolutnie nie jest nienaruszalny, a 70-200 kiedys tez dostanie IS z uwagi na prace pod swiatlo i rozdzielczosc. przy czym jesli okaze sie, ze Sigma 120-400, ktora mam w kalendarzu jakos na przyszly rok, nie ssie pod swiatlo, to moj zestaw jest pelny i kompletny do czasu ewentualnej premiery 17-40 mkII. tak realnie.
                            www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez qubishon
                              chodziło mi raczej o wrażenia organoleptczne wynikające z trzymania w ręku, a na tym zdjęciu jest trochę więcej matalu: http://farm4.static.flickr.com/3099/...8bdf8e0f_o.jpg
                              Wrażenia organoleptyczne są ok. - wcale nie twierdzę, że jest źle ale to co napisałeś poprzednio jest powielaniem (zresztą już nie pierwszy raz) jakichś mitów o rzekomo niezwykłej solidności puszek innych producentów na tle Canona.

BTW: to zdjęcie które podałeś jest prawidłowym powiększeniem tego z dpreview (tam coś pomyslili) ale wnioski pozostają bez zmian. Nie ma jakiejś istotnej różnicy. Istotne różnice szczczególnie w "ilości metalu" to są w przypadku jedynek.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• yanovitz
                                Coś już napisał
                                • 2009
                                • 99

Zamieszczone przez akustyk
                                tez nie jestem pewny to znaczy na pewno nie jest to zly sprzet i darowanemu koniowi sie w zeby nie zaglada. ale...

ale majac plecak z 5D i zestawem 3 x f/4 z czerwonym paskiem, uwazam go za optymalny do mojej pracy - z dokladnoscia do tego, ze 17-40 absolutnie nie jest nienaruszalny, a 70-200 kiedys tez dostanie IS z uwagi na prace pod swiatlo i rozdzielczosc. przy czym jesli okaze sie, ze Sigma 120-400, ktora mam w kalendarzu jakos na przyszly rok, nie ssie pod swiatlo, to moj zestaw jest pelny i kompletny do czasu ewentualnej premiery 17-40 mkII. tak realnie.
                                No 5d (I badz II) plus L-ki do tego to marzenie, niestety po za moim amatorskim zasiegiem - jak na razie ;-)
                                Fotki na CB

Komentarz

Pracuję...