X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Yumeka
    Zablokowany
    • 2009
    • 68

ach gdyby jeszcze soniaki malowały tak jak minolty5/7d

Komentarz

• Yova
      Bywalec
      • 2009
      • 160

MC_ Znajomy w bardzo różnych warunkach użytkuje 700, czasem śluby, często brzydka pogoda i trudny teren i o ile 700 raczej nic się nie stanie o tyle 500-setki już na bank tyle nie wytrzymają.
      "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
      18-35+85

Komentarz

• jotes25
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3608

Zamieszczone przez Yova
        W tej chwili żałuje wyboru i zastanawia się czy nie zmienić systemu, bo następcy a700 nie widać
        A po co mu następca?

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Yova, jesli chodzi o brak uszczelnien - racja.

Komentarz

• Yumeka
            Zablokowany
            • 2009
            • 68

co do systemów sony - skoro przejęli minoltę to powinni się od niej sporo nauczyć, tak jak rysują dynax5/7 np + ów wyżej tamron ciężko przebić którąś sonianką- wiem sprzęt to tylko narzędzie - tylko że patrząc na efekty bardziej zaawansowanego amatora fotografii na sony i minolcie - minolta nowe sony niszczy. szkiełka minolty z tego co słyszę też górują ponad alfami i całą resztą.

wiecie że do body Sony Alfa 100,200 i chyba dalej nie da się podpiąć manuali? chyba zaszło u nich jakieś nieporozumienie - nie ma nawet nastawy w menu, które proste jest... aż tak jak by chłop siekierą ociachał.

zaś co do białych tele sony - w sumie nie ma się co dziwić że też tak robią to patent i marketingowy, i praktyczny - patrząc pod kontem użytkowników narażających obiektywy na słońce - tak jak p. martyna wojciechowska
            ona wzięła 'mniejszy długi' na wspaniałej wyprawie do sklepu gdzie dowiedziała się że sony jest COOL bo ma dwie matryce - osobną do live view które jest takie super ekstra, stabilizacja - tu się zgodzę lecz właściwie nic więcej nie miał ten pan do powiedzenia... 2.8 słoik a'la eLka portret wieczorem - bez lampy [bo p. Martyna nie kupowała...] ekhmm chyba bardzo wczesnym letnim wieczorem... 11-18 f/4,5-5.6 bez lampy- pomieszczeniach... ten "wielki wybór szkieł" ehm... :-| przemilczmy
            jak i poziom wiadomości na temat fotografii u obu kobiet..

reklama ma trafić do mamusiek które w okresie przedświątecznym szukają inspiracji na prezenty dla pociech.. .a lustrzanki ostatnio w modzie...
            widać szeroki kąt się nie sprzedaje a taki jest WOW
            a czy zadziałało - jak wspomniał któryś z panów wcześniej - ' bingo '

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

Zamieszczone przez Yumeka
              wiecie że do body Sony Alfa 100,200 i chyba dalej nie da się podpiąć manuali?
              Napisze to najdelikatniej jak potrafie mylisz sie.

zaś co do białych tele sony - w sumie nie ma się co dziwić że też tak robią to patent i marketingowy
              Ale oczywiscie wiesz, ze sporo tele Minolty mialo kolor bialy?

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Yumeka - nie wiem może ja już jestem staromodny ale o ile wiem to na tym forum obowiązuje język polski, a nie dialekt którym się posługujesz. Naprawdę przy najlepszej woli jeśli chcesz prowadzić jakąś dyskusję to pisz tak żeby się dało coś zrozumieć.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Yumeka
                  Zablokowany
                  • 2009
                  • 68

Zamieszczone przez MC_
                  Napisze to najdelikatniej jak potrafie mylisz sie.

na pewno w menu brakuje opcji robienia zdjęcia bez niewidocznego obiektywu-jest na to jakieś rozwiązanie?inny pierścień niż w minolcie?

Komentarz

• qb4hkm
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 239

na pewno w menu brakuje opcji robienia zdjęcia bez niewidocznego obiektywu-jest na to jakieś rozwiązanie?inny pierścień niż w minolcie?
                    Nie wiem jak w A200, ale A100 bez problemu - jest opcja w menu.
                    W A200 działa chyba tylko tryb M, ale ręki sobie uciąć nie dam...

Komentarz

• BelYaal
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 387

Kiedys majac SONY A100, to tylko do jednego sie przyczepilem... do AF i z tego co wiem do tej pory to kuleje (mam chocby jedna z nowszych kamer SONY - 500VE) i z tego powodu tez przeszedlem na Canona, ale przechodzac, dlugo nie moglem sie przestawic na kolory Canona... w SONY byly jakies takie wymagajacej malej ingerencji dla mnie... to tylko moje odczucie, ale wlasnie pasowaly mi

Komentarz

• qb4hkm
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 239

Zamieszczone przez BelYaal
                        Kiedys majac SONY A100, to tylko do jednego sie przyczepilem... do AF i z tego co wiem do tej pory to kuleje (mam chocby jedna z nowszych kamer SONY - 500VE) i z tego powodu tez przeszedlem na Canona, ale przechodzac, dlugo nie moglem sie przestawic na kolory Canona... w SONY byly jakies takie wymagajacej malej ingerencji dla mnie... to tylko moje odczucie, ale wlasnie pasowaly mi
                        Coś w tym jest... z D5D i D7D też zazwyczaj nie grzebałem prawie w RAW'ie :-D

Komentarz

• Tommygun
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 37

a ja w a700 to się nagrzebałem, miałem się grzebać w a850/900 ale po praktycznym porównaniu u znajomych, to teraz będe się grzebał w canunie ale jednak mniej.

Nie ma co się kopać z koniem, sony ma wielki apetyt na rynek dslr, idą dobrym kierunkiem inwestując w najniższe segmenty i tego typu akcji będzie na pewno tylko więcej, więc lepiej akceptować takie akcje.

Ostatnio jeden z chłopaków z sony foto teamu wysypał się przy okazji premiery 7d - sony nie miałoby komu sprzedać na razie takiego body, bo nie ma takiej bazy zaawansowanych amatorów czy pół/profesjonalistów jak canon czy nikon w tym segmencie i tyle. Na razie łapią amatorów i robią to całkiem sprawnie, na resztę przyjdzie czas ale nie chiało mi się czekać.
                          Brak średniej półki oraz praktyczne porównanie 5dII i a900 znajomych i system A sprzedałem a korpusy a900 i 5dII są porównywalne ale tylko na papierze. Z żalem ale jak patrzę co kupię i za ile, to juz lepiej i ile zaoszczędzę (nawet przy cenie 6200 za a850 ale wyposażenie tych puszek, możliwości i zachowanie AF mi nie pasi) jeżeli czekać na więcej, to tylko na uzbieranie odpowiednich kwot a nie czekanie na coś, co być może nigdy nie zostanie wyprodukowane a szkła minolty po 20 lat mnie nie interesują.

Można się śmiać z marketingu ale chłopaki są nastawieni na długi czas i będą wyrąbywać coraz to więcej dla siebie i jak już uznają, że będą mieli komu sprzedać korpusy podobne do 7d, 1DIII czy IV, Ds czy szkła ze średniej półki - zrobią to a uczą się szybko.

Komentarz

• mc_iek
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 790

Mój zięć jest posiadaczem a200 i używa do niej starego, practicowskiego Pentacona 4/300, oraz ZENIT-owego Heliosa 44-2. Nie tylko działa mu na tym Av, ale jeszcze i potwierdzenie ostrości... Nie wnikałem jak to działa, ale o ile wiem, nie ma do tego jakoś specjalnie kosmicznej przejściówki
                            Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• MC_
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3444

Zwykla przejsciowka ze stykami.
                              A dzieki takim znawcom jak Yumeka rodza sie legendy

Komentarz

• akustyk
                                gajowy
                                • 2004
                                • 12158

Zamieszczone przez mc_iek
                                Mój zięć jest posiadaczem a200 i używa do niej starego, practicowskiego Pentacona 4/300, oraz ZENIT-owego Heliosa 44-2. Nie tylko działa mu na tym Av, ale jeszcze i potwierdzenie ostrości... Nie wnikałem jak to działa, ale o ile wiem, nie ma do tego jakoś specjalnie kosmicznej przejściówki
                                naprawde dziala to na zwyklej przejsciowce?
                                z mojej pobiezna znajomosc bagnetu Minolty pamietam, ze w mocowaniu od strony obiektywu jest (byla) dziura, w ktora musi(al) wlezc srubokret do krecenia silnikiem AF. i piewszym co robil korpus Minolty po wlaczeniu i podpieciu obiektywu, bylo "zwiniecie go" na nieskonczonosc. i zastanawia mnie czy to by sie dalo ze zwykla nagwintowana przejsciowka.

jesli pisze bzdury, to prosze o sprostowanie, bez kopania po jajkach :-D
                                www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...