X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotraspace
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 40

Zamieszczone przez MM-architekci
    to zrobi , i są tacy , tylko że to nie sam znaczek na stronie - znaczek jest linkiem do własnej podstronie na WPJA a tego w zasadzie tak łatwo sie nie podrobi

jak ktoś się łudzi że za pomocą tego znaczka podniesie ceny to powinien się ocknąć heh
    ehhh pic na wodę... płacić dolary by mieć więcej zleceń itp. Mam czterech znajomych fotoreporterów i zawsze jak jeden ma zajęte to drugi bierze ten termin i nikt się na siebie nie gniewa, tylko wzajemnie poleca. I to faktycznie działa. Całe "lato" obłożone.

Komentarz

• MM-architekci
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2227

Zamieszczone przez piotraspace
      ehhh pic na wodę... płacić dolary by mieć więcej zleceń itp. Mam czterech znajomych fotoreporterów i zawsze jak jeden ma zajęte to drugi bierze ten termin i nikt się na siebie nie gniewa, tylko wzajemnie poleca. I to faktycznie działa. Całe "lato" obłożone.
      I to jest dobry system.

obywatel , pisałem w mojej ocenie co daje ten znaczek , no i po części jest to info które uslyszałem od innych jak pół roku zakładałem ten sam temat gdzie indziej

ceny kształtujesz sam , mając na uwadze wiele rzeczy które się składa na tą cene , temat rzeka

znaczek sam klientów nie napędzi , to robi reklama i wszystko pochodne

ps WPJA i AGWPJA komplet koszt chyba 1200 zł na rok opłaty + kasa za branie udział w konkursach i generalnie to tam jeszcze się przydaje z pkt marketingowego , o reszcie pisałem
      no comment...

Komentarz

• piotraspace
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 40

Zamieszczone przez obywatelgc
        MM
        jeżeli za pomocą tego znaczka nie podniesiemy sobie cen
        to po co nam ten znaczek? - zapytał teoretyk
        drugie pytanie
        ile kosztuje taki znaczek ?
        jak jest tani to sobie taki kupię , nie pójdę na piwo tylko sobie taki kupię

a jak się okaże że taki znaczek kosztuje kilka tyś ,
        a cen mi nie podniesie , klienta nie napędzi to
        pytam się po co on jest ? dla lansu ?
        ja wydając spora kasę na znaczek chciałbym więcej zarabiać ,
        to dziwne ?

No dokładnie, dobre dla lansiarzy chyba, płace dolce więc jakoś to się czkawką powinno odbić na cenie Panie kolego MM, bo w przeciwnym razie jeśli to tylko po to by mi dawali zlecenia to wiesz co? z całym szacunkiem ale mam to w dupci.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez MM-architekci
        I to jest dobry system.

obywatel , pisałem w mojej ocenie co daje ten znaczek , no i po części jest to info które uslyszałem od innych jak pół roku zakładałem ten sam temat gdzie indziej

ceny kształtujesz sam , mając na uwadze wiele rzeczy które się składa na tą cene , temat rzeka

znaczek sam klientów nie napędzi , to robi reklama i wszystko pochodne

ps WPJA i AGWPJA komplet koszt chyba 1200 zł na rok opłaty + kasa za branie udział w konkursach i generalnie to tam jeszcze się przydaje z pkt marketingowego , o reszcie pisałem

Zgadza się, oczywiście ceny kształtuję sam, ale chcę powiedzieć, że takie zrzeszenie do niczego mi nie potrzebne, bo wg mnie biorą kasę za nic. Powiedz szczerze, ile zleceń wpada Ci od nich w ciągu roku- tylko szczerze.
        Chcę też powiedzieć, że nie ma różnicy czy ktoś kleił sobie na stronę znaczek czy kupił za dolary to i tak wygląda i zachęca to tak samo potencjalnego klienta.
        Ostatnio edytowany przez piotraspace; 33962. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Parteq
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1159

No dokładnie, dobre dla lansiarzy chyba, płace dolce więc jakoś to się czkawką powinno odbić na cenie Panie kolego MM, bo w przeciwnym razie jeśli to tylko po to by mi dawali zlecenia to wiesz co? z całym szacunkiem ale mam to w dupci.
          No wiesz, wlasnie dla wiekszej ilosci zlecen taki znaczek moze sie przydac, chcesz podniesc ceny to sobie podnos, co za problem, nawet bez znaczka.
          Bicie piany.

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• piotraspace
            Dopiero zaczyna
            • 2010
            • 40

MM ja nie mówię, że znaczek ma dla mnie zarabiać, bo to tylko taki słodki dodatek.

Komentarz

• Handelson
              Uzależniony
              • 2009
              • 789

Zamieszczone przez Parteq
              No wiesz, wlasnie dla wiekszej ilosci zlecen taki znaczek moze sie przydac, chcesz podniesc ceny to sobie podnos, co za problem, nawet bez znaczka.
              Bicie piany.
              Dokładnie. Najpierw trzeba określić do jakiego klienta chcę dotrzeć (i za ile oczywiście). Czy do takiego za 500zł czy za 3,4k. Później doskonalić warsztat, zrobić do tego odpowiednią oprawę (marketing) i wypracować sobie markę. A jak już to wszystko działa to można pokusić się o dalsze inwestycje.
              Zgadzam się z pankiem, że klient zawsze wybierze w tej samej cenie kogoś "ze znaczkiem" - czytaj POLECONEGO przez kogoś (w tym przypadku AG|WPJA).

Komentarz

• piotraspace
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 40

Zamieszczone przez Handelson
                Dokładnie. Najpierw trzeba określić do jakiego klienta chcę dotrzeć (i za ile oczywiście). Czy do takiego za 500zł czy za 3,4k. Później doskonalić warsztat, zrobić do tego odpowiednią oprawę (marketing) i wypracować sobie markę. A jak już to wszystko działa to można pokusić się o dalsze inwestycje.
                Zgadzam się z pankiem, że klient zawsze wybierze w tej samej cenie kogoś "ze znaczkiem" - czytaj POLECONEGO przez kogoś (w tym przypadku AG|WPJA).
                No jasne, zgadzam się, w życiu zdarza się, że kieruję się metką- wiadomo marketing, ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

To co Ty uważasz może się mijać z tym co uważają klienci.
                  Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• piotraspace
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 40

Zamieszczone przez pank
                    To co Ty uważasz może się mijać z tym co uważają klienci.
                    No jasne, ehhh temat rzeka

Komentarz

• Handelson
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 789

ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.
                      No za to to powinni wyrzucać na bruk
                      Dlatego pozostaje pytanie: chcę żeby mnie stawiano na równi z takimi fotografami czy nie?
                      ... a może młodzi przed wyborem fotografa nie przejrzą wszystkich PF osób polecanych...
                      A znaczek działa na bank. Właśnie zapytałem kilku znajomych, którzy się na fotografii nie znają. Powiedzieli, że by się chwycili
                      Podlinkowanej przez Ciebie "fotografii" im nie pokazałem... bo jakoś tak wstyd

Komentarz

• piotraspace
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 40

Zamieszczone przez Handelson
                        No za to to powinni wyrzucać na bruk
                        Dlatego pozostaje pytanie: chcę żeby mnie stawiano na równi z takimi fotografami czy nie?
                        ... a może młodzi przed wyborem fotografa nie przejrzą wszystkich PF osób polecanych...
                        A znaczek działa na bank. Właśnie zapytałem kilku znajomych, którzy się na fotografii nie znają. Powiedzieli, że by się chwycili
                        Podlinkowanej przez Ciebie "fotografii" im nie pokazałem... bo jakoś tak wstyd
                        hehehe a może autor jest z tych co po prostu wkleili sobie magiczny znaczek na główną...

Komentarz

• pank
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

No jasne, zgadzam się, w życiu zdarza się, że kieruję się metką- wiadomo marketing, ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.
                          No stary, a jak to się ma do czerwonego zakazu fotografowania na czarno białym zdjęciu?
                          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• piotraspace
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 40

Zamieszczone przez pank
                            No stary, a jak to się ma do czerwonego zakazu fotografowania na czarno białym zdjęciu?
                            zdecydowanie niektórzy powinni mieć zakaz wręcz:P

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

To że w wypadku fotografów z polski jakiś kwiatek jest trudno , inne też są , może warto jednak tak czy owak patrzeć na tych najlepszych.

Nie należe do WPJA , pisałem o tym wcześniej ... jeśli już to do FPFŚ i FRŚ.

Nie jestem tam po to żeby mieć więcej ofert bo mam taki znaczek. Pisałem już co daje m.in. przynależność do takiego forum ( bo żadne nie jest stowarzyszeniem ! )
                              no comment...

Komentarz

• Ernest_DLRS
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1216

A jakiś czas temu powstało chyba Polskie Stowarzyszenie Fotografów Ślubnych o ile mnie pamięć nie myli. Coś ktoś na ten temat może napisać?
                                FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                                APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

Pracuję...