X
-
-
I to jest dobry system.
obywatel , pisałem w mojej ocenie co daje ten znaczek , no i po części jest to info które uslyszałem od innych jak pół roku zakładałem ten sam temat gdzie indziej
ceny kształtujesz sam , mając na uwadze wiele rzeczy które się składa na tą cene , temat rzeka
znaczek sam klientów nie napędzi , to robi reklama i wszystko pochodne
ps WPJA i AGWPJA komplet koszt chyba 1200 zł na rok opłaty + kasa za branie udział w konkursach i generalnie to tam jeszcze się przydaje z pkt marketingowego , o reszcie pisałemno comment...Komentarz
-
MM
jeżeli za pomocą tego znaczka nie podniesiemy sobie cen
to po co nam ten znaczek? - zapytał teoretyk
drugie pytanie
ile kosztuje taki znaczek ?
jak jest tani to sobie taki kupię , nie pójdę na piwo tylko sobie taki kupię
a jak się okaże że taki znaczek kosztuje kilka tyś ,
a cen mi nie podniesie , klienta nie napędzi to
pytam się po co on jest ? dla lansu ?
ja wydając spora kasę na znaczek chciałbym więcej zarabiać ,
to dziwne ?
No dokładnie, dobre dla lansiarzy chyba, płace dolce więc jakoś to się czkawką powinno odbić na cenie Panie kolego MM, bo w przeciwnym razie jeśli to tylko po to by mi dawali zlecenia to wiesz co? z całym szacunkiem ale mam to w dupci.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I to jest dobry system.
obywatel , pisałem w mojej ocenie co daje ten znaczek , no i po części jest to info które uslyszałem od innych jak pół roku zakładałem ten sam temat gdzie indziej
ceny kształtujesz sam , mając na uwadze wiele rzeczy które się składa na tą cene , temat rzeka
znaczek sam klientów nie napędzi , to robi reklama i wszystko pochodne
ps WPJA i AGWPJA komplet koszt chyba 1200 zł na rok opłaty + kasa za branie udział w konkursach i generalnie to tam jeszcze się przydaje z pkt marketingowego , o reszcie pisałem
Zgadza się, oczywiście ceny kształtuję sam, ale chcę powiedzieć, że takie zrzeszenie do niczego mi nie potrzebne, bo wg mnie biorą kasę za nic. Powiedz szczerze, ile zleceń wpada Ci od nich w ciągu roku- tylko szczerze.
Chcę też powiedzieć, że nie ma różnicy czy ktoś kleił sobie na stronę znaczek czy kupił za dolary to i tak wygląda i zachęca to tak samo potencjalnego klienta.
Komentarz
-
No wiesz, wlasnie dla wiekszej ilosci zlecen taki znaczek moze sie przydac, chcesz podniesc ceny to sobie podnos, co za problem, nawet bez znaczka.
Bicie piany.Komentarz
-
-
Dokładnie. Najpierw trzeba określić do jakiego klienta chcę dotrzeć (i za ile oczywiście). Czy do takiego za 500zł czy za 3,4k. Później doskonalić warsztat, zrobić do tego odpowiednią oprawę (marketing) i wypracować sobie markę. A jak już to wszystko działa to można pokusić się o dalsze inwestycje.
Zgadzam się z pankiem, że klient zawsze wybierze w tej samej cenie kogoś "ze znaczkiem" - czytaj POLECONEGO przez kogoś (w tym przypadku AG|WPJA).Komentarz
-
No jasne, zgadzam się, w życiu zdarza się, że kieruję się metką- wiadomo marketing, ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.Dokładnie. Najpierw trzeba określić do jakiego klienta chcę dotrzeć (i za ile oczywiście). Czy do takiego za 500zł czy za 3,4k. Później doskonalić warsztat, zrobić do tego odpowiednią oprawę (marketing) i wypracować sobie markę. A jak już to wszystko działa to można pokusić się o dalsze inwestycje.
Zgadzam się z pankiem, że klient zawsze wybierze w tej samej cenie kogoś "ze znaczkiem" - czytaj POLECONEGO przez kogoś (w tym przypadku AG|WPJA).
Komentarz
-
To co Ty uważasz może się mijać z tym co uważają klienci.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
No za to to powinni wyrzucać na brukale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.
Dlatego pozostaje pytanie: chcę żeby mnie stawiano na równi z takimi fotografami czy nie?
... a może młodzi przed wyborem fotografa nie przejrzą wszystkich PF osób polecanych...
A znaczek działa na bank. Właśnie zapytałem kilku znajomych, którzy się na fotografii nie znają. Powiedzieli, że by się chwycili
Podlinkowanej przez Ciebie "fotografii" im nie pokazałem... bo jakoś tak wstyd
Komentarz
-
hehehe a może autor jest z tych co po prostu wkleili sobie magiczny znaczek na główną...No za to to powinni wyrzucać na bruk
Dlatego pozostaje pytanie: chcę żeby mnie stawiano na równi z takimi fotografami czy nie?
... a może młodzi przed wyborem fotografa nie przejrzą wszystkich PF osób polecanych...
A znaczek działa na bank. Właśnie zapytałem kilku znajomych, którzy się na fotografii nie znają. Powiedzieli, że by się chwycili
Podlinkowanej przez Ciebie "fotografii" im nie pokazałem... bo jakoś tak wstyd
Komentarz
-
No stary, a jak to się ma do czerwonego zakazu fotografowania na czarno białym zdjęciu?No jasne, zgadzam się, w życiu zdarza się, że kieruję się metką- wiadomo marketing, ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
To że w wypadku fotografów z polski jakiś kwiatek jest trudno , inne też są , może warto jednak tak czy owak patrzeć na tych najlepszych.No jasne, zgadzam się, w życiu zdarza się, że kieruję się metką- wiadomo marketing, ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.
Nie należe do WPJA , pisałem o tym wcześniej ... jeśli już to do FPFŚ i FRŚ.
Nie jestem tam po to żeby mieć więcej ofert bo mam taki znaczek. Pisałem już co daje m.in. przynależność do takiego forum ( bo żadne nie jest stowarzyszeniem ! )no comment...Komentarz
-
A jakiś czas temu powstało chyba Polskie Stowarzyszenie Fotografów Ślubnych o ile mnie pamięć nie myli. Coś ktoś na ten temat może napisać?FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8Komentarz
Komentarz