Ja NK mam, wchodzę sporadycznie tylko po to, aby sprawdzić czy mam jakąś wiadomość i czy ktoś napisał coś na forum. Zastanawiam się teraz czy przypadkiem nie zlikwidować.
X
-
-
chłopaki z NK się chyba pokapowali sporo ludzików wycięło swoje foty w galeriach i na główne wstawili logo FACEBOOKA ha ha
dziś po kilkunastu dniach od zaakceptowania tylko jednego pkt regulaminu pojawiły się nowe banery
ale to chyba już musztarda po obiedzie - chłopaki zobaczyli że spadł im przyrost ludzików i zwiększyły się rezygnacje z kont ?
i inne banerki
ja tam wybrałem mniejsze zło i większą użytecznośćKomentarz
-
...tak więc dane Ci będzie pozwać znajomych, klientów za udzielenie zgody NK na wykorzystanie zdjęć Twojego autorstwa...
Na pewno w tym regulaminie prawnicy wklepali tego typu dupochron. NK nie pozwiesz.
Komentarz
-
no ciekawe jak mają się te banerki to tego punktu w regulaminie:
Podpisz cyrograf, a martwił będziesz się potem....
a w całości:Zgodnie z ustawą z dnia 23 kwietnia 1964 r. kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93, z późniejszymi zmianami) oraz ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Nr 90, poz. 631, ze zmianami) wyrażam zgodę na nieodpłatne przetwarzanie i wykorzystanie przez spółkę „Nasza Klasa Sp. z o.o.”, z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. gen. J. Bema 2 (dalej również: „Spółka”) mojego zdjęcia głównego (w tym wizerunku) umieszczonego w ramach portalu prowadzonego pod adresem nk.pl (dalej również: „Serwis”) wraz z imieniem, nazwiskiem lub pseudonimem w celu umożliwienia prawidłowego i pełnego funkcjonowania świadczonych przez Spółkę usług lub funkcjonalności, jak również w celach reklamowych Spółki i jej kontrahentów, w ramach Serwisu lub poza Serwisem, w szczególności realizując cel społecznościowy. Udostępnione przeze mnie dane osobowe, wizerunek będą chronione przez Spółkę z zachowaniem najwyższej staranności, a w szczególności nie zostaną bezprawnie przekazane przez Spółkę podmiotom trzecim.
wyrażam zgodę na nieodpłatne przetwarzanie i wykorzystanie przez spółkę „Nasza Klasa Sp. z o.o.” mojego zdjęcia głównego (w tym wizerunku) wraz z imieniem, nazwiskiem lub pseudonimem w celach reklamowych Spółki i jej kontrahentów poza Serwisem.40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.Komentarz
-
Komentarz
-
Jak teraz bez akceptacji nowego regulaminu usunąć konto? Gdzie nie wejdę to przekierowuje mnie do akceptacji.Komentarz
-
Kicha! Mi sie takie banerki nie wyświetlająchłopaki z NK się chyba pokapowali sporo ludzików wycięło swoje foty w galeriach i na główne wstawili logo FACEBOOKA ha ha
dziś po kilkunastu dniach od zaakceptowania tylko jednego pkt regulaminu pojawiły się nowe banery
ale to chyba już musztarda po obiedzie - chłopaki zobaczyli że spadł im przyrost ludzików i zwiększyły się rezygnacje z kont ?
i inne banerki
ja tam wybrałem mniejsze zło i większą użyteczność
Pewnie dlatego, że wkleiłem sobie w profil wcześniej zamieszczona grafike o niezgadzaniu się...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
ja też nie zaznaczyłem sobie kwadracików wszystkich tyko jeden warunkujący używanie NK jeszcze przez 30 dni na zrzucenie danych znajomych i przesłania informacji gdzie mnie szukać większość używa GG czy Gmaila
mogą ci się nie wyswietlać bo masz włączonego Adblocka na moduły reklamowe
Facebook wcale nie wygląda rewelacyjnie z regulaminem ale tak jak pisałem - mniejsze zło i większa funkcjonalnoścKomentarz
-
Komentarz
-
Facebook wcale nie wygląda rewelacyjnie z regulaminemgdzie to napisałem ?
fotami się jeszcze nie przejmuję bo z podpisanymi miniaturkami raczej nic sensownego nie wykombinują danych biometrcznych nie
dla mnie mniejsze zło w kwestii użyteczności i społeczności w porównaniu do użyteczności i funkcjonalności naszej klasyKomentarz
-
Facebook to chyba jeszcze bardziej rozbudowny system śledzenia i analizowania. W miare bezpiecznie można sie czuć tylko blokując dostęp dla wszystkich, oprócz znajomych. I na bieżąco trzeba zagladac w swój profil i ustawienia prywatności, bo prawie każda aktualizacja skryptu - a sa częste - pociaga za soba "reset do ustawień domyślnych", czyt. "zezwolenie na dostęp do danych z profilu i aktywności, wszelkich możliwych panbógraczywiedziećjakich aplikacji i uzytkowników"Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
dokładnie
a jak dobrze pamiętam ostatnia zmiana prywatności była prawie niezauważalnaKomentarz
-
W NK regulamin jest zdecydowanie lepszy niż regulamin facebooka, zreszta wystarczy poczytać w necie branżowe pisma które porównywały oba regulaminy.
Co do "masowego odpływu" ludzi z NK to nie macie racji, bo ludzi którzy odeszli ze względu na regulamin jest bardzo mało, a sama NK ma dużo dużo więcej użytkowników w Polsce niż facebook.heat maps, web analytics, ab tests - moje najnowsze dzieło
Komentarz
-
masowy raczej nie ale zauważalny
w FB po wycięciu prawie wszystkich udostępnień grono znanych mi ludzi jest bardzo satysfakcjonujące
porównania też przegladałem - FB korzysta w praw US tam jest liberalniej niż u nas ze stosowaniem prawaKomentarz
-
No cóż... Było już Grono, jest NK, a wschodzącą gwiazdą jest MordoKsiążka. Za dwa lata przyjdzie moda na następny portal, a potem na następny... I tak co dwa, trzy lata będziemy się przenosić z serwera na serwer siejąc różnymi danymi osobowymi po najdalszych zakamarkach netu. Oczywiście robiąc to w celu ochrony tych danych.Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz

Komentarz