X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SirRoot
    Coś już napisał
    • 2009
    • 70

ja sie nie spinam. Po prostu sypnęła się fala krytyki na zdjęcia, ja uwazam ze sa dobre, a ze lubie ogladac dobre foto to zachęcam ekspertów forumowych do wyzwania co bym mial powod do zmiany majtek z zachwytu. No bo wnioskuje ze to nic trudnego.

Komentarz

• magart
      Początki nałogu
      • 2008
      • 378

SirRoot Dobrze zauważył, że to były zdjęcia w określonym stylu.

Ale naprawdę, i ja się nie spinam pokażcie takie zdjęcia... Nie widziałem dużo zdjęć w tym stylu u fotografów, jednak jedno jest pewne - to nie jest takie proste. Jaki kurna blur ??

A po za tym, oceniane były modelki i praca z nimi, wreszcie ostateczny efekt. Chyba każdy z was przyzna, że podstawa w szybkiej sesji zdjęciowej to modelka i jej praca?
      Wydaje mi się, że Kasia nie przeszła dalej ze względu na proporcje ciała. Jest zwyczajnie za chuda, a to już nie jest tak pożądane w dzisiejszych czasach. Zwłaszcza w telewizji, która wbrew temu co tu większość pisze ma jednak za zadanie również edukować.
      EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
      www.magaczewski.blogspot.com
      www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Mnie najbardziej wkurzała nieproporcjonalna twarz - za wysokie czoło i coś nie tak z oczami, nawet sama o tym chyba raz wspomniała...

Komentarz

• SirRoot
          Coś już napisał
          • 2009
          • 70

Zamieszczone przez magart
          SirRoot Dobrze zauważył, że to były zdjęcia w określonym stylu.

Ale naprawdę, i ja się nie spinam pokażcie takie zdjęcia... Nie widziałem dużo zdjęć w tym stylu u fotografów, jednak jedno jest pewne - to nie jest takie proste. Jaki kurna blur ??

A po za tym, oceniane były modelki i praca z nimi, wreszcie ostateczny efekt. Chyba każdy z was przyzna, że podstawa w szybkiej sesji zdjęciowej to modelka i jej praca?
          dokladnie, wspomniany blur dowodzi gruntownej wiedzy. Mysle tez ze wiekszosc ekspertow o pracy z modelka (a nie co najwyzej swoja dziewczyna) ma tylko doswiadczenie z forum i wspomnianego programu

Komentarz

• magart
            Początki nałogu
            • 2008
            • 378

Tak, proporcje twarzy też ma dziwne, ale za to osobowość i inteligencję w tym wieku można pozazdrościć.

Jeszcze jedno pytanie do znawców fotografii - czego się spodziewaliście po tych zdjęciach? Jeśli nie potraficie sami zrobić nic lepszego to chociaż podlinkujcie coś z netu, co byłoby lepsze...
            EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.

Komentarz

• SirRoot
              Coś już napisał
              • 2009
              • 70

masz racje, swego czasu byla moja faworytka. Jednak teraz, Ania prezentuje się najlepiej, ma zabójcze spojrzenie i ładna figure. Nawasem mówiąc wszystkie blondynki z ostatniej 5tki były bardzo fajne. Tylko nie wiem co tam robila ta dziewczyna, która jako pierwsza odpadla z tego odcinka. Znaczaco odstawala od innych.

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

I Ania i Aleksandra są godne wygranej. Polyna zajeźdża jednak trochę tym Zbąszynkiem. No i porażka z angielskim ^^ -How old are you? -Co?

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Zamieszczone przez SirRoot
                  w takim razie proponuje zadanie: niech kazdy z krytyków zrobi zdjęcie w takim samym klimacie i pochwali się swoimi wynikami, wezcie kolege i kolezanke i do dziela- wybitnego przygotowania przeciez nie trzeba miec !

Dla mnie zdjęcia jak na sesje w stylu "paparazzi" sa udane ! powodzenia zycze w dalszym krytykowaniu i tworzeniu
                  Mój drogi, program Tap Madl to aspiracja do słowa "top", czyli "naj naj naj naj" - kreowanie siebie i swojej wizji świata na tzw. "naj". Więc skoro to ma być "naj" to niech choć będzie zbliżone do "naj".
                  Ja rozumiem, że podoba Ci się światło, modelki wywołują drżenie rąk, a modele zachwyt. Nie zmienia to jednak faktu, że zdjęcia, które podałem w linkach obarczone są podstawowymi błędami, których nie robi już nawet moj 7 letni syn, po kilku miesiącach sporadycznego fotografowania.
                  Nikt, kto ma jakiekolwiek pojęcie o kadrowaniu i kompozycji nie uzna ich za udane. Skoro Ci się podobają, Twoja estetyka - Twój problem.
                  A wyzwanie typu, "zrób lepsze" to chętnie podejmę. Daj mi jedynie takie oświetlenie, takich stylistów i ekipę techniczną, daj mi cały słoneczny dzień w Mediolanie, co ja mówie, wystarczy w Warszawie i wrzucę Ci technicznie podobne, ale napewno bez poucinanych kończyn i zaburzonych proporcji.

Moja ironia tyczyła się pozerstwa, które poległo w konfrontacji z wynikami własnej pracy pozerów.
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  nie zdjęć samych w sobie. Każdemu zdarzaja sie złe zdjęcia, nic w tym nagannego. Idiotyczne tylko jest, kiedy "mistrz samozwaniec" przydaje wielkości gniotom.
                  Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                  09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• magart
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 378

Czasem tak bywa, że ucięte nie znaczy od razu niepoprawne.

Komentarz

• Kinski
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 273

Uważaj, bo za takie herezje Mistrz Kelby przyjedzie i zrobi Ci kilkugodzinną lekcję w swoim wykładowo-czytelniczym stylu kumpelsko-ironicznym ;-]. Po kwadransie będziesz błagał o przebaczenie.

wydawało mi się ze najbardziej fotogeniczna jest.. ta Kasia [...]
                      Fotograf to był jakiś światowej sławy Włoch, z cyfrowym średnioformatowcem (hasselem?), myslałem ze zdjęcia to bedzie totalny opad szczeny... Niecierpliwe czekałem na koniec programu a tymczasem zdjęcia okazały się mocno przeciętne..
                      Też się spodziewałem więcej. Ale nie jest tak słabo. Te z Mediolanu to bardzo dobre zdjęcia packshotowe do katalogów typu Meine Quelle czy firmy handlującej markowymi ubraniami (i nie jest to jakiś minus).
                      Koojarzycie program "Modelki" w TVP? Chyba były pozbawione tego agresywnego showbiznesu i pozerstwa.
                      Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Komentarz

• dinderi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3028

Zamieszczone przez magart
                        Czasem tak bywa, że ucięte nie znaczy od razu niepoprawne.
                        Fakt, ale nie odnosi się do tych zdjęć. Ale jeśli uważasz inaczej, nie mam zamiaru ciągnąć sporu.
                        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Zamieszczone przez micles
                          Polyna zajeźdża jednak trochę tym Zbąszynkiem.
                          Coś Ci się nie podoba w Zbąszynku?
                          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• justanimage
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 237

Zamieszczone przez jacapa
                            Ja tam się nie znam na światowej sławy modelkach , fotografach ani Hasselblad'ach.
                            Znam się za to na marketingu , czyli jak wcisnąć ludziom to co chcemy im wcisnąć , choć im to nie koniecznie potrzebne.
                            A cóż takiego TM wciska ludziom, bo ja jakoś nie zauważyłem.. Ot zwykła rozrywka, nie rozumiem dlaczego niektórzy sie tak strasznie egzaltują

Ten program ma tyle wspólnego z fotografowaniem modelek , co szpital w Leśnej Górze ze szpitalem.
                            Target takich "patrzadeł" to bezmyślni pożeracze reklam.
                            Przeprowadzałeś jakies badania socjologiczne kto to ogląda, czy po prostu masz licencje od Boga na ocenianie innych?
                            600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Komentarz

• jacapa
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 453

Zamieszczone przez justanimage
                              A cóż takiego TM wciska ludziom
                              Reklamę, jak cała telewizja , a program ma poziom taki, jak grupa docelowa reklam w nim umieszczanych,
                              np. nie umieszcza się reklam tuszu do rzęs w filmie dokumentalnym o ciężkich maszynach budowlanych itd. ;-)

Ot zwykła rozrywka,
                              Mnie to nie rozrywa, mnie to żenuje.

licencje od Boga na ocenianie innych?
                              Nie mieszaj Boga do bzdur.

To zapewne moja wina, bo nie napisałem konkretnie i zrozumiale, że w ogóle nie poczułeś o czym pisałem .
                              Chodziło mi bardziej o zjawisko wypełniania czasu antenowego produkcjami na najniższym poziomie pod dyktando reklamodawców, mniej o konkretny program, choć ten się idealnie w to zjawisko wpisuje. Im widz mniej wyrobiony i świadomy tym podatniejszy na reklamę , a produkcja pod niego dość tania.
                              Telewizja sprzeda tym więcej reklam im więcej przyciągnie przed telewizor ludzi podatnych na reklamę , a na dodatek zaoszczędzi na kosztach.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Ps.

Bardziej na temat. Uważam , że podlinkowane zdjęcia nie pasują do programu.
                              Choć nie powalają to i tak są na o niebo wyższym poziomie jak sam program.
                              Ostatnio edytowany przez jacapa; 8962. Powód: Automerged Doublepost
                              Jacek Paduszyński
                              40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

Zamieszczone przez MacGyver
                                Coś Ci się nie podoba w Zbąszynku?
                                Nie wiem, nie byłem.

Komentarz

Pracuję...