X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • firley
    Bywalec
    • 2006
    • 135

Kończę z grami i idę na siłkę! Otwieram linka, patrze - pałka i szukam ile obrażeń zadaje :P
    Zamieszczone przez adwent
    Noo- z tym umysłem to już spore nadużycie :wink: . Dres to raczej stan dysfunkcji ośrodkowego układu nerwowego.
    Nie dres tylko Nowohucki strój ludowy.

Mnie ludzie zagadują zawsze o statyw o_O czy to jakiś "żuljan" na łąkach, czy dresy w parku. Puki co bez złych przeżyć.
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez janmar
      Nigdy jej nie trzymam. Slyszy i rozumie mój oddech.Każdą myśl.Odwaga?Zaden pies{ [czlowiek][porzadny]}nie zna tego slowa.Trudno,trzeba.To jest wlasciwe słowo.Kochajcie swoje psy.Pozdrawiam.
      Nie chodzi mi o podejście do psa ale do przepisów. Pies wyprowadzany na spacer powinien być na smyczy i w kagańcu, inaczej może cię mandat czekać (parę razy już widziałem wypisywanie mandatów przez straż miejską z tego właśnie powodu). Szczegółów podstawy prawnej nie znam - tylko ogólnie ostrzegam.

Komentarz

• p13ka
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1013

Zamieszczone przez Vitez
        Szczegółów podstawy prawnej nie znam - tylko ogólnie ostrzegam.
        Podstawa to zwykle uchwała Rady Miasta, a mandat na podstawie art. 77 kodeksu wykroczeń: "Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany."

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

york w kagańcu...rulezzz
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• KMV10
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2320

To jest Bona.Mój dobry cień.Jestem duzym pogodnym facetem.Ona jest dużym miłym psem.Naprawde nigdy sie nie denerwuje.Nawet gdy.. ja tez sie wtedy nie denerwuję ,trzymac pieska to moj cień, no wlasnie to nie mój wladca,rozumiemy się bez słów.Sprawdzone.Nigdy jej nie trzymam. Slyszy i rozumie mój oddech.Każdą myśl.Odwaga?Zaden pies{ [czlowiek][porzadny]}nie zna tego slowa.Trudno,trzeba.To jest wlasciwe słowo.Kochajcie swoje psy.Pozdrawiam.
            Wiedziałem Janmar, że z Ciebie równy chłop!

Piękny okaz! Ja też mam potężnego owczarka niemieckiego - nazywa się Azja i jest potężna (ok. 55 kg)

Spaceruje ze mną po lasach (tak, tak, znam przepisy ) i pustkowiach. Drugi mój pies jest na to nieco za mało ułożony i nieco za mały.
            Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• chuckyy
              Początki nałogu
              • 2005
              • 482

Zamieszczone przez Vitez
              Nie chodzi mi o podejście do psa ale do przepisów. Pies wyprowadzany na spacer powinien być na smyczy i w kagańcu, inaczej może cię mandat czekać (parę razy już widziałem wypisywanie mandatów przez straż miejską z tego właśnie powodu). Szczegółów podstawy prawnej nie znam - tylko ogólnie ostrzegam.
              Duzy off top, ale ten przepis jest kretynski na calej linii. Bo do czego to dochodzi, zebym ja swojego psa musial bronic przed bezpanskimi kundlami, ewentualnie agresywnymi ratlerkami starszych pan Bo kiedy pies ma kaganiec, na obrone nie ma szans.

Swoja droga ratlerki, albo jamniki sa duzo bardziej niebezpieczne niz prowadzony przy nodze, dobrze ulozony bokser, owczarek, czy inny rottweiler. IMO na 100% wystarcza sama smycz, a kaganiec w momencie kiedy pies ze smyczy zostaje spuszczony.
              | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• terminator
                Początki nałogu
                • 2007
                • 325

Zamieszczone przez Vitez
                A jest przepis, w jakim stroju powinno się wyprowadzać dresa na spacer?
                __________________________________________________ ____
                " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
                chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• mattnick
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1735

hehe...Wałbrzych...miasto olimpijczyków...wszyscy chodzą w dresach
                  30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                  CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• robgr85
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1719

mam psa i z tego co się orientuję to pies musi być w kagańcu ALBO na smyczy. Nie ma obowiązku męczenia go kagańcem i smyczą na raz.

A jest przepis, w jakim stroju powinno się wyprowadzać dresa na spacer?
                    w pierdlu mają pewnie tak jak na filmach, placyk na który ich wypuszczają

więc chyba powinno wypuszczać się na spacer dresa niezamaskowanego. Lepiej dla normalnych

Pozdrawiam,
                    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Moja Bona na widok głupka bierze odemnie smycz ,kaganiec i zakladalAjak widzi dresa to jeszcze zaklada sobie kajdanki[dwie pary bo ma cztery łapy].A jak widzi normalnego czlowieka ,dziecko to cieszy sie ,Głupia.
                      KMV10, Tak.Po lasach i pustkowiach.Pozdrawiam Cię.

Komentarz

• chuckyy
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 482

Zamieszczone przez robgr85
                        mam psa i z tego co się orientuję to pies musi być w kagańcu ALBO na smyczy. Nie ma obowiązku męczenia go kagańcem i smyczą na raz.,
                        To zalezy chyba od konkretnego postanowienia wladz miasta. U mnie obowiazkowy jest jedno i drugie.
                        | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• janmar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3468

Zamieszczone przez Vitez
                          Nie chodzi mi o podejście do psa ale
                          Rozumiem co chcesz powiedziec.wiem ze lubisz stworki rozne.Szacunek dla Ciebie za to{[mam trzy koty].i jestem gabarytowo większy od Ciebie ,a wiec na pewno mam rację}.Przykro mowic ale na stare lata zaczynam się robic troche upierdliwy jesli chodzi o prawo do Życia ktore czlowiek [ ] rezerwuje tylko dla siebie,powiedz czym byłby swiat bez kotów . Dlatego nie odpuszczam.a mandat? mandat K...zapłacę a mój pies nie bedzie mial na twarzy kagańca..Pozdrawiam Cię.
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          [QUOTE=Bagnet007;399347]Ja tam się nie mam czego ob,,[Quote]
                          Corka moja ma takiego tygrysa,Kubek w kubek.Wynajmowali w miescie ... mieszkanie i z tego powodu tygrys byl półtora roku u mnie.Bardzo mi go brakuje.Pozdrawiam.
                          Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• kucza21
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 518

Ja jeszcze nie miałem okazji, żeby ktoś mnie zaatakował robiąc foty .... Ostatnio jedynie to mi telefon z za ucha wyrwali ... Oto moje rady
                            1 Widząc dresów :
                            a) Widząc dresów nie omijaj ich łukiem
                            b) zawsze patrz przed siebie głowa do góry
                            c) nie zerkaj, nie obracaj się ( dla nich to jest powód do ataku )
                            d) bądź pewny siebie
                            2 Kiedy stoją twarzą w twarz i mówią " dawaj sprzęt "
                            a) Użyj broni jeżeli masz
                            - Pałka Teleskopowa - łatwa w użyciu, poręczna i mieści się w torbie. Dość skuteczna
                            - Różnego typu gazy - Myślę, że najlepsza legalna broń do samoobrony
                            - Paralizatory - Szczerze mówiąc nie wiem jak działa.. Mój kuzyn kiedyś swojego brata popieścił i nie było tak źle. Poszedł do sklepu i go oddał, ale że nie chcieli przyjąć bo działał, a on zapytał jak działa ?? I pokazał sprzedawcy
                            że nie używając go na sobie .....
                            - Kamienie, patyki lub poprostu udać świra
                            i jeszcze jest coś takiego jak alarm do bryloczków przeważnie kobiety tego używają przeciw gwałtom - niby nic, ale taki alarm może takich dresów spłoszyć.
                            b) Ucieczka - najlepiej w miejsce gdzie jest dużo ludzi
                            c) Dogadać się z nimi - np. sprzęt dostałem od dziadka jest dla mnie bardzo ważny nie jest za wiele warty ale dla mnie bardzo w zamian dam wam 20 zł lub czekolade
                            3. Kiedy Ci zabrali już sprzęt
                            a) Wołać pomoc
                            b) zgłosić na policje
                            c) Mogę przeklinać używając cenzury??

Komentarz

• Bagnet007
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1344

Rozumiem co chcesz powiedziec.wiem ze lubisz stworki rozne.Szacunek dla Ciebie za to{[mam trzy koty].i jestem gabarytowo większy od Ciebie ,a wiec na pewno mam rację}.Przykro mowic ale na stare lata zaczynam się robic troche upierdliwy jesli chodzi o prawo do Życia ktore czlowiek [ ] rezerwuje tylko dla siebie,powiedz czym byłby swiat bez kotów . Dlatego nie odpuszczam.a mandat? mandat K...zapłacę a mój pies nie bedzie mial na twarzy kagańca..Pozdrawiam Cię.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez Bagnet007
                              Ja tam się nie mam czego ob,,
                              Corka moja ma takiego tygrysa,Kubek w kubek.Wynajmowali w miescie ... mieszkanie i z tego powodu tygrys byl półtora roku u mnie.Bardzo mi go brakuje.Pozdrawiam.
                              Super psisko. Traktuje go prawie jak człowieka :smile:. Mam podobne poglądy nt. m.in. kagańców jak Ty, ale to już off-topic.

Komentarz

• kucza21
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 518

Dopiszę jeszcze do tematu, że warto jest się ubezpieczyć i wtedy mamy po problemie możemy focić jak tylko chcemy i gdzie chcemy a w przypadku kiedy ktoś nam podprowadzi sprzęt zwraca nam go ubezpieczalnia

Komentarz

Pracuję...