X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pablo_key
    • 2006
    • 7

Drożejący 24-70

Co się dzieje że canon 24-70 w przeciągu kilku dni podrożał o blisko 1000 zł na allegro i w sklepach. Przecież tak euro nie poszło w górę.
  • Smok
    Bywalec
    • 2005
    • 122

Witam
    Ja przymierzałem się do C 17-40 i też widzę, że w ciągu ostatnich dni średnio podskoczył o 100 lub więcej, podobnie inne, czy to tylko gorączka przedświąteczna?

Pozdrawiam

Smok
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

zlotowka idzie w dol w stosunku do euro. a euro do innych walut...
      www albo tez flickr

Komentarz

• nowart
        Uzależniony
        • 2007
        • 809

O jakie 1000zł?
        Poza tym nie wiem czy zauważyłeś ale w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%. Do tego dochodzą podwyżki u producentów, coraz większe braki spowodowane Japonią, Tajlandią. Kiedyś musiało się to w końcu odbić na cenach, chociaż nadal nie wiem o jakim tysiącu piszesz...

Komentarz

• pablo_key
          • 2006
          • 7

Zamieszczone przez nowart
          O jakie 1000zł?
          Poza tym nie wiem czy zauważyłeś ale w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%. Do tego dochodzą podwyżki u producentów, coraz większe braki spowodowane Japonią, Tajlandią. Kiedyś musiało się to w końcu odbić na cenach, chociaż nadal nie wiem o jakim tysiącu piszesz...
          Nie tak dawno ceny na allegro zaczynały się od 4 tys. (pomijając najtańszych). Teraz masz już nowe aukcje po 5 tys i więcej nawet.
          Nie wiem czy się wstrzymać bo spadnie czy kupować bo zdrożeje. Ciśnienia nie mam niby.

Komentarz

• tomfoot
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 2277

Macie jakies inne allegro? IMHO to ceny spadly w ostatnich dniach i mozna znalezc szklo nowe ponizej 4000. Nawet w euro.com.pl cena jest nizsza o 500 zl - tu jest 5000 w ratach 40x0, a bylo 5600

Komentarz

• pablo_key
              • 2006
              • 7

Zamieszczone przez tomfoot
              Macie jakies inne allegro? IMHO to ceny spadly w ostatnich dniach i mozna znalezc szklo nowe ponizej 4000. Nawet w euro.com.pl cena jest nizsza o 500 zl - tu jest 5000 w ratach 40x0, a bylo 5600
              Ostatnio dodane aukcje

A tych najtańszych to lepiej unikać.
              Był za 3799 zł niedawno ten obiektyw z Torunia ale odbiór np w McDonaldzie. Ja bym nie ryzykował.

Komentarz

• Em Es
                Zablokowany
                • 2011
                • 394

nowy :

używany na gwarancji :

Komentarz

• jacek_73
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2587

Zamieszczone przez pablo_key
                  ...
                  Był za 3799 zł niedawno ten obiektyw z Torunia ale odbiór np w McDonaldzie. Ja bym nie ryzykował.
                  Dlaczemu bo człowiek chciał się umówić w MD to szemrany. Ja uważam wręcz przeciwnie, że jak możesz ze sprzedającym sobie gdzieś usiąść i przy okazji pogadać to jest to pewniejsze niż na odległość.
                  Jestę fotografę
                  miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• janmar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 3468

Sensownie ,[z nieznajomymi osobami i pieniędzmi] coraz częściej umawiając się ludzie wybierają miejsca z monitoringiem [kamery].

Komentarz

• Sunders
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 2746

Zamieszczone przez nowart
                      w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%.
                      Która waluta zdrożała aż tyle
                      Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
                      Ale np. tu jest 24-70L nawet za 2999pln, tyle że bez skarpety i odbioru osobistego:

:-)
                      Ostatnio edytowany przez Sunders; 27139.
                      http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• horak
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 589

Rok 2005 jeśli dobrze widzę robi swoje z ceną.

Komentarz

• polm
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 271

Zamieszczone przez Sunders
                          Która waluta zdrożała aż tyle
                          Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
                          Ale np. tu jest 24-70L nawet za 2999pln, tyle że bez skarpety i odbioru osobistego:

:-)
                          Ta
                          Jpy/pln
                          para ma wpływ na cenę azjatyckiej elektroniki. Sprzęt nie drożał do tej pory bo były jeszcze zapasy. Obecnie pln do jena jest słabszy niż był w 2009 i na cenach też się to odbije wkrótce jeszcze bardziej. Jest drogo, będzie jeszcze drożej (nie nie jestem handlarzem i boli mnie to bo chciałem sobie kupić 70-200). Pomijam obecną cenę twardych dysków, bo to inna para kaloszy.
                          Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Komentarz

• pablo_key
                            • 2006
                            • 7

Ja tam wolę sklep gdzie mogę sprzęt dotknąć, obejrzeć nawet jeśli mam zapłacić ze dwie stówki więcej i dostać normalny polski paragon i gwarancję. No ale może nie 10 stówek więcej

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez pablo_key
                              Ja kupiłem swoją 350-tkę w MD i był to jeden z najlepszych zakupów foto jakie zrobiłem - nie rozumiem tego zastrzeżenia.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...