X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemoc
    Początki nałogu
    • 2005
    • 319

Zamieszczone przez norbuch
    zawodowo zajmuję się centralami telefonicznymi..........
    To jest coś na czym się znam, mógłbym błyszczeć na jakimś forum. :wink:

Skończyłem kilka lat temu Politechnikę Poznańską (elektroniczne systemy pomiarowe), później podyplomówkę z zarządzania i marketingu. Zawsze zajmowałem się telekomunikacją (taka rodzinna tradycja :grin: ) centrale telefoniczne, itp. rzeczy. Jak się juz napracowałem u kogoś, to postanowiłem sobie poprawić i założyłem własną firmę, i tak sobie działam w branży IT. Przez ostatnie 4 lata udało mi się stworzyć zespół z kilkunastu fajnych ludzi, dzięki którym firma się rozwija i mogę realizować różne swoje marzenia.

Lubię podróże w ciekawe miejsca, gram trochę w nogę na sali (kompletna amatorka) i mam trzyletniego syna który jest moim największym hobby.

Na wakacjach w Maroko kolega pokazał mi do czego służy lustrzanka (350d), zachorowałem na tę Waszą chorobę i jestem chory przewlekle :grin: .
    Dopiero zaczynam moją przygodę z foto i nie mogę doczekać się wiosny i słońca. Tymczasem chłonę wiedzę z książek i z tego forum, wiosną pewnie eksploduję talentem :razz:.

Pozdrawiam
    Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• Pszczola
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1760

Zamieszczone przez Przemoc
      Na wakacjach w Maroko kolega pokazał mi do czego służy lustrzanka (350d), zachorowałem na tę Waszą chorobę i jestem chory przewlekle
      No niestety, choroba silnie zarazliwa, przewlekla i leczenie bardzo drogie. Z tendencjami do nasilania sie. Raczej nie jest smiertelna ;-)
      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• birez
        Uzależniony
        • 2005
        • 609

Zamieszczone przez Pszczola
        No niestety, choroba silnie zarazliwa, przewlekla i leczenie bardzo drogie. Z tendencjami do nasilania sie. Raczej nie jest smiertelna ;-)
        Aczkolwiek smierc z glodu, po nabyciu wymazonego bialego tubusu ze szklanym wnetrzem, nie jest wykluczona

Komentarz

• krs76
          Coś już napisał
          • 2005
          • 93

Z wykształcenia technik elektryk . Obecnie kierowca 17m samochodziku , po drodze przez 6 lat ochroniarz , w między czasie dorabiający jako muzyk(perkusista i klawiszowiec) .W przyszłości chcemy z żoną( wizażystka) związać przyszłość z fotografią .

Komentarz

• Bach

Zamieszczone przez djtermoz
            Juz po doktoracie. Aktualnie siedze w nanotechnologii i robie rozne fajne rzeczy dla U.S. Army, wiec nie moge Wam powiedziec wszystkiego :wink:

W pracy tez zajmuje sie fotografia - czarno-biala i przy powiekszeniach w okolicach 40'000x. Wszystko nanometry. Aha no i moj "aparat fotograficzny" jest "troszke" wiekszy niz to co robi Canon, kosztuje "troche" wiecej - jakies pare mln $$$, bierze sporo pradu i wymaga chlodzenia cieklym azotem
            a jak to ma się z szumami? moze troche fotek testowych? jak radzi sobie w cieniach? ;-)

Komentarz

• Pszczola
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1760

Zamieszczone przez birez
              Aczkolwiek smierc z glodu, po nabyciu wymazonego bialego tubusu ze szklanym wnetrzem, nie jest wykluczona
              Dlatego sugeruje rozpoczecie chorowania od wagi 150-160 kg uzytkownika. Zostanie troche czasu na ucieszenie sie zabawkami ;-)
              EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Kubaman
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4709

Pszczoła, tu pisałeś niedawno, że schudłeś coś 40kg, powiedz co kupiłeś :-D
                www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• kazper
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 76

Zamieszczone przez Marcin Jagodziński
                  nie jedynym. albo jedynym, zależy jak patrzeć.

skończyłem paleontologię

(ale nie praktykuję)

a witam kolegę po fachu :grin:

ja ma specjalizację w nafcie i geotermii
                  kazper

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez Kubaman
                    Dołączam się do pytania, bo mi też może być niedługo potrzebne... Może jakaś długa stałka?
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

Zamieszczone przez muflon
                      Dołączam się do pytania, bo mi też może być niedługo potrzebne... Może jakaś długa stałka?
                      Tobie wystarczyłby powrót do Polski, żeby szybko schudnąć
                      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• fotograf62

No cóż? Podobno żadna praca nie hańbi, wykonuję najmniej opłacalny zawód ;-( na tym forum. Niektórzy złosliwcy powiedzą że jest to praca dla leni, ale życzę im aby chociaż przez jeden dzień spróbowali robić to co ja. Nadstawiać ryja, być miłym i zarazem stanowczym i twardym. Ujmować złodzieji i nie mieć wyrzutów po przekazaniu ich gdzie trzeba. Praca którą wykonuję to ochroniarz sklepowy, najbardziej wredna robota jaka jest ale znajduję czas na fotografię i jest ona moim lekarstwem na stres.

Komentarz

• Nazirowaty

to moze i ja... z wyksztalcenia informatyk ze specjalizacjami grafika komputerowa i multimedia / administracja sieciami. Z zawodu - informatyk / webmaster w jednym z warszawskich urzedow.

A lubie (niespodzianka ;>) komputery, rowery (juz tylko pasywnie ), fotografie i airsoft.

Komentarz

• Pszczola
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1760

Zamieszczone przez Kubaman
                            Psa kupilem. Szczeniaczka. W czerwcu br. Mial 2 miesiace i 8 kg. Teraz idzie mu 9 miesiac i wazy juz 38 kg. A co pies zezre to nie trafia to do mnie Ledwo mi na (skladkowo-prezentowo) grip do 350d starczylo.

Komentarz

• Pszczola
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1760

Zamieszczone przez muflon
                              Ze 20 kg moge sobie spokojnie jeszcze zjechac. W dalszych/blizszych planach jest 430ex i albo zoomik Tamrona, albo (jak zaczne w totolotka grac i wygrywac) jakas stalka w okolicach 100 albo 200 mm, ewentualnie Lka 70-200 (ale tu kilkogramow za malo). ;-)

Komentarz

• krs76
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 93

Zamieszczone przez fotograf62
                                No cóż? Podobno żadna praca nie hańbi, wykonuję najmniej opłacalny zawód ;-( na tym forum. Niektórzy złosliwcy powiedzą że jest to praca dla leni, ale życzę im aby chociaż przez jeden dzień spróbowali robić to co ja. Nadstawiać ryja, być miłym i zarazem stanowczym i twardym. Ujmować złodzieji i nie mieć wyrzutów po przekazaniu ich gdzie trzeba. Praca którą wykonuję to ochroniarz sklepowy, najbardziej wredna robota jaka jest ale znajduję czas na fotografię i jest ona moim lekarstwem na stres.
                                Witaj kolego ja prze 6 lat wykonywałem tą "wredną" robotę .Na szczęście rzuciłem ją z różnych powodów.

Komentarz

Pracuję...