X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p_lar
    Początki nałogu
    • 2006
    • 287

No to kolejne pozdrowienia dla arcytektów od arcytekta. Też mię dziwi, że nas tu jest niewielu
    Can-on, can-off...

Komentarz

• Lesio'73
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 38

Przeczytałem od deski do deski jednym tchem - bardzo ciekawy wątek!

A ja - jako, że nadzwyczaj spokojny człowiek ze mnie - po ukończeniu studiów na Wydziale Budownictwa Lądowego podjąłem pracę w zawodzie i tak mi zostało8) - z tego co widzę to jestem drugim mgr inż. bud. w tym temacie.
      Po paru latach spędzonych na budowach (w charakterze inżyniera, kierownika, dyrektora technicznego) znalazłem wreszcie spokojną przystań i od ponad roku pracuję jako inspektor nadzoru inwestorskiego w pewnej ogromnej firmie zajmującej się wysyłką listów

A po godzinach?
      Po godzinach z ogromną przyjemnością zajmuję się swoimi dwiema córkami (2 i 5 lat) i żoną. No i jeszcze działka (taka z warzywkami ) i ostatnio nowy pomysł - budowa domu (a przecież to właśnie ja powinienem wiedzieć najlepiej, że bycie inwestorem to przes..any kawałek chleba )

Ale wieczorami ... wieczorami siadam przy kompie i robię projekty i kosztorysy coby zarobić trochę pieniędzy na życie, budowę .... no i słoiki

Reasumując:
      Zwyczajne życie zwyczajnego człowieka o ustalonym rytmie dobowym - ale ja to lubię.
      Moje hobby: kapcie, gazeta i TV - a na serio: Tatry, historia i ta..noo..jak jej tam...no... fotografia:grin:
      5d MkII

Komentarz

• Zigi
        Uzależniony
        • 2005
        • 532

Teoretycznie zostałem automatykiem + specem od sieci komp.
        W praktyce 8 godzinny czas pracy wypenia mi obecnie etat - szeroko pojęty jednoosobowy dział IT (serwis, administrowanie windows+unix, wdrożenia, projekty, help desk, www mydło i powidło) w administracji + odrobina DTP. Czasem coś ekstra w podobnych dziedzinach. Tyle zawodowo.
        Dalej: fotografia (ostatnio za mało), film (cosik za dużo), góry (chciałoby się częściej), gry komputerowe (za dużo), narty zimą, literatura wszelaka całorocznie, kawałek laminatu i drewna z białymi szmatami na patyku pomykające po mazurskiej wodzie (latem [zdecydowanie za mało]) + rower (też za mało).
        Generalnie sporo tego acz w niewielkich porcjach da się jakoś ze sobą sklecić. Może dlatego iż pociech na razie brak a i budowy nijakiej nie prowadzę.

Edit: ...i małżonkę mam wyrozumiałą!
        Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.
        40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
        Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• Reason
          Bywalec
          • 2006
          • 105

A ja pracuje w firme w której: takie rzeczy to tylko w.... ;-)

Komentarz

• MarcinekP
            Bywalec
            • 2005
            • 114

To moze i ja troszkę.
            Przez ponad 6 lat pracowałem w firmie, która produkuje "podobno" najlepszy środek do rozpuszczania rdzy .
            Aktualnie pracuje w biurze rachunkowym jako ksieguś.
            I tak sobie księguje te sreberka...

pozdrowionka
            ___
            Canon

Komentarz

• szycho
              Początki nałogu
              • 2006
              • 350

Mam przyjemność od 2001 zajmować się nauczaniem młodzieży j.ang Generalnie jest śmiesznie Parafraza MarcinekP: I tak sobie zbieram te papierki... No i wodza najwyższego mam "cool"
              EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
              www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• trucker
                Coś już napisał
                • 2006
                • 89

Duzo rzeczy w zyciu robilem.
                1. Najpierw przez rok" wykolejalem" pociagi - automatyka i zabezpieczenie ruchu kolejowego - to wyksztalcenie srednie.
                2. Malowalem kominy, pracowalem w hucie, piekarni,browarze( to wspominam najmilej), czyscilem pociagi, mylem okna - to wszystko w czasach studenckich.
                3.Przez 5 lat uczylem dzieciakow fikolkow w szkole sredniej - AWF Krakow, trener p. recznej.
                4.Obecnie pracuje jako fotograf prasowy
                Hobby:fotografia,tenis i podroze.
                Ostatnio edytowany przez trucker; 6702.
                WWW.MALYSZPHOTO.COM

Komentarz

• Chosse
                  • 2006
                  • 9

Moje zajęcia to ratowanie ludzkiego zdrowia i/lub życia oraz nauczanie pierwszej pomocy (1 praca i 2 działalność)...
                  Nie wspominam oczywiście o studiach (dziennych)...
                  Dodatkowo kilka innych zajęć się znajdzie... :wink:
                  Wszystko jakoś udało mi się pogodzić chociaż czasem bywa ciężko...
                  W końcu zajęcia są związane z moją pasją zawodową... 8)
                  Pozdrawiam...
                  Posiadam sobie Canona EOS 400D z dodatkami... 8)
                  www.chosse.rox.pl

Komentarz

• Klosiu
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 232

studencina farmacji a po godzinach foto tenis i gory
                    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Komentarz

• sender_pl
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 24

z wyksztalcenia informatyk - grafik komputerowy
                      z zamilowania detepowiec ze mnie i grafik webowy - do tego kalam sie programowaniem w niezbednych ku temu chwilach (glownie pehap, choc ceplusem nie pogardze, a w sumie to wszystkim co ceskladnie posiada)
                      zawodowo prowadze firemke w profilu reklamowym - i chwale sobie zajecie
                      fotografia od poczatku listopada sie zajmuje - totalnie amatorsko i na chwile obecna czytam, czytam i czytam
                      ucze sie chetnie i szybko

Zareczylem sie 15 listopada 2006
                      - niebawem slub (za rok nie caly) - dzieci w planach brak (zeby nie bylo)

Pozdrawiam
                      Grzesiek
                      tworzenie stron www legnica

Komentarz

• esteper
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 635

- Uczeń Technikum Łączności w Wawie.
                        - Fotograf amator
                        - DJ
                        - Amator PS'a

Jak na 19 lat które jak narazie przeżyłem to nie jest źle
                        5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• -Wolf-
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 93

Teoretycznie grafik, praktycznie pracownik sanepidu (wklepywacz faktur)
                          Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Komentarz

• tomaj_2
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 247

Z wykształcenia informatyk...pracuję jako informatyk :-P A generalnie to administruję wszelkiej maści UNIX-ami (Solek, Aix, Linux, kiedyś Tru64) no i walczę z windowsami (tak tak walczę...to się nie nadaje do administracji )
                            Poza tym wędrówki po górach...i przygotowania do roli ojca
                            Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
                            Moje wypociny

Komentarz

• mor_feusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1370

IT manager (tak jak kolega powyzej tylko u mnie 20% Solaris 75% Windows - reszta czyli 5% = Cisco, Netscreen, Checkpoint). Poz tym Winzgroza ndaje sie do administracji

Komentarz

• Shark-uk
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 141

Narazie jako elektronik sobie robie od jakiegoś czasu, wcześniej wszystko (pogoń za pieniądzem)....
                                Fotografia - postepujaca horoba jak narazie niezakaźna - poświęcam temu każdą wolną chwile każdy weekend staram się gdzieś pojechać coś popstrykać. Od kilku miesiecy staram się naumieć jak to się robi.
                                Plany (bliskie) zmienić prace i poasystować w jakimś studio.
                                Plany (dalsze) swoje studio ...
                                Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 f/2.8 IS USM |Canon 85 f1.2 USM |Canon 35 f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Komentarz

Pracuję...