No to kolejne pozdrowienia dla arcytektów od arcytekta. Też mię dziwi, że nas tu jest niewielu
X
-
-
Przeczytałem od deski do deski jednym tchem - bardzo ciekawy wątek!
A ja - jako, że nadzwyczaj spokojny człowiek ze mnie - po ukończeniu studiów na Wydziale Budownictwa Lądowego podjąłem pracę w zawodzie i tak mi zostało8) - z tego co widzę to jestem drugim mgr inż. bud. w tym temacie.
Po paru latach spędzonych na budowach (w charakterze inżyniera, kierownika, dyrektora technicznego) znalazłem wreszcie spokojną przystań i od ponad roku pracuję jako inspektor nadzoru inwestorskiego w pewnej ogromnej firmie zajmującej się wysyłką listów
A po godzinach?
Po godzinach z ogromną przyjemnością zajmuję się swoimi dwiema córkami (2 i 5 lat) i żoną. No i jeszcze działka (taka z warzywkami
) i ostatnio nowy pomysł - budowa domu (a przecież to właśnie ja powinienem wiedzieć najlepiej, że bycie inwestorem to przes..any kawałek chleba
)
Ale wieczorami
... wieczorami siadam przy kompie i robię projekty i kosztorysy coby zarobić trochę pieniędzy na życie, budowę .... no i słoiki
Reasumując:
Zwyczajne życie zwyczajnego człowieka o ustalonym rytmie dobowym - ale ja to lubię.
Moje hobby: kapcie, gazeta i TV
- a na serio: Tatry, historia i ta..noo..jak jej tam...no... fotografia:grin:
5d MkIIKomentarz
-
Teoretycznie zostałem automatykiem + specem od sieci komp.
W praktyce 8 godzinny czas pracy wypenia mi obecnie etat - szeroko pojęty jednoosobowy dział IT
(serwis, administrowanie windows+unix, wdrożenia, projekty, help desk, www mydło i powidło) w administracji + odrobina DTP. Czasem coś ekstra w podobnych dziedzinach. Tyle zawodowo.
Dalej: fotografia (ostatnio za mało), film (cosik za dużo), góry (chciałoby się częściej), gry komputerowe (za dużo), narty zimą, literatura wszelaka całorocznie, kawałek laminatu i drewna z białymi szmatami na patyku pomykające po mazurskiej wodzie
(latem [zdecydowanie za mało]) + rower (też za mało).
Generalnie sporo tego acz w niewielkich porcjach da się jakoś ze sobą sklecić. Może dlatego iż pociech na razie brak a i budowy nijakiej nie prowadzę.
Edit: ...i małżonkę mam wyrozumiałą!
Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszamKomentarz
-
-
To moze i ja troszkę.
Przez ponad 6 lat pracowałem w firmie, która produkuje "podobno" najlepszy środek do rozpuszczania rdzy
.
Aktualnie pracuje w biurze rachunkowym jako ksieguś.
I tak sobie księguje te sreberka...
pozdrowionka___
CanonKomentarz
-
Mam przyjemność od 2001 zajmować się nauczaniem młodzieży j.ang
Generalnie jest śmiesznie
Parafraza MarcinekP: I tak sobie zbieram te papierki... No i wodza najwyższego mam "cool"
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
-
Duzo rzeczy w zyciu robilem.
1. Najpierw przez rok" wykolejalem" pociagi - automatyka i zabezpieczenie ruchu kolejowego - to wyksztalcenie srednie.
2. Malowalem kominy, pracowalem w hucie, piekarni,browarze( to wspominam najmilej), czyscilem pociagi, mylem okna - to wszystko w czasach studenckich.
3.Przez 5 lat uczylem dzieciakow fikolkow w szkole sredniej - AWF Krakow, trener p. recznej.
4.Obecnie pracuje jako fotograf prasowy
Hobby:fotografia,tenis i podroze.Ostatnio edytowany przez trucker; 6702.Komentarz
-
Moje zajęcia to ratowanie ludzkiego zdrowia i/lub życia oraz nauczanie pierwszej pomocy (1 praca i 2 działalność)...
Nie wspominam oczywiście o studiach (dziennych)...
Dodatkowo kilka innych zajęć się znajdzie... :wink:
Wszystko jakoś udało mi się pogodzić chociaż czasem bywa ciężko...
W końcu zajęcia są związane z moją pasją zawodową... 8)
Pozdrawiam...Posiadam sobie Canona EOS 400D z dodatkami... 8)
www.chosse.rox.plKomentarz
-
-
z wyksztalcenia informatyk - grafik komputerowy
z zamilowania detepowiec ze mnie i grafik webowy - do tego kalam sie programowaniem w niezbednych ku temu chwilach (glownie pehap, choc ceplusem nie pogardze, a w sumie to wszystkim co ceskladnie posiada)
zawodowo prowadze firemke w profilu reklamowym - i chwale sobie zajecie
fotografia od poczatku listopada sie zajmuje - totalnie amatorsko i na chwile obecna czytam, czytam i czytam
ucze sie chetnie i szybko
Zareczylem sie 15 listopada 2006 - niebawem slub (za rok nie caly) - dzieci w planach brak (zeby nie bylo)
Pozdrawiam
Grzesiek
Komentarz
-
- Uczeń Technikum Łączności w Wawie.
- Fotograf amator
- DJ
- Amator PS'a
Jak na 19 lat które jak narazie przeżyłem to nie jest źle
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
Teoretycznie grafik, praktycznie pracownik sanepidu (wklepywacz faktur)
Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACROKomentarz
-
Z wykształcenia informatyk...pracuję jako informatyk :-P A generalnie to administruję wszelkiej maści UNIX-ami (Solek, Aix, Linux, kiedyś Tru64) no i walczę z windowsami (tak tak walczę...to się nie nadaje do administracji
)
Poza tym wędrówki po górach...i przygotowania do roli ojca
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego
+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP 
Moje wypocinyKomentarz
-
IT manager (tak jak kolega powyzej tylko u mnie 20% Solaris 75% Windows - reszta czyli 5% = Cisco, Netscreen, Checkpoint). Poz tym Winzgroza ndaje sie do administracji
Komentarz
-
Narazie jako elektronik sobie robie od jakiegoś czasu, wcześniej wszystko (pogoń za pieniądzem)....
Fotografia - postepujaca horoba jak narazie niezakaźna - poświęcam temu każdą wolną chwile każdy weekend staram się gdzieś pojechać coś popstrykać. Od kilku miesiecy staram się naumieć jak to się robi.
Plany (bliskie) zmienić prace i poasystować w jakimś studio.
Plany (dalsze) swoje studio ...Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 f/2.8 IS USM |Canon 85 f1.2 USM |Canon 35 f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3
martinbartnicki.comKomentarz
Komentarz