Zamieszczone przez minek
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Nie zgadzam się, że to jego prywatna etyczna sprawa (bo etyka to nie jest prywatna sprawa) Chyba, że w tym konkretnym przypadku sprowadzimy zdjęcie do roli proszku do prania (w sensie marketingowym podstawne) a świętość do poziomu białych/jeszcze bielszych skarpetek. Jak już mówiłem w sensie rynkowym OK, ale dla mnie niesmaczny to bzdet i kiepski pomysł na sprzedanie zdjęć. Można się uśmięchnąć owszem z politowaniem chyba :-PZamieszczone przez b'ArtFakt pan Bujak potrafi robic zdjęcia i zarabiać na nich pieniądze, a to że tak reklamuje aln\bum to jego prywatna etyczna sprawa, przecież nikt nie każe nam go kupować.
JP2 pewnie by to z uśmiechem skomentował.
Wiele tabloidów pisało o wiele gorsze rzeczy i co? I nic!Komentarz
-
Nikt z nas nie komentuje i nie umniejsza dorobku autora, dyskutujemy na temat ewidentnego nadużycia. Pamiętać należy, że album trafi, w większości, w ręce ludzi nie mających pojęcia o fotografi, kierując do nich takie "triki" autor sam naraża na szwank swój autorytet.Zamieszczone przez Kubamanej panowie, to chyba trochę nieładnie. Facet ewidentnie się pogubił, ale takie inwektywy to nam chyba nie przystoją
. Gościu ma w dorobku kawał świetnej fotograficznej roboty, więc plucie na niego w ten sposób, i to jeszcze bez tzw. "wsparcia", to już ostre przegęcie IMHO
??:
Zgadzam się z tym co napisał b'Art ......JP2 pewnie by to z uśmiechem skomentował.......
My także to ze śmiechem komentujemy.Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Ale naprawdę myślisz, że to co napisałem jest zupełnie nierealne?Zamieszczone przez Raf_1975Jak już mówiłem w sensie rynkowym OK, ale dla mnie niesmaczny to bzdet i kiepski pomysł na sprzedanie zdjęć. Można się uśmięchnąć owszem z politowaniem chyba :-P
Powiedz, jakie zdjęcia ci się kojarzą gdy słyszysz nazwisko Bujak? Papież! A które zdjęcie papieża jest najlepsze na świecie? Może on chce, żeby właśnie jego, i nie najlepsze technicznie, bo to kwestia dyskusji, ale przez takie właśnie religijne aspekty. Czy to jest OK, nie dyskutuję, ale może jest dla dobrego fotografika coś ważniejszego niż kasa
Sława ?Komentarz
-
Widziałeś co cytowałem? Myślisz, że to jest ze śmiechemZamieszczone przez PrzemocMy także to ze śmiechem komentujemy.
Mnie nie śmieszy.Komentarz
-
Jest to kwestia wrażliwości i oceny.Zamieszczone przez KubamanWidziałeś co cytowałem? Myślisz, że to jest ze śmiechem
Mnie nie śmieszy.
Mnie ta wypowiedź także specjalnie nie bawi, lecz uważam, że pan Bujak musi takie komentarze wrzucić "w koszty".Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Możliwe, że nie chodzi mu o kasę. Ale na pewno chce te zdjęcia sprzedać (nie tylko w sensie materialnym). Cóż, kiepsko zagrał! Żenujące jest dla mnie, że ludzie wierzący nie znający się na fotografii bedą widzieć w technicznym aspekcie oznakę świętości. To zagrywka nie na dzisiejsze czasy wydawać by się mogło. Ale tu wkraczamy na temat istoty religijności i ludzkich potrzeb co do wierzenia w różne rzeczy. Nie miejsce tu chyba na takie dyskusje. Uważam, że Bujak przegiął. A może w to wierzy... Jego prawo. Ale jakim cudem? Nie ma innych takich zdjęć - bez Papieża (?)Zamieszczone przez KubamanPowiedz, jakie zdjęcia ci się kojarzą gdy słyszysz nazwisko Bujak? Papież! A które zdjęcie papieża jest najlepsze na świecie? Może on chce, żeby właśnie jego, i nie najlepsze technicznie, bo to kwestia dyskusji, ale przez takie właśnie religijne aspekty. Czy to jest OK, nie dyskutuję, ale może jest dla dobrego fotografika coś ważniejszego niż kasa
Sława ?Komentarz
-
Czytam to i czytam i nie mam pojecia o co Ci chodzi. Mozesz wytlumaczyc?Zamieszczone przez b'Arta tak wygląda atak w stylu tabloidów:
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Komentarz
-
Bez obrazy Coronado, rozmowa toczy sie o zniekształcaniu przekazu i wpływaniu tym sposobem na kupujących, tak to robią tabloidy i inne śmieci rynkowe. Stąd moja krótka hipotetyczna "notatka" - która zupełnia przekształca obraz, kłamie i zmienia obraz rzeczywisty. Mam nadzieję, że Cię nie obraziłem. Jeśli tak. PrzepraszamZamieszczone przez CoronadoCzytam to i czytam i nie mam pojecia o co Ci chodzi. Mozesz wytlumaczyc?
Pozdrawiam
Coronado_______________________________________________
taaaaa... Fed, Zorka 5, Zuch Digital, Smena 16:9
ha!Komentarz
-
OK to Twoje zdanie.Zamieszczone przez Raf_1975Nie zgadzam się, że to jego prywatna etyczna sprawa (bo etyka to nie jest prywatna sprawa) Chyba, że w tym konkretnym przypadku sprowadzimy zdjęcie do roli proszku do prania (w sensie marketingowym podstawne) a świętość do poziomu białych/jeszcze bielszych skarpetek. Jak już mówiłem w sensie rynkowym OK, ale dla mnie niesmaczny to bzdet i kiepski pomysł na sprzedanie zdjęć. Można się uśmięchnąć owszem z politowaniem chyba :-P
Ja zaś myślę, że Papierz był najpierw Normalnym Człowiekiem i nie zwracał uwagi na takie pierdy.
BTW Ktoś z Was ma w skanie albo linku oryginalne słowa autora?
Ja ich nie czytałem, przypuszczam, że 95% z nas też nie. Ale dyskusja idzie już na najwyższych tonach... Chciałbym więc dokładnie je przeanalizować.
Kubaman masz to gdzieś?
Zlinkujesz? Thx_______________________________________________
ha!Komentarz
-
Jakoś nie bardzo rozumiem do czego w mojej wypowiedzi się odnosisz. Zdanie Bujaka czytałem.Zamieszczone przez b'ArtOK to Twoje zdanie.
Ja zaś myślę, że Papierz był najpierw Normalnym Człowiekiem i nie zwracał uwagi na takie pierdy.
BTW Ktoś z Was ma w skanie albo linku oryginalne słowa autora?
Ja ich nie czytałem, przypuszczam, że 95% z nas też nie. Ale dyskusja idzie już na najwyższych tonach... Chciałbym więc dokładnie je przeanalizować.
Ostatnio edytowany przez Raff; 3758.Komentarz
-
Nic sie nie stalo ale dalej nie lapie specjalnie czemu akurat taki przyklad podales ale moze jestem zbyt objedzony po swietach i wolniej mysle.Zamieszczone przez b'ArtBez obrazy Coronado, rozmowa toczy sie o zniekształcaniu przekazu i wpływaniu tym sposobem na kupujących, tak to robią tabloidy i inne śmieci rynkowe. Stąd moja krótka hipotetyczna "notatka" - która zupełnia przekształca obraz, kłamie i zmienia obraz rzeczywisty. Mam nadzieję, że Cię nie obraziłem. Jeśli tak. Przepraszam
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Komentarz
-
Piszesz, że się nie zgadzasz.. ja, że OK masz swoje zdania a ja swoje..Zamieszczone przez Raf_1975Jakoś nie bardzo rozumiem do czego w mojej wypowiedzi się odnosisz. Zdanie Bujaka czytałem.
http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1134482264
i tyle rgds to Cracovia_______________________________________________
ha!Komentarz
-
CYTAT
"Opowieść Adama Bujaka: - Przygotowując album, szukałem długo w archiwaliach i znalazłem sporo niepublikowanych zdjęć. Niektóre troszkę straciły przez ćwierć wieku na kolorze, niektóre nie wyglądały na dostatecznie ostre. Zaniosłem jednak je wszystkie do Białego Kruka. Na drugi dzień dzwoni do mnie Leszek Sosnowski i mówi: "Słuchaj, sfotografowałeś aureolę wokół Ojca Świętego". Myślałem, że żartuje albo ma jakieś przywidzenia. Przekonałem się jednak, że to nie omamy! Ja też widziałem wokół Ojca Świętego aureolę. Było to ujęcie zrobione w czasie pierwszego papieskiego spotkania opłatkowego w Rzymie 6 stycznia 1979 r. Oglądaliśmy slajd bardzo wnikliwie i nie znajdowaliśmy wytłumaczenia tego zjawiska. Na pewno nie widziałem aureoli czy poświaty wtedy, gdy fotografowałem; coś takiego bym pamiętał. Opracowywaliśmy wiele tysięcy fotografii i naprawdę sporo o niej wiemy, ale tego zjawiska nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć - twierdzi Bujak.
Chcąc wypromować wydany w nakładzie 25 tys. egzemplarzy album, Bujak razem z Sosnowskim wciągnęli w intrygę nawet abp. Stanisława Dziwisza, byłego osobistego sekretarza Jana Pawła II. Spotkali się z nim 9 grudnia, a potem pochwalili się na stronie internetowej: "Arcybiskup przyjął diapozytyw z wdzięcznością, z uwagą wysłuchał opowieści o okolicznościach jego powstania i orzekł, że fotografia zostanie włączona do dokumentów w procesie beatyfikacyjnym Jana Pawła II".
w/w cytat z drugiego linku Raf_1975
Nie będę dalej komentował , wystarczy...Ostatnio edytowany przez b'Art; 1617._______________________________________________
ha!Komentarz
-
Cynizm i tyle. Kto chce niech wierzy.Zamieszczone przez b'ArtCYTAT
"Opowieść Adama Bujaka: - Przygotowując album, szukałem długo w archiwaliach i znalazłem sporo niepublikowanych zdjęć. Niektóre troszkę straciły przez ćwierć wieku na kolorze, niektóre nie wyglądały na dostatecznie ostre. Zaniosłem jednak je wszystkie do Białego Kruka. Na drugi dzień dzwoni do mnie Leszek Sosnowski i mówi: "Słuchaj, sfotografowałeś aureolę wokół Ojca Świętego". Myślałem, że żartuje albo ma jakieś przywidzenia. Przekonałem się jednak, że to nie omamy! Ja też widziałem wokół Ojca Świętego aureolę. Było to ujęcie zrobione w czasie pierwszego papieskiego spotkania opłatkowego w Rzymie 6 stycznia 1979 r. Oglądaliśmy slajd bardzo wnikliwie i nie znajdowaliśmy wytłumaczenia tego zjawiska. Na pewno nie widziałem aureoli czy poświaty wtedy, gdy fotografowałem; coś takiego bym pamiętał. Opracowywaliśmy wiele tysięcy fotografii i naprawdę sporo o niej wiemy, ale tego zjawiska nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć - twierdzi Bujak.Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
Komentarz