Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kocis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 472

Zamieszczone przez Przemoc
    Cynizm i tyle. Kto chce niech wierzy.
    Albo jesteśmy świadkami tworzenia nowego dogmatu krk. Może cała zadyma wokół JPII pozwoli większej ilości ludzi dostrzec mechanizmy działania tej organizacji.
    300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• pn_
      Zablokowany
      • 2005
      • 857

Zamieszczone przez kocis
      Albo jesteśmy świadkami tworzenia nowego dogmatu krk.
      Wykorzystywanie przez wydawce i fotografa smierci JPII do zarobienia na albumie to dla Ciebie tworzenie dogmatu?

Zamieszczone przez kocis
      Może cała zadyma wokół JPII pozwoli większej ilości ludzi dostrzec mechanizmy działania tej organizacji.
      Jakie mechanizmy masz na mysli?

Komentarz

• kocis
        Początki nałogu
        • 2005
        • 472

Pisząc o tworzeniu dogmatu mam na myśli przyszły dogmat o świętości JPII. W RM słyszałem teksty o zasiadaniu JPII pospołu z Jezusem i Marią.
        A mechanizmy? Otóż chodzi mi o mechanizmy manipulacji ludźmi oraz przejmowania władzy. No i komercję, która aż kłuje w oczy.
        O innych sprawach, przez szacunek dla uczuć religijnych, nie będę wspominał.
        300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• MarekC
          Uzależniony
          • 2005
          • 647

Zamieszczone przez kocis
          Może cała zadyma wokół JPII pozwoli większej ilości ludzi dostrzec mechanizmy działania tej organizacji.
          Albo zrobić powtórkę z historii. Wszak średniowieczna Święta Inkwizycja, która skazała na stos tysiące ludzi za "heretyzm" istnieje w strukturach Kościoła do dziś i nazywa się Kongregacja ds Nauki i Wiary. Za czasów JP II przewodniczył jej Joseph Ratzinger !

Co do p. Bujaka - każdemu życzę, by jak on umiał wykorzystać nadarzającą się okazję i zarobić duże pieniądze za swoje fotografie - nie czyniąc przy tym nikomu krzywdy ;-)
          Pozdrawiam
          Marek

Komentarz

• pn_
            Zablokowany
            • 2005
            • 857

Zamieszczone przez kocis
            Pisząc o tworzeniu dogmatu mam na myśli przyszły dogmat o świętości JPII.
            Ogloszenie kogos swietym to nie jest dogmat.

Zamieszczone przez kocis
            W RM słyszałem teksty o zasiadaniu JPII pospołu z Jezusem i Marią.
            RM nie ma mozliwosci oglaszac dogmatow. Jak uslyszysz od Jozia Ratzingera, albo kolegium kardynalow, to zglos sie ponownie.

Zamieszczone przez kocis
            Chodzi mi o mechanizmy manipulacji ludźmi
            Przyklad?

Zamieszczone przez kocis
            oraz przejmowania władzy.
            Ludzie kosciola sa takimi samymi obywatelami jak ty i ja i tak samo jak my dwaj maja prawo przejmowac wladze.

Zamieszczone przez kocis
            No i komercję, która aż kłuje w oczy.
            Co rozumiesz przez pojecie komercji?

Komentarz

• pn_
              Zablokowany
              • 2005
              • 857

Zamieszczone przez MarekC
              Wszak średniowieczna Święta Inkwizycja, która skazała na stos tysiące ludzi za "heretyzm" istnieje w strukturach Kościoła do dziś i nazywa się Kongregacja ds Nauki i Wiary.
              Na jakiej podstawie twierdzisz, ze jest to sredniowieczna Swieta Inkwizycja?

Komentarz

• MarekC
                Uzależniony
                • 2005
                • 647

Zamieszczone przez pn_
                Ogloszenie kogos swietym to nie jest dogmat.
                Mylisz się pn_ . Świętym ma prawo kogoś ogłosić wyłacznie papież, a jego słowa są uważane w Kościele za dogmat :-)
                Pozdrawiam
                Marek

Komentarz

• MarekC
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 647

Zamieszczone przez pn_
                  Na jakiej podstawie twierdzisz, ze jest to sredniowieczna Swieta Inkwizycja?
                  Nie twierdzę, że jest to ta sama "komórka" kościelna, bo i czasy i ludzie się zmienili. Choć z tego co wiem nadal walczą z "heretyzmem", a więc pewne metody też stosują :-)

Na podstawie słów jednego z pracowników watykańskich. Nie pamiętam niestety nazwiska, zajmuje się w Watykanie tłumaczeniem tekstów kościelnych z łaciny na angielski.
                  Słowa te padły w jednym z programów NG na temat tajemnic watykańskich.
                  Poza tym Ratzinger udostępnił, za zgodą JPII, archiwa Kongregacji, której przewodził, sam o nich mówi, że są to archiwa Inkwizycji :-)
                  Mowa też była o tym w wielu TV ..
                  Ostatnio edytowany przez MarekC; 2175.
                  Pozdrawiam
                  Marek

Komentarz

• tonyfoto
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 34

na drugą lemelkę błysnął
                    tony

http://www.tamtamagency.com.pl

Komentarz

• pn_
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 857

Mylisz się pn_ . Świętym ma prawo kogoś ogłosić wyłacznie papież, a jego słowa są uważane w Kościele za dogmat :-)
                      Mylisz sie MarkuC, istnieje dogmat, ktory mowi, ze papiez jest nieomylny w sprawach podstawowych praw wiary. Tylko i wylacznie. We wszystkich innych nie. I jego slowa nie sa uwazane za dogmat. Masz nieprawdziwe informacje.

Komentarz

• pn_
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 857

Na podstawie słów jednego z pracowników watykańskich. Nie pamiętam niestety nazwiska
                        Mam nadzieje, ze sam sie z tego smiejesz po przeczytaniu. No comments.

Komentarz

• MarekC
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 647

Nie śmieję się ! Po prostu zapomniałem nazwiska..

Jesli jesteś dociekliwy to znajdziesz nazwisko tego człowieka, gdyż jako jedynemu papież zezwolił na tworzenie takich tłumaczeń. Gościu jest uznawany za ogromny autorytet w dziedzinie łaciny.
                          Pozdrawiam
                          Marek

Komentarz

• pn_
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 857

Nie śmieję się ! Po prostu zapomniałem nazwiska..

Jesli jesteś dociekliwy to znajdziesz nazwisko tego człowieka, gdyż jako jedynemu papież zezwolił na tworzenie takich tłumaczeń. Gościu jest uznawany za ogromny autorytet w dziedzinie łaciny.
                            Przeciez to nie chodzi o nazwisko, tylko o to ze: wie Pani, a Malinowska powiedziala, ze Kowalskiej ciotka slyszala, ze...

Komentarz

• MarekC
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 647

Zamieszczone przez pn_
                              Mylisz sie MarkuC, istnieje dogmat, ktory mowi, ze papiez jest nieomylny w sprawach podstawowych praw wiary. Tylko i wylacznie. We wszystkich innych nie. I jego slowa nie sa uwazane za dogmat. Masz nieprawdziwe informacje.
                              a czy świętość nie jest "sprawą podstawową" naszej wiary ??
                              Ostatnio edytowany przez MarekC; 2175.
                              Pozdrawiam
                              Marek

Komentarz

• MarekC
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 647

Zamieszczone przez pn_
                                Przeciez to nie chodzi o nazwisko, tylko o to ze: wie Pani, a Malinowska powiedziala, ze Kowalskiej ciotka slyszala, ze...

Chodzi o to, że albo Ty tak odbierasz mój przekaz, albo ja tak go napisałem.
                                Piszę tu o poważnym reportarzu, poważnej telewizji NG, w którym był wywiad z tym człowiekiem. Podczas tego wywiadu padły przekazne przeze mnie słowa o Inkwizycji i Kongregacji !!
                                Mam nadzieję, że teraz rozwiałem Twe wątpliwości. Jeśli nie, to sorry ale jaśniej pisać nie potrafię
                                Pozdrawiam
                                Marek

Komentarz

Pracuję...