Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Ja to zalezy, albo Corsa, albo Punto... to też eLka ;p
A na jakiś bocznych drogach to czasami jeżdze Vw Polo mojej mamy, 1.4 70 koni, czarny z 2001... mamie wystarcza ;p a jak tata się zlituje to jego słóżbowym Vw Passatem z 2007, ale gdybym miał wybierać dla siebie to zdecydowanie Corse :P
Do szkoły mam strasznie blisko więc transport rano odpada, na szczęście
Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.Komentarz
-
Komentarz
-
Ja jeżdżę empeką (MPK - Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne)
Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACROKomentarz
-
He he da się tylko trzeba muskać pedał gazuTym sie w ogole da jechac i niekoniecznie tylko prosto? To to ma 250KM (wersja OPC 280) i naped na przednie kola
A tak powaznie to się da to co w TV mówia to raczej nie prawda bo mało kidy się odwarzysz przejechać zakręt z nogą wciśniętą w podłogę. Ogólnie wrażenia są nie samowite tylko trzeba uważać jak się wyprzedza szczególnie na koleinach próbuje wyrwac kiere z rąk. Ogólnie jak jak się wciśnie przycisk sport to już lepiej bardziej extreme IDS plus robi sie jak decha komputer zamienia sie w samobójcę (Turbo włącza się od 1800 obr.) i ogólnie katapultuje. Najlepiej mój wujek do tego wsiadł ze swojej mazdy 626 DITD no i rusza a że chciał to zrobić efektownie i zrobił. Kłeby dymu i kontrolka ASR świecąca się do początku 3 biegu, a ASR nic nie dawał. W zakrętach przyczepność ok a hamulce to poprostu brzytwa prawie staje w miejscu tylko mój tata narzeka na to ż ewszystkie ople wyglądają tak samo w środku no ale cóż. Polecam wózek ale tym co potrafia jeździc autem naprawdę dobrze. NAjbardziej brakuje faktycznie 4X4 bom moc była by lepiej wykorzystana. Wrażenie robi dynamika jEdzie sie na 4 w miescie i wystarczy lekkie wciśnięcie a po chwili jest 80. A i spalanie nie takie straszne w miescie da sie zejść poniżej 14 a na trasie ciężko powiedziec tak samo albo wiecej zalezy kto jaka ma nogę. Raz do wrocka sie spieszyliśmy na jakies badania czy cuś co wtedy szybko było i srednie wyszło 19,6. ALe cały czas było powyżej 140 momentami nawet 220 (autostarda) Acha chwilowe przy 200 jest zatrwazajace 37L /100km
Komentarz
-
Ja bym sie nie podjal powozic ta vectra. Do aut, ktore maja wiecej niz 130KM i naped na przod nie wsiadam
Komentarz
-
Spoko - prowadzi się extra (szczególnie z aktywnym zawieszeniem).
Co do spalania - najboleśniej jest w korkach - po ślimaczeniu przez 8 km po pół metra wyszło średnio 39l/100kmPawel Woo
Komentarz
-
fiat 126p maluchem zwany
czasami fiat uno 1.0 fire no i rowerek
350D, KIT 18-55, Sigma 70-300 4.0-5.6, Canon 50 1.8, 2x512MB, filterki :PKomentarz
-
Eeee to żałuj Ja tez bym wolał np. Lancera ma 280km i 4x4 ale co zrobićJa bym sie nie podjal powozic ta vectra. Do aut, ktore maja wiecej niz 130KM i naped na przod nie wsiadam
Bron boże nie narzekam na auto ale tata twierzdi że jest zbyt narowista i za dużo pali to trzeba cos ekonomiczniejszego znaleźć choc do pracy jeździ mamy autem. Ale nie wiem czy Mazda 6 MPS będzie ekonomiczniejsza ale jst fajna. Moż ecos w mocnym dieslu np. audi z 3.0tdi??? Nie wsiądziesz też do paska 1.8 T 130km??? albo Audi A6 2.5 tdi oba po 150km. Maja odejscie ale zdecydowanie lepsze ma audi moim zdaniem nie czuc tych 150km w pasku. a i sa na tyle bezpieczne ze nie pala gumy na starcie. jak kiedyś będziesz miał okazje przejechac sie takim wóżkiem to polecam. na autostradzie w niemczech w nocy rozpędziła się do 260km/h bez problemu ale był strach bo fabryczne opony były z indeksem do 220 chyba to trzeba było zwolnić.
faktycznie spalanie boli
ale to chyba w wawie albo naprawdze dużym miescie ci tyle spaliła. mi nigdy tyle w mieście nie pali bo u mnie nie ma duzych korków.
Komentarz
-
A ja tam jezdze sobie Opelkiem Astra 1.6 '99 i jest cacy... Bo mi sluzy do jezdzenia a nie rozp... sie na drzewach
Komentarz
-
Mi tez ten samochód słuzy do jezdzenia a dużą moc traktuje jako atrybut bezpieczeństwa a to że pare razy jedzie sie szybciej to nie znaczy nic bo podejrzewam ze ty równie dobrzemożesz sie zabic w swojej astrze. a bez obrazy do ojca mam całkowite zufanie prawko ma od prawie 30 lat i kiedys na poczatku sie scigał maluchem a później uczył w szkole bezpiecznej jascdyA ja tam jezdze sobie Opelkiem Astra 1.6 '99 i jest cacy... Bo mi sluzy do jezdzenia a nie rozp... sie na drzewach
Komentarz
-
-
Niby co? Wiesz, ja mam prawko trochę ponad rok, a już zdążyłem się przekonać, że zapas mocy (lub też raczej jego brak w mojej Zafirze ;-)) pozwala czasem mocno zwiekszyć bezpieczeństwo na drodze. Również cudze.
(mi też kiedyś dwustukonne silniki kojarzyły się z dresiarstwem i nocnymi wyścigami ;-))Komentarz
-
A ja do tej pory, furami z reguły po ponad 400 KM
oczywiście z napędem na tył :smile:
Komentarz
-
Muflon owszem zgodze sie, ale zeby wykorzystywac ten zapas zeby sobie "czasem szybciej pojechac" to lekka niedojrzalosc. Niestety w Polsce caly czas obowiazuje przekonanie ze jezdzi sie "szybko ale bezpiecznie", tylko ze slowo "ale" nalezaloby zamienic na "albo". Ot takie myslenie, ze mnie wypadek nigdy sie nie przytrafiKomentarz

Komentarz