Zamieszczone przez swaligora
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Hehe, śmieszneZamieszczone przez muflonO, Epson wypuscil nowa wersje databanka? ;-)
W sumie nie jest źle :-) 90 kucy jakoś daje rade - jak się mu ałoży normalne gumk to w/g mnie za bardzo go buja na boki :-( a nie chcę zmieniać zawieszenia żeby nie stracić gwarancji
Ostatnio edytowany przez swaligora; 4984.SzyKomentarz
-
Zamieszczone przez Kubak82borkomar, Honda to Honda
.. moja nie jest pierwszej mlodosci a jezdzi az milo :-) .. przekonasz sie przy przegladach
!! co do Renault to nie wypowiadam sie odnosnie calej marki ale mielismy kiedys przygode, gdy tylne hamulce w Thalii samoistnie sie zablokowaly.. cyt. serwisanta w autoryzowanej (o zgrozo) stacji - "brud sie dostaje do bebnow i z czasem tworzy sie substancja na ksztalt kleju ktora blokuje szczeki" - kolejnym tekstem prawie zabil mnie na smierc - "to przeciez normalne"
w Hondzie na szczescie owa "normalnosc" wyglada zupelnie inaczej ;-) .. poza tym to japonczyk - pasuje do aparatu 
Sam ma Honde
ino Civic
ale mysle za jakis czas coby sprzedac i kupic cos wiekszego a troszke starszego.
5D +Komentarz
-
he, he, tak mi się przypomniało - w kontekście klasyfikowania pojazdów - na kursie był fajny podział: przy wykonywaniu określonych manewrów (typu zawracanie itp.) wykonuje je się inaczej w zależności od tego, czy mamy napęd przedni czy tylny oraz inaczej gdy mamy słaby samochód (poniżej 200KM) czy nieco silniejszy...Zamieszczone przez swaligoraHehe, śmieszne
W sumie nie jest źle :-) 90 kucy jakoś daje rade
pozdro.,
m.
(a) 0-100 km/h - poniżej 5 sek.
(b) 5-7 sek.
(c) 7-9 sek.
(d) 9-10 sek.
(e) 10-11 sek.
...
itd.
bo tylko to się w życiu liczy
pozdro.,
m.
(a) 3 l/100 km
(b) 4 l /100 km
...
a oszczędności na 100-400 5.6 L ISKomentarz
-
Nie tylko. Idac tym tokiem myslenia wolalbys jezdzic stjuningowanym cinquecento, ktore setka osiaga w 7 sekund niz wypasionym wygodnym mercedesem przyspieszajacym do setki w 9 sekund?Zamieszczone przez mxwpomiń marki, to wszystko nieważne, zrób tylko:
(a) 0-100 km/h - poniżej 5 sek.
(b) 5-7 sek.
(c) 7-9 sek.
(d) 9-10 sek.
(e) 10-11 sek.
...
itd.
bo tylko to się w życiu liczy
Komentarz
-
nie, no masz rację, są pewne granice przyzwoitości ;-)Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]Nie tylko. Idac tym tokiem myslenia wolalbys jezdzic stjuningowanym cinquecento, ktore setka osiaga w 7 sekund niz wypasionym wygodnym mercedesem przyspieszajacym do setki w 9 sekund?
niemniej jednak, gdybym miał do wyboru dwa mercedesy, z których jeden "robi setkę" w 9 sek a drugi w 11, to wybrałbym ten pierwszy
a nasza rzeczywistość i tak jest w rodzaju cinquecento:
ostatnio wracałem sobie z jakiegoś wyjazdu po "normalnych" polskich drogach, jadę z luzikiem, bez jakiś stresów (w końcu to już powrót), powoli wyprzedzając sznury TIRów (trasa poznań-berlin), i na całej trasie wyprzedził mnie tylko jeden samochód: właśnie białe cinquecento
, i to wcale nie stuningowane, za to z dwoma handlowcami w środku
i całą drogę mi się plątał przed maską na zasadzie odskakiwania w wiochach, bo on_nie_zwalniania w terenie zabudowanym, on_wyprzedza_pod_górkę, nawet omijali wysepki po lewej stronie przy podwójnej ciągłej, oraz doganiania na trasie, bo im się budzik zatrzymywał chyba już przy 160...
i dojechaliśmy do poznania jednocześnie - tyle tylko, że ja nawet uspokojony (ech, mozart) i wyluzowany, a on połamał chyba wszystkie możliwe przepisy, zebrał punkty na następne 20 lat, i ryzykował życiem (swoim i kolegi) z kilkanaście razy...
dlatego jednak uważam, że moc silnika i przyspieszenie mają znaczenie.
czasami nawet nazywa się to bezpieczeństwem.
aktywnym.pozdro.,
m.
(a wcześniej foczka 1.8 kombi)Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Komentarz
-
Tutaj masz racje w 100% ...pod warunkiem jednak, ze ktos potrafi ta moc wykorzystac. Bo jak taki 'idiota z cinquecento', o ktorym wspomniales przesiadze sie nagle do auta z 200KM to moze sie to skonczyc tragicznie.Zamieszczone przez mxwdlatego jednak uważam, że moc silnika i przyspieszenie mają znaczenie.
czasami nawet nazywa się to bezpieczeństwem.
aktywnym.Komentarz
-
No tez sie pochwale.Zamieszczone przez b'ArtOstatnio wybierałem pojazd. Wybrałem. Ciekaw jestem jednak czym jeżdzimy, my board'owcy. Ciekwaym jekie marki będą popularne, czy jesteśmy przeciętni, czy statystyki się nas nie imają, czy ten u kogo wisi c. na szyi Będzie Miał Wydatki czy woli stateczną skodzinkę? Jeśli wątek już był, proszę o zgilotynowanie. Czekam na info. Vitez może jakąś ankietkę wymyślisz? Wkleimy gdzieś na ftp np excela z podglądem? Czekam.
aaaa nie napisałem.
Subaru Forester
W weekendy swoja Corolla D4D 1.4.
W tygodniu a to co sie trafi z wypozyczalni.
MarcinChciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.Komentarz
-
Moc to nie wszystko jednak :-) Ja tam opowiadam się za powyższą klasyfikacją - no ale gusta guściki, każdy robi to co lubiZamieszczone przez scooterMyślę że bardziej na miejscu byłoby
(a) 3 l/100 km
(b) 4 l /100 km
...
a oszczędności na 100-400 5.6 L IS
SzyKomentarz
-
Dla mnie prosze dopisac po jedynce z przodu :rolleyes:Zamieszczone przez swaligoraMoc to nie wszystko jednak :-) Ja tam opowiadam się za powyższą klasyfikacjąKomentarz
-
Heh, no niestety przy takich kosztach utrzymania, to musiałbym chyba w rower zainwestowaćZamieszczone przez [DoMiNiQuE]Dla mnie prosze dopisac po jedynce z przodu :rolleyes:
SzyKomentarz
-
Komentarz