X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tatanka74
    Coś już napisał
    • 2008
    • 89

a mój? Chyba oryginalnie, bo z filmu "Tańczący z wilkami" - pamiętacie jak Costner dogadywał się z Indianami na migi na temat bizonów? Tatanka to w ich języku - bizon.
    Tak mnie to słowo rozbawiło, że potem gdziekolwiek był potrzebny nick podawałam Tatanka, a 74 - domyślcie się
    Canon EOS 1000D EF-S 18 - 55 mm Kit + EF 55 - 200 mm f/4.5-5.6 II USM

Komentarz

• patric89
      Początki nałogu
      • 2008
      • 336

patric(patryk)89(1989r ur.)
      5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• SeniorWrangler
        • 2008
        • 10

Zamieszczone przez Tatanka74
        a mój? Chyba oryginalnie, bo z filmu "Tańczący z wilkami" - pamiętacie jak Costner dogadywał się z Indianami na migi na temat bizonów? Tatanka to w ich języku - bizon.
        Tak mnie to słowo rozbawiło, że potem gdziekolwiek był potrzebny nick podawałam Tatanka, a 74 - domyślcie się
        a ja myślałem, że od "Szkiełka"

Komentarz

• Tatanka74
          Coś już napisał
          • 2008
          • 89

Zamieszczone przez SeniorWrangler
          a ja myślałem, że od "Szkiełka"
          Że niby Szkiełas Autorem?
          Nieee - pseudo jest duuuużo starsze

a dlaczego SeniorWrangler, a nie od nazwiska .... ? Próba zerwania z przeszłością K2?
          Ostatnio edytowany przez Tatanka74; 21856. Powód: Automerged Doublepost
          Canon EOS 1000D EF-S 18 - 55 mm Kit + EF 55 - 200 mm f/4.5-5.6 II USM

Komentarz

• luter78
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 45

pseudo od nazwiska
            zawsze było: lutek, luter lub ludas
            Canon 350d bg-e3 18-55mm f/3.5-5.6, 50mm f/1.4, CZJSonnar 135mm f/3.5

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              PREMIUM member
              • 2006
              • 4250

Nie było wolnego takiego jak chciałem
              Digart

Komentarz

• Kubaman
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4709

wymyślił go mój kolega Krzysiek na studiach. Został skonstruowany jak imiona superbohaterów ***man. W moim przypadku kpiarskie kubaman oznaczało wyluzowanego i nie przejmującego się zanadto nauką niezniszczalnego i nie do pognębienia studenta. Moim powiedzeniem było "niefortunnie się umówiłem" w odpowiedzi na pytanie Krzyśka, dlaczego nie byłem na egzaminie, co w jakiś sposób wyjaśnia moją postawę życiową. Umawiałem się, tak a propos, z moja obecną żoną. First things first.
                www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Paenka
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 727

Razem z moim Witkiem mamy w zwyczaju gierki słowne, trochę wyrazy przekręcamy...takiego mamy stajla;p A samo przezwisko powstało w czasach dawnych gdy poznaliśmy się z Witkiem i byłam jedyną dziewczyną w towarzystwie z którym spędziłam kilka najlepszych kolejnych wakacji. Dlatego przezwisko pozostało z sentymentu
                  Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• ArturBonoVox
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 684

To ostro

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez rbit9n
                      rbit to imię kota bojowego rasy gadba (towarzysza Basergor Kragodb'a - Króla Gór) z Grombelardzkiej Legendy Feliksa W. Kresa.
                      [OFFTOP]
                      Gdybyś miał samo Rbit to bym skojarzył.
                      Zrobiłeś literówkę - Kragdoba nie Kragodba.
                      No i Rbit występuje nie tylko w Grombelardzkiej Legendzie a również w Porzuconym Królestwie .

Komentarz

• fazid_66
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 120

Od "fazi" oczywiście. Kiedyś z niewiadomych przyczyn tak mnie nazywali. Dodatki cyfrowo znakowo znakowe są przypadkowe i mają na celu zepewnienie unikatowości.
                        Beam me up Scotty. There's no intelligent life down here.

Komentarz

• poszukiwacz2006
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 824

bo moja praca polega na ciągłym szukaniu prawdy:rolleyes:
                          Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                          hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• djcargo
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 353

Dawno, dawno temu zajmowałem się tworzeniem muzyki. Chciałem sobie znaleźć jakąś fajną ksywkę więc otworzyłem na chybił trafił słownik angielskiego. I został djcargo - ksywka typowo internetowa.
                            Regulamin pkt 8.

Komentarz

• kristof77
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 65

Ze względu na węgierskie pochodzenie tak też mam na imię, tzn dokładniej Kristóf bez 77, ale że o z kreską jest niedozwolonym znakiem w nicku, bo nie przeszło walidacji* podczas rejestracji... oraz że ktoś już podszył się pod moje imię to musiałem zapewnić unikatowość mojego nicku poprzez dodanie cyfr które akurat są zgodne z rokiem kiedy Elvis zmarł... i z moimi urodzinami.

PS: nie rozumiem dlaczego jest dopuszczalne np: ł, ń, ą, ź, ś w nicku a ó nie, wnioskuje bo nie znalazłem użytownika o nicku Kristóf na liście użytkowników. Więc takie standardy administratora to czyta dyskryminacja samogłosek.

* That username is already in use or does not meet the administrator's standards. If you are Kristóf and you have forgotten your password, click here.

Komentarz

• 4kwiatek
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 230

4kwiatek - kwiatek- oczywiście od nazwiska. W czasach przedinternetowych istniał fidonet. Jako żem raczej niewielkiego wzrostu - a wtedy i drobnej postury (człowiek był o 50 kg młodszy - jeszcze drobniejszy kolega na którymś zlocie tak rzucił i zostało - miłe i sympatyczne. 4 - ma podwójne znaczenie - nie lubię jak automaty decydują za mnie jaki nick nadać. Mało kto wie że w początkach WP można było oszukać automat zakładający konto pocztowe - samemu wpisując numerek - właśnie na początku . Drugie znaczenie zachowam dla siebie .

4kwiatek
                                (Sławek Kwiatkowski)

Komentarz

Pracuję...