X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Akustyk, mam dziwne przeczucie, ze "teraz dzieci pocalujcie misia w dupke" to Ty mozesz pamietac, ale raczej z opowiesci rodzicow ;-)

W kwestii punkow i grania: ma ktos linka do "punkowej szkoly gry na gitarze"? Bo nie moge wygooglac
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Avadra_K
      Uzależniony
      • 2006
      • 580

Zamieszczone przez bundy
      Mili Państwo! Finałem tego wątku powinno być jakieś spotkanie dyskutujących tutaj 30-latków :-) Pooglądamy stare dobranocki, pożujemy Donaldy, pociupiemy na Atari i popijemy to wszystko browarem :-) Co wy na to? Robimy Zjazd Sentymentalnych Emerytów Przed Czterdziestką? ;-)
      No i własciwie dla czegoby nie co to nam wapniaką się nie należy, czy jak
      Ale, ale, muszę wam powiedzieć że ostatnio mój 9 letni syn wprowadził mnie w osłupienie. Podchodzi do mnie i pyta, tato a co to znaczy "rzucić wapno na druty"???? Ciekaw skąd gnojek zna takie słownictwo????

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• pyciu
        Bywalec
        • 2005
        • 119

Zamieszczone przez akustyk
        hehe... Pszczółka Maja rulez, mlody czlowieku! (...)
        no i jeszcze Krecik byl wypasny.
        Hehe, to ja się jeszcze wtrące ciekawostką:
        Otóż od niedawna gościmy w firmie załogantów z chińskiego oddziału. Przy okazji jakiejś luźnej pogadanki tematy zeszły na kreskówki i zgadnijcie jakie kreskówki pamiętają ze swojej młodości Chinczycy (mniej więcej moi równolatkowie) ?

Tak, tak - wymienili wśród jakichś tam chińskich wynalazków:
        -Krecika
        oraz
        -Pszczółkę Maję

I nie ściemniam
        Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
        album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• leiho
          Bywalec
          • 2006
          • 117

Chinczycy Maję mogli znac, bo to japońska bajka i leciała na calutkim świecie. Osstatnio w TV widzialem program z Wodeckim, opowiadał jak to było.... Hiszpanie, Czesi i wszyscy - wszyscy Maję znają i kochają, a Japońcy chyba najbardziej bo to ich kultowa bajka, o której popularnosci mangowe pokemony moga pomarzyć

ta tak, Pszczólka Maja to wynalazek japoński i w oryginale nazywała się:

みつばちマーヤの冒険 Mitsubachi maaya no Boken)

Serio...

Update: znalazłem, potweirdzenie:
          Ostatnio edytowany przez leiho; 5014.

Komentarz

• Przemoc
            Początki nałogu
            • 2005
            • 319

Zamieszczone przez pyciu
            Otóż od niedawna gościmy w firmie załogantów z chińskiego oddziału. Przy okazji jakiejś luźnej pogadanki tematy zeszły na kreskówki i zgadnijcie jakie kreskówki pamiętają ze swojej młodości Chinczycy (mniej więcej moi równolatkowie) ?

-Krecika
            oraz
            -Pszczółkę Maję

I nie ściemniam
            Był jeszcze Wilk i Zając, jedyny przyzwoity i przyjazny produkt braci z ZSRR.
            Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Zamieszczone przez pyciu

-Krecika
              oraz
              -Pszczółkę Maję

I nie ściemniam
              A wiesz, że teraz jak mysle to aleksander (ta mysz z Maji) miał jekieś takie skośne oczka jak zdjął okulary
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Przemoc
                Początki nałogu
                • 2005
                • 319

Zamieszczone przez leiho
                Chinczycy Maję mogli znac, bo to japońska bajka i leciała na calutkim świecie. Osstatnio w TV widzialem program z Wodeckim, opowiadał jak to było.... Hiszpanie, Czesi i wszyscy - wszyscy maję znają i kochają, a Japońcy chyba najbardziej bo to ich kultowa bajka, o której popularnosci mangowe pokemony moga pomarzyć
                I na całym świecie śpiewa Wodecki? ;-)
                Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• Avadra_K
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 580

Zamieszczone przez Przemoc
                  No że nie wspomnę o Sztyrlicu....

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Quadrifoglio
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 364

Dodam jeszcze "cuda" w Centralnej Składnicy Harcerskiej w Wwie, kolejkę po bobofruty, ryż prażony, oranżadę w torebkach, wodę z sokiem z syfonu na naboje, cale armie plastikowych żołnierzy wszelkich rodzajów wojsk, proce, łuki z gałęzi ... saturatory nawet pamiętam.
                    http://praca-magisterska.info
                    http://alfetta.pl

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12158

Zamieszczone przez muflon
                      Akustyk, mam dziwne przeczucie, ze "teraz dzieci pocalujcie misia w dupke" to Ty mozesz pamietac, ale raczej z opowiesci rodzicow ;-)
                      wiesz... mozesz miec racje... bo programu TV z Pawlikiem to nie pamietam...

tak czy siak, zacytuje, zeby mlodsza czesc publicznosci wiedziala o co kaman
                      Nic to jednak przy wpadce Bronisława Pawlika, który przez swoje "oryginalne" pożegnanie z dziećmi stracił pracę. Prowadził on dobranocki z cyklu "Miś z okienka" - do czasu, kiedy po odegraniu swojej i misia roli, nie zwróciwszy uwagi na to, że mikrofony są nadal włączone, wypalił: "A teraz, drogie dzieci, możecie mnie pocałować w d…." Dziękuję.
                      nie no... raczej na pewno nie pamietam

I na całym świecie śpiewa Wodecki? ;-)
                      LOL
                      www albo tez flickr

Komentarz

• Avadra_K
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 580

Za to tera w TV leci stary dobry Zorro - tyle że pokolorowany - jak sobie przypomnę ile razy wszyscy na podwórku byli Zorrami to na samo wspomnienie bolą mnie ręce i łydki - przeciesz szpada zrobiona z kawałka patyka bolała jak diabli i nikt z tego powodu nie robił chisterii, a jak się do szkoły przychodziło z siniakiem pod okiem to nie było podejżenia, że rodzina patologiczna.....

Komentarz

• bundy
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 760

Wilk i Zając był naładowany ideologicznie, tylko my jako dzieciaki nie dostrzegaliśmy tego :-) Wilk to był wywrotowiec, wróg systemu, element szkodliwy i do tego przesiąknięty modą z zachodu (jeansy, nonszalancki sposób bycia, słuchanie głośnej muzyki). A Zajączek to był koleś poprawny politycznie, pionier, grzeczny i układny i nie sprzeciwiał się władzy. Morałem miało być pokazanie, że ideologia sowiecka i tak ostatecznie wygrywa :-)
                          1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• djtermoz
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 988

Kapsle, oranzada w woreczkach, czeska bajka Sasiedzi (Pat i Mat) i... puste polki w sklepie Spolem gdzie stal tylko ocet (pamietam!)

Ale kto pamieta jak w 1986 w szkole musial pic jód? Takich przezyc juz nam nikt nie odbierze. Choc wolalbym zeby sie juz nie powtorzyly...
                            djtermoz@pbase

Komentarz

• bundy
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 760

Zamieszczone przez muflon
                              W kwestii punkow i grania: ma ktos linka do "punkowej szkoly gry na gitarze"? Bo nie moge wygooglac
                              Nieoficjalna szkoła punkowego grania "Trzy akordy i darcie mordy" mówi: E dur, D dur i A mol :-)
                              1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Avadra_K
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 580

Zamieszczone przez bundy
                                Nieoficjalna szkoła punkowego grania "Trzy akordy i darcie mordy" mówi: E dur, D dur i A mol :-)
                                \A dla bardziej wtajemniczonych jeszcze F7

Komentarz

Pracuję...