Zamieszczone przez pyciu
X
-
Pewex - jest teraz we Włoszech - Polacy otworzyli sieć sklepów gdzie możesz kupić polską wędlinę, ogórki, wódkę etyc - tyle że oczywiście nie za dolary czy baony ale za euro. Podobno kolejki do niego stają (tak jak u nas wtedy)...świat zwariował;-)
(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie
)
- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał -
. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow -
Chyba jest dokładnie tak jak mówisz! Skini zawsze byli mocno "odszczepioną" grupą. Bo nawet jeśli metal napier...li się z punkami, to czasami mimo wszystko potrafiliśmy razem wypić piwo albo obalić podłego winiacza :-) A skini byli niereformowalni aż do samego końca - taki typ zwierzęcia i nie ma na to lekarstwa :-) I pewnie dlatego zasilają teraz aktyw wszechpolaków, bo są "stali ideowo" :-) (ten cały Wierzejski wygląda mi na takiego, co jeszcze parę lat do tyłu mógł latać z łysą pałą i krzyczeć "oj! oj!" :-)Zamieszczone przez pyciuPit Stop (II).
Ciekawe co teraz robią Ci znienawidzeni skinheadzi
(młodzież wszechwolska?)1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Komentarz
-
Zamieszczone przez bundyChyba jest dokładnie tak jak mówisz! Skini zawsze byli mocno "odszczepioną" grupą. Bo nawet jeśli metal napier...li się z punkami, to czasami mimo wszystko potrafiliśmy razem wypić piwo albo obalić podłego winiacza :-) A skini byli niereformowalni aż do samego końca - taki typ zwierzęcia i nie ma na to lekarstwa :-) I pewnie dlatego zasilają teraz aktyw wszechpolaków, bo są "stali ideowo" :-) (ten cały Wierzejski wygląda mi na takiego, co jeszcze parę lat do tyłu mógł latać z łysą pałą i krzyczeć "oj! oj!" :-)
Załóż czapkę Skinie, skinie załóż czapkę............. kiedy deszczyk pada, gdy pogoda w kratkę...... słuchało się tego:rolleyes:
)
. "Mistrz i Małgorzata" M BułhakowKomentarz
-
A wiecie dlaczego tak Was ten sentymentalizm uracza ? Nie chodzi o tandetę, brak alternatywy, zamknięte granice, czerwoną gwiazdę czy co tam jeszcze ... chodzi IMHO o coś innego - o to, że to było nasze DZIECIŃSTWO.
Inaczej się rozumiało słowo stres (bo jak się staruszkowie o wagarach dowiedzą...), nie było pogoni za kasą itp.
Podobnie swoje dzieciństwo będą wspominać dżejpitu dżenerejszyn
i młodsi.
Tak to już w życiu jest - i dlatego dbajcie o to by Wasze dzieciaki też kiedyś miały tą sentymentalną radochę
pzdr.Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Komentarz
-
No my razem z Muflonem jeszcze nie tak dawno (3 lata temu?) śpiewaliśmy na pełne gardła razem z "Solidarnością", maszerując dumnie przez miasto ...Zamieszczone przez Avadra_K
Załóż czapkę Skinie, skinie załóż czapkę............. kiedy deszczyk pada, gdy pogoda w kratkę...... słuchało się tego:rolleyes:
pzdrCanon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Komentarz
-
No teraz to, żeś Pyciu powiedział jak ksiądz z ambony, taki stary to Ty jeszcze nie jesteś a zabrzmiałeś jak mój dziadek
Tak to już w życiu jest - i dlatego dbajcie o to by Wasze dzieciaki też kiedyś miały tą sentymentalną radochę
Ale na pewno masz rację - tyle że oni będą pamiętali Xbox, playstatin, Dzonego Brawo, Pokemony - a nie kapsle, bączki, jeansy z pewexu i kolekcję puszek po napojach.... niestety, a może stety Czas to osądzi.
)
-
hihi ... widać stary duchem jestemZamieszczone przez Avadra_KNo teraz to, żeś Pyciu powiedział jak ksiądz z ambony, taki stary to Ty jeszcze nie jesteś a zabrzmiałeś jak mój dziadek
No ba - zapytaj w takim razie swojego dziadka co on wspomina ze swojej młodości i pewnie wyśmieje te nasze kapsle i inne komodorki...Zamieszczone przez Avadra_KAle na pewno masz rację - tyle że oni będą pamiętali Xbox, playstatin, Dzonego Brawo, Pokemony - a nie kapsle, bączki, jeansy z pewexu i kolekcję puszek po napojach.... niestety, a może stety Czas to osądzi.Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Komentarz
-
Mam młodszego brata rocznik 77 i często się zastanawiam nad tym jak bardzo się różnimy (mentalność) i jaki wpływ miały na to czasy w jakich dorastaliśmy i dojrzewaliśmy ?Zamieszczone przez pyciuPit Stop (II).
(...)
i mogłbym tak wymieniać i wymieniać.
Po przeczytaniu tego wątku doszedłem do wniosku, że jednak istenieje coś takiego jak łączność pokoleniowa. Tymi samymi rzeczami się pasjonowaliśmy, to samo wspominamy. Jest jakaś więź.........
Różnica niby niewielka a jednak moje pokolenie mocno się buntowało, w zasadzie każdy musiał się jakoś określić (najpierw Republika, później byłem metalem, punkiem) mój brat i jego koledzy już tego nie znali, pojawiły się wsród nich pierwsze maluchy i oni ciagle w garażach je naprawiali.
Przez tzw. subkultury do ktorych należałem znam dzisiaj mnóstwo ludzi, obdarci metale i punkowcy powyrastali na lekarzy, urzędników, biznesmenów
9oczywiście nie wszyscy:wink: ). Z moich obserwacji wynika, że ci ktorzy chcieli się wyróżniać, mieli odwagę się buntować jakoś lepiej sobie w życiu dali radę. W zespole punkowym grałem z dwoma chłopakami , którzy ciągle mieli problemy z uwagi na wyzywający wygląd (irokezy, skóry, buty-rumuny), zawieszano ich w prawach ucznia, wyrzucano ze szkół, dzisiaj jeden jest lekarzem, drugi bankowcem. Gdy się spotkamy śmiejemy się z tamtych czasów jednak w duszy chyba jesteśmy dumni, że nie byliśmy "dyskomułami" bez własnego zdania, zainteresopwań itp..
To co piszecie o tamtych czasach pokazuje, że wtedy młody człowiek był zmuszony do myślenia i organizowania sobie czasu (produkcja kapsli, tworzenie tras, bączki z saletry) dzisiaj musisz zorganizować kasę, reszta jest w markecie.
Oni mają chyba gorzej?
Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Zamieszczone przez pyciuhihi ... widać stary duchem jestem
No ba - zapytaj w takim razie swojego dziadka co on wspomina ze swojej młodości i pewnie wyśmieje te nasze kapsle i inne komodorki...
:-( Pojęcia nie mam, ale znając dziadka - nie jestem pewnien czy by mi znajomość pewnych jego zdażeń (nazwijmy je faktograficznymi) niezaszkodziła
)
-
Tak jest. Sprzęt zabójczy a "hacle" ze szpilek. Bolało jak cholera.Zamieszczone przez bundyProca na druciane haczyki :-)
no to teraz kolejny test. Co to była "Gruźliczanka" ?5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
:-D To była woda prosto z saturatora ulicznego, za drobną dopłatą (chyba 50 gr) mogłeś dostać nawet z sokiem w szklance bez łańcuszka.Zamieszczone przez kami74Tak jest. Sprzęt zabójczy a "hacle" ze szpilek. Bolało jak cholera.
no to teraz kolejny test. Co to była "Gruźliczanka" ?
)
-
U nas się mówiło na to "skoble". A strzelało się nawet w szkole, na lekcjachZamieszczone przez kami74Tak jest. Sprzęt zabójczy a "hacle" ze szpilek. Bolało jak cholera.
no to teraz kolejny test. Co to była "Gruźliczanka" ?
Po lekcjach czasem tez z tzw. kapiszonów i centek.Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Komentarz
-
Woda z saturatora :-)Zamieszczone przez kami74...no to teraz kolejny test. Co to była "Gruźliczanka" ?Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Dokładnie - a nazwa powstała ze względu na szklanki, z których ów napój się piło - szklane (_wielokrotnego_ użytku), płukane tylko zimną wodą.Zamieszczone przez Avadra_K:-D To była woda prosto z saturatora ulicznego, za drobną dopłatą (chyba 50 gr) mogłeś dostać nawet z sokiem w szklance bez łańcuszka.
Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Komentarz
-
trafiles w sedno! czasy byly takie, ze nie bylo wyboru, tylko trzeba bylo chalupniczo kombinowac. i sie nagle umialo telewizor naprawic, pralke, pomalowac sciany, itd. itp.Zamieszczone przez PrzemocTo co piszecie o tamtych czasach pokazuje, że wtedy młody człowiek był zmuszony do myślenia i organizowania sobie czasu (produkcja kapsli, tworzenie tras, bączki z saletry) dzisiaj musisz zorganizować kasę, reszta jest w markecie.
teraz wszystko zrobia za ciebie jesli zaplacisz... i nagle okazuje sie, ze bez serwisu nie da sie zlutowac dwoch drucikow w DVD, ze malowanie wymaga firmy, itd. itp.
wiecej sie kombinowalo.
inna sprawa, ze z punktu widzenia gospodarki odejscie od chalupnictwa jest lepsze. rynek generuje specjalistow (chwilowo pominmy dyskusje jakich), jest wiecej miejsc w pracy (bo juz byle kowal nie naprawi malucha, tylko trzeba autoryzowanego, przeszkolonego, zarejestrowanego, skontrolowanego, zdrowego, certyfikowanego, ... serwisanta), jest miejsce na zawody z "wyzszej polki", dzieki ktorym Europa ma jeszcze jakies szanse gospodarczo z Afryka...
ale prowadzi to tez do zidiocen
nie bede mowil, ze analizowanie BF/FF do nich nalezy. jakby wciaz byla komuna i przywiezli ktoremus z nas z Erefenu 300D z kitem, to by sie sikalo w portki z radosci i robilo zdjecia. a nie kombinowalo co tu w nim nie gra
Komentarz
Komentarz