X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rOOmak
    Uzależniony
    • 2007
    • 617

Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

O po polsku i jakość tego printscreena nie pozwala mi przeczytać co tam jest ustawione... W prawym górnym rogu zmień na pojedyncze zdjęcie lub coś w tym stylu.

Komentarz

• yarson
      Bywalec
      • 2009
      • 152

Ok, zrobiłem up-a do 4.4 i jest inglisz.
      Lepszy screen:
      30D

fotograficznie

Komentarz

• rOOmak
        Uzależniony
        • 2007
        • 617

Nie mogę powtórzyć podobnego efektu. Szczególnie że nie mam Windy to może się system trochę inaczej zachowywać. Wydaje mi się że może być coś uszkodzone w programie lub w sterownikach drukarki. Spróbuj przeinstalować sterowniki do drukarki. Jeżeli to nie pomoże, zróbi kopie katalogu i ewentualnych presetów i odinstaluj kompletnie program usuwając ręcznie pozostałości. Następnie zainstaluj nową wersję.
        Tylko takie rozwiązanie przychodzi mi do głowy.

Komentarz

• Robert Dy
          Uzależniony
          • 2006
          • 556

Do pobrania: Adobe Photoshop Lightroom 5 Beta
          EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

Adobe zamierza odcinac kupony i co rok beda wypuszczac "nowa" wersje LR. O ile 4 byla sporym krokiem pod wzgledem postprocessu, to w 5 jedynie rozszerzyli niezbyt dobrze dzialajace narzedzie klonowania. Ja tym razem update sobie daruje.
            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• strideer
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1905

Zamieszczone przez Czacha
              Adobe zamierza odcinac kupony i co rok beda wypuszczac "nowa" wersje LR. O ile 4 byla sporym krokiem pod wzgledem postprocessu, to w 5 jedynie rozszerzyli niezbyt dobrze dzialajace narzedzie klonowania. Ja tym razem update sobie daruje.
              Ble ble takie jedynie :-) Dodali świetnie rokującą funkcję do automatycznego prostowania obrazu. Taki bajer oferuje DxO ViewPoint w cenie 70-80 juraków. Wprawdzie wszystko to można zrobić samemu, ale to zabiera czas i jest rzadko kiedy tak dokładne - nawet jak robi się foty z TS-E, ze statywem i z dokładną poziomicą. Dla mnie to jest najważniejsza i najbardziej pożądana nowość, warta dopłaty za aktualizację

Komentarz

• p0m
                Uzależniony
                • 2010
                • 698

strideer - podbijam. też uważam, że to dość ciekawa funkcja i już czekam na wypróbowanie.

mnie się nawet podoba, że Adobe wypuszcza szybko nowe wersje Lr. wiele osób może korzystać z niego za darmo, nie kradnąc i oszukując.
                ebe ebe

Komentarz

• amon21
                  • 2013
                  • 2

Witajcie.
                  Proszę o pomoc bardziej doświadczonych użytkowników. Chciałbym uzyskać taki efekt twarzy za pomocą LR. Chodzi mi o efekt takiego maksymalnego wyostrzenia szczegółów
                  przykładowe zdjęcie w linku Fotografia, portret, Jacek
                  Z góry dzięki.

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12158

no wlasnie ja tak jak Czacha - zmiany w LR4 bardzo mi sie podobaly, te w LR5 juz nie sa dla mnie. de facto nadal siedze na LR3 i mi szkoda kasy na upgrade moze jak sobie aparat z zepeesem sprawie, to bede mial wieksza zachete. ale tak czy siak to co w LR5 jest, zupelnie mi nie robi.

no chyba ze zrobili jedna sensowna rzecz, ktorej od dawna brakowalo - lasso do zaznaczania lokalnych modyfikacji. takie, zeby mozna bylo latwo usuwac niepotrzebne punkty Dust Removal, bo teraz kazdy pojedynczo trzeba klikac, co jest kompletnym nonsensem i workflow killerem w landszafcie...
                    www albo tez flickr

Komentarz

• p0m
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 698

amon1 - jak dla mnie fotka zachacza o dragan effect. wpisz w yt mnóstwo filmików Ci wyskoczy.
                      ebe ebe

Komentarz

• blackninja
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 378

Też nie widzę niczego co by mnie zachęciło do upgrade z 4 do 5 wersji LR. Ktoś gdzieś napisał, ze ponoć będzie można podejrzeć zdjęcie w trybie LAB. To by mogło być ciekawe to korekty skóry, ale nie znalazłem nigdzie takiego ficzeru.
                        Marki trzy.

Komentarz

• Czacha
                          fotograf
                          • 2004
                          • 4868

Zamieszczone przez strideer
                          Ble ble takie jedynie :-) Dodali świetnie rokującą funkcję do automatycznego prostowania obrazu. Taki bajer oferuje DxO ViewPoint w cenie 70-80 juraków. Wprawdzie wszystko to można zrobić samemu, ale to zabiera czas i jest rzadko kiedy tak dokładne - nawet jak robi się foty z TS-E, ze statywem i z dokładną poziomicą. Dla mnie to jest najważniejsza i najbardziej pożądana nowość, warta dopłaty za aktualizację
                          to sa zmiany dla kogos kto fotografuje architektrue, dla mnie totalnie nie przydatne funkcje
                          https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• strideer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1905

Zamieszczone przez Czacha
                            to sa zmiany dla kogos kto fotografuje architektrue, dla mnie totalnie nie przydatne funkcje
                            Jasne, co nie przeszkodziło Ci całkiem autorytarnie stwierdzić, że w LR5 będzie _jedynie_ jakaś nieprzydatna funkcja. To nie jest prawda.

Komentarz

• amon21
                              • 2013
                              • 2

Dziękuję p0m. Poszukałem tutoriali na yt i to jest to!

Zamieszczone przez p0m
                              amon1 - jak dla mnie fotka zachacza o dragan effect. wpisz w yt mnóstwo filmików Ci wyskoczy.

Komentarz

• Fly
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 58

Lifgtroom... Wczytuje i "ściemnia"

Cześć

Zaczynam bawić się lightroomem.
                                Mam RAWa z 5d mk3.
                                Na podgladzie (miniaturki) wyglada ok, klikne aby powiększyć (w Library) wczytuje, jak pokaże zdjęcie ostre (wczytuje) to po 1-2 sekundach zdjęcie się ściemnia... Nie wiem jak to nazwać, ale mniej wiecej to tak wyglada.
                                Skąd taki efekt ?
                                Lightroom ma coś predefiniowane ?
                                Przy kolejnych otwarciach i na miniaturowych fotkach i po wczytaniu jest jakby ciemniejsze.

Dzięki za wyjaśnienie co to.

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD
                                Fly

5D MkIII | 50D | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 24-105/4L IS | 70-200/4L IS | 35/2 | 50/1.4 | 17-55/2.8 IS | Metz 58 AF-1

Komentarz

Pracuję...