QuickTime rzeczywiście nie ma nic.Po prostu zrobiłem dwie sprawy na raz i nie wiedziałem co tak naprawdę pomogło.Jednak podkreślam, że po usunięciu DPP z systemu Nie instalowałem DPP z płyty CD. Płyta jednak musi być w napędzie aby można było zainstalować upgrade DPP. I zadziałało.
X
-
-
Ach, tu dodałeś istotną informację..QuickTime rzeczywiście nie ma nic.Po prostu zrobiłem dwie sprawy na raz i nie wiedziałem co tak naprawdę pomogło.Jednak podkreślam, że po usunięciu DPP z systemu Nie instalowałem DPP z płyty CD. Płyta jednak musi być w napędzie aby można było zainstalować upgrade DPP. I zadziałało.

To napisz proszę jeszcze czy to był:
Digital Photo Professional 3.11.26 Updater for Windows
z tej strony, czy który?
I czy "usunięcie z systemu" polegało tylko na odinstalowaniu, czy potem coś jeszcze manualnie usuwałeś?Ostatnio edytowany przez Kuba1; 37822.Komentarz
-
Usunąłem poprzez panel sterowania bez usuwania plików ręcznie.Ach, tu dodałeś istotną informację..
To napisz proszę jeszcze czy to był:
Digital Photo Professional 3.11.26 Updater for Windows
z tej strony, czy który?
I czy "usunięcie z systemu" polegało tylko na odinstalowaniu, czy potem coś jeszcze manualnie usuwałeś?
Do instalacji użyłem wesji DPP 3.11.31 która leży tutaj: http://www.usa.canon.com/cusa/consum...ersAndSoftware
Nie próbowałem takiej operacji z 3.11.26 .Ostatnio edytowany przez 1glider; 41496.Komentarz
-
Pobrałem tą 3.11.31, odinstalowałem DPP, włożyłem płytę, uruchomiłem pobrany plik. Dalej to samo. Jeszcze potem wyłączyłem UAC, co również nic nie dało. DPP ściąga dane obiektywu, instaluje, raportuje udaną aktualizację, po czym dalej mam "Lens data: No"Komentarz
-
Ja mam na Win7 64bit i jest wszystko OK. Może masz RAWY czymś zmienione. Wystarczy jakiś bit zmienić i już plik jest niewidoczny w zakładkach Lens. O ile we wcześniejszych wersjach DPP mogłem exif toolem czy ręcznie wpisywać do RAWa dowolne szkło Canona do korekcji o tyle teraz jak mam np. dandelion z info 50mm to tylko mogę podłożyć jakieś szkło Canona 50mm, żeby była widoczna korekcja Lens.
Może jakimś programem kopiujesz rawy na komputer i coś się w nich zmienia?Komentarz
-
Podeślij jakiegoś RAW'a na prywatnego mail'a.Zobaczę czy u mnie będzie chodził.
Komentarz
-
Bo od niedawna trzeba też stosownie do żądanego szkła ustawić wartości ShortFocal i LongFocal (skrajne wartości ogniskowych zooma lub stałki). Najłatwiej z pomocą ExifToolGUI. ;-)
Najnowszy DPP rzeczywiście znów pobiera poprawnie listę "szkieł DLO". Chyba za wcześnie go testowałem... i pisałem.
Ostatnio edytowany przez ewg; 7397.Komentarz
-
po namyśle na powrót po lekturze tego tematu zainstalowałem DPP, zrobiłem aktualizacje i mimo iż spodziewałem się takich rezultatów to jedno mnie zdziwiło...DPP ślimaczy sie bardziej niż Lr3, mowa oczywiście o raw.
Macie jakieś sugestie?
system vista 64bit 4gb ram procesor athlon dual core 64 1,9GHz
p.s
kiedyś na netbooku wcześniejsze wersje chyba śmigały lepejKomentarz
-
Nie wiem jak się zmienia "jakiś bit" w RAW'ach. Mam systemowe obiektywy. Pliki są widoczne w programie. Zakładka "Lens" jest widoczna w programie. Problem jaki mam - opisałem: program nie aktualizuje danych do korekcji obiektywu, ściąga aktualizację, informuje o instalowaniu, raportuje sukces i ...doopa.Ja mam na Win7 64bit i jest wszystko OK. Może masz RAWY czymś zmienione. Wystarczy jakiś bit zmienić i już plik jest niewidoczny w zakładkach Lens. O ile we wcześniejszych wersjach DPP mogłem exif toolem czy ręcznie wpisywać do RAWa dowolne szkło Canona do korekcji o tyle teraz jak mam np. dandelion z info 50mm to tylko mogę podłożyć jakieś szkło Canona 50mm, żeby była widoczna korekcja Lens.
Może jakimś programem kopiujesz rawy na komputer i coś się w nich zmienia?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki, wysłałem czystego z 550D.Komentarz
-
-
-
Też mam ten sam problem z DLO, a mianowicie wszystko się pobiera itd. a dane później niedostępne
Spróbuje chyba przeinstalować...
W tym sofcie fajny jest algorytm wyostrzania, ale po takim zabiegu niestety nie widać tych efektów w lightroom :sad:Komentarz
-
Komentarz
-
-
Zapytam jeszcze raz: posta powyżej przeczytałeś (dokładnie i ze zrozumieniem)?
Dla ułatwienia dodam, że pojawiło się tam rozwiązanie (nie wiem czy skuteczne w twoim wypadku - musisz to sam sprawdzić) nie wymagające reinstalacji.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
Komentarz