A dlaczego chciałbyś płacić za coś co jest za darmo ( a właściwie jako dodatek do aparatu)?
X
-
-
-
Dokładnie
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Ja tam uważam, że skandalem jest, iż Canon nie dodaje za darmo FotoFutrzaka, wszak DPP ma opcję eksportowania obrazów do tego programu, więc należy się on nam ja koniowi buda... Albo jakoś tak...Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
Koniowi należy się buda pełna owsa a za szopa trzeba bulić.
Niekoniecznie. Ten żart Kolekcjonera nie musi być żartem i ma drugie dno z podłożem socjo-technicznym, ale nie będę rozwijał i udzielał odpowiedzi na postawione przez siebie pytanie :-)Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Wyglada na to ze aby moc uzywac DLO nalezy zakupic "lepszy" obiektyw. Wyglada tez na to ze niektorym to pasuje. Canon na pewno sie cieszy ze ma takich oddanych uzytkownikow.Ostatnio edytowany przez Slawek1980; 44914.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Masz z pewnością rację. Ciekawe czy wesprą te jeszcze lepsiejsze obiektywy takie jak KIT czy 50/1.8? Po cichu liczę, że nie będą 'żydy' i tak (chociaż sam nie korzystam z dobrodziejstwa ww.). :-)Jestę fotografę
-
Kit - może, 50/1.8 raczej nie - podobnie jak wszystkie stare obiektywy, które nie przekazują do body informacji o odległości.Komentarz
-
Komentarz
-
Tu wstawiałem cropy:
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Czy dobrze rozumiem, że to DLO to coś, co na podstawie opracowanego profilu obiektywu podrasuje zdjęćie - poprawi winietowanie, naprawi beczkę/poduszkę i inne dystorsje, zniweluje CA i comę?Komentarz
-
Bardzo dobrze rozumiesz. Do tego zlikwiduje mydło w rogach, skoryguje astygmatyzm ...Jestę fotografę
-
Właśnei się zastanawiałem, dlaczego wszyscy się tak strasznie podniecają czymś, co LR ma już parę lat - dopóki w jakimś sąsiednim wątku nie doczytałem, że to jest darmowe.
To rzeczywiście plus, chociaż te darmowe softy Nikona na przykład są wprost tragiczne, a Pentaxa jeszcze bardziej jak słyszałem. Coś nei wierzę w darmowy soft od wytwórców puszek, choć miło byłoby się akurat w tym aspekcie zawieść.Komentarz
-
No widzisz. Każdemu wg. potrzeb. Ja już kilka lat temu przestałem wierzyć, że program graficzny wyciągnie każdą fuszerkę...choćby programiści nie wiem jakie algorytmy powymyślali.Jestę fotografę
Komentarz