X
-
-
Odp: Adobe Lightroom 5
Dzięki szank wszystko się udało.maciejwitkowski.wordpress.com - www
facebook.com/mwitkowskifoto -fb
instagram.com/mwitkowski_foto -insta
flickr - cośtam jeszczeKomentarz
-
-
Komentarz
-
Proszę bardzo
PHOTOSHOP GALLERY. Wszystko o Photoshop - Spolszczenie Lightroom 4
Może admin zrobiłby z tym tematem porządek, bo co dziennie ktoś pyta o to samoSkupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
Aż taki leniwy nie jestem, gdybym znalazł działający link kilka postów temu, to nie zawracałbym głowy. Niestety wszystkie wyniki moich wyszukiwań kończą*się*na tej samej stronie, do której linki nie działają. Może ma ktoś zapisany plik spolszczenia i uprzejmie by podlinkował
?
Komentarz
-
Podałem Ci linka do działającego spolszczeniaSkupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
Witam
Po prostu źle szukasz.Aż taki leniwy nie jestem, gdybym znalazł działający link kilka postów temu, to nie zawracałbym głowy. Niestety wszystkie wyniki moich wyszukiwań kończą*się*na tej samej stronie, do której linki nie działają. Może ma ktoś zapisany plik spolszczenia i uprzejmie by podlinkował
?
Bezpośredni obecnie działający link np tu:
W czasie instalacji należy podać katalog w którym jest zainstalowana aktualna wersja.
PozdrawiamKomentarz
-
-
Witam mam krótkie pytanie odnośnie LR.
Chciałbym kupić normalną nie CC wersję 5 na system OSX, czy upgrady do wersji 5.7 itp będą darmowe?
Czy mogę gdzieś kupić wersją bezpudełkową / online gdyż i tak mój komputer nie posiada CD, z którego mógłbym zainstalować program?Komentarz
-
Jeśli kupujesz wersję pudełkową, to i tak dostajesz klucz który możesz aktywować w programie ściągniętym ze strony Adobe: Adobe - Lightroom : For Windows - nie trzeba używać CD/DVD.
Upgrade w ramach wersji 5.x są darmowe. Z tym że pewnie w tym roku trzeba się spodziewać Lightrooma 6. Może bardziej sie opłaci plan Fotografia z Adobe w którym masz też Photoshopa?Komentarz
-
Te plany to jednak nie dla mnie, kilkaset PLN rocznie przy amatorskim wykorzystaniu to jednak trochę za dużo.
Czy znany jest miesiąc premiery 6tki? Czy we wcześniejszych latach przy wejściu nowej wersji poprzednia taniała?Komentarz
-
W ostatnich latach po wejściu nowej wersji stara była wycofywana ze sprzedaży. :-) Oczywiście możliwe, że pudełko LR5 udałoby Ci się dostać taniej używane.
Jest jeszcze taki temat, że nie wiadomo czy LR6 w ogóle wyjdzie poza pakietem - może zrobią tak jak przy Photoshopie. Co do terminów - pewnie jeszcze parę miesięcy, chociaż jak wyliczali fani, biorąc pod uwagę daty wydania poprzednich wersji, koło marca powinna się pojawić beta.Komentarz
-
Witam.
Jak w LR 5.2 zmienić ustawienia domyślne tak aby nowo importowane zdjęcia, były z wyostrzeniem 0 (domyślnie jest 25) i profilem aparatu.
Dzięki za pomoc.6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki IIKomentarz
-
Ładujesz sobie przykładowe zdjęcie, zmieniasz suwakiem wyostrzanie na zero, a potem wybierasz z menu Develop -> Save default settings -> Update to current settings.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
Komentarz