X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wuqa
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 46

Czy ktoś wie jak w tym adobe lightroom kopiować ustawienia z jednej fotki na pozostałe?

Komentarz

• mark_solo
      Bywalec
      • 2006
      • 154

CTRL-Shift-C, CTRL-Shift-V

Komentarz

• Mikołaj
        Bywalec
        • 2005
        • 173

Zamieszczone przez Vitez
        Jak na razie tylko Battle for Middle Earth 2 i Lightroom beta wymagaly XP wiec jeszcze wytrzymuje . Nie lubie XPkowego myslenia za uzytkownika a by ta sztuczna sztuczna inteligencje powylaczac to mnostwo grzebania. 2000 jest bardziej surowy i mi odpowiada.
        Ale na Viste patrze lakomym okiem... o ile wiekszosc aplikacji bedzie na Viscie smigala .
        Jesli Vista okaze sie niezbyt udana to moze przezyje XPki w miedzyczasie ale tylko gdyby Medieval Total War 2 okazalby sie XP only to bym sie zmusil do zmiany.
        Spoko, Lightroom nowy działa jak trzeba na Viście. Generalnie to prawie wszystko działa.
        DSLRs & lenses

Komentarz

• Shadow
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1565

Zamieszczone przez Vitez
          Jesli Vista okaze sie niezbyt udana to moze przezyje XPki w miedzyczasie ale tylko gdyby Medieval Total War 2 okazalby sie XP only to bym sie zmusil do zmiany.
          Vitez nie wiedziałem że pykasz sobie w Total War Medieval zanosi się na pełen wypas.

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Shadow
            Vitez nie wiedziałem że pykasz sobie w Total War Medieval zanosi się na pełen wypas.
            Nie pykam. Nie mam jeszcze zadnej z tej serii - dotychczasowe mnie nie przekonaly. Bede pykal, bo Medieval 2 mnie przekonuje 8) .

Komentarz

• Shadow
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1565

Aha. No mnie w zasadzie wciągnął Rome: TW. A z tego co widzę to Medieval będzie jeszcze lepszy

Co do Lightroom'a. Wersja 4 śmiga bardzo dobrze. Myślę, że produkt finalny będzie jeszcze lepiej dopracowany. Generalnie jestem na tak. To będzie mój podstawowy program do RAW-ów.

Komentarz

• Nicram
                Bywalec
                • 2005
                • 232

Pojawił się upadate do wersji 4.1 Lightroom'a http://labs.adobe.com/technologies/lightroom/
                jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• Veene2
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 184

Wlasnie pojawila sie pudelkowa wersja Lightrooma http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/ Jak widac w nazwie jest juz Photoshop Lightroom, a cena zostala ustalona na $199. Jest to cena promocyjna na wejscie i jest ona nizsza o $100 od docelowej.

Wysylka dopiero pod koniec lutego. Ciekawe kiedy zawita do Polski. No i kiedy Adobe umozliwi sciagniecie sobie tego programu z ich strony bez lazenia po sklepach
                  Ostatnio edytowany przez Veene2; 4964.

Komentarz

• miklo
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 681

I ciekawe, do kiedy beta będzie działać ;-)

Komentarz

• pito
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 147

Na stronie jest napisane ze beta dziala do dwudziestego-ktoregos stycznia.

Komentarz

• Nicram
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 232

Zamieszczone przez pito
                        Na stronie jest napisane ze beta dziala do dwudziestego-ktoregos stycznia.
                        fotopolis. pl pisze że beta 4.1 bedzie działać do 28.02.2007 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5383
                        jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• Veene2
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 184

Hahahaha Wiecie co... zmienilem sobie date w kompie na kilka miesiecy do przodu i wyskoczyl komunikat, ze licencja wygasla 28 lutego, 2007 Ale po cofnieciu daty wszystko dziala jak dawniej

Komentarz

• Nicram
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 232

Zamieszczone przez Veene2
                            Hahahaha Wiecie co... zmienilem sobie date w kompie na kilka miesiecy do przodu i wyskoczyl komunikat, ze licencja wygasla 28 lutego, 2007 Ale po cofnieciu daty wszystko dziala jak dawniej
                            Przypominają mi się stare dobre czasy z oszukiwaniem daty wygaśnięcia licencji.
                            jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• bogist
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 55

Może to lenistwo umysłowe, ale zadam te pytania:
                              1. czym zasadniczo różni się AL od PS CS2?
                              2. czy jeżeli PSa używa się tylko do obróbki zdjęć to znaczy, że z powodzeniem pożna go zastąpić przy pomocy AL?
                              3. czy w związku z pojawieniem się AL będzie miało sens istnienie PS Elements?
                              EOS400D+ Tamron 17-50/2,8+ Canon 100/2,0+Tokina 12-24/4,0+Canon 580EX
                              ...a wszystko to głównie po to by dzieci na fotach wychodziły śliczniutkie

Komentarz

• mkwiek
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 862

Zamieszczone przez bogist
                                Może to lenistwo umysłowe, ale zadam te pytania:
                                1. czym zasadniczo różni się AL od PS CS2?
                                2. czy jeżeli PSa używa się tylko do obróbki zdjęć to znaczy, że z powodzeniem pożna go zastąpić przy pomocy AL?
                                3. czy w związku z pojawieniem się AL będzie miało sens istnienie PS Elements?
                                WYDAJE mi się, że:

1. tym, że Lightroom jest tylko i wyłącznie do obróbki zdjęć i do tego został stworzony
                                2. tak
                                3. PS Elements to taki podstawowy program, nie ma wielu opcji, które ma PS i AL. Chyba bardziej służy do katalogowania zdjęć i podstawowej obróbki

więcej pewnie wyciągniesz od innych użytkowników obu tych programów, ja wersję AL Beta testuje od nie dawna
                                I am FX

Komentarz

Pracuję...