X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Zamieszczone przez lMl
    Domyślam się też, że nie chodzi o chwyt barowy Z drugiej strony to po takim barze manualna ekspozycja na pewno spowoduje prześwietlenie albo niedoświetlenie. Chyba zależy od ilości, bo najpierw widzisz wszystko w jasnych barwach a później nagle szybko się ściemnia
    Wszystko jest jasne ---Metyl.

Komentarz

• Usjwo
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1055

No i jak zwykla "drabinka" rozwinela temat. Troche zaskoczony jestem ze to nie jest popularne okreslenie.

Komentarz

• lMl
        Bywalec
        • 2011
        • 225

Usjwo
        na razie moje statystyki pokazują pół na pół osób, które znają to określenie i które nie znają. Co prawda za mało ludzi, żeby jakoś uogólniać, ale ciekawe co będzie dalej.
        canon, olympus

Komentarz

• donald7000
          Początki nałogu
          • 2004
          • 382

Drabinka? W wizjerze ?
          Dobrze że mam nowy "aparat" z live view to nie muszę przez to małe coś patrzeć i oka nie wykolę

Wracając do tematu, który przejrzałem to ja M zwykle jak jest ciemno i z lampą.
          Av jak jest dużo światła i trzeba pracować głębią, zaś Tv jak trzeba coś "przypilnować" lub jak się za szybko rusza. Oczywiście do tych dwóch korekcja jeśli zachodzi potrzeba.

Nigdy nie użyłem w swoich lustrzankach cyfrowych zielonego kwadracika, bo to obciach. Gdyby mnie teraz ktoś zapytał jakie są oznaczenia na pokrętle to na bank odpowiem że M, Tv, Av C1, C2, C3 P i zielony,a więcej nic nie ma.

Ale czytając wcześniejsze wypowiedzi przyjrzę się możliwością P.

Komentarz

Pracuję...