X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • christof
    Bywalec
    • 2007
    • 203

Też coś dorzucę do jednego z moich ulubionych wątków Polecam wszystkim skansen taboru kolejowego w Chabówce, jeżeli dziecko interesuje się "ciuchciami" to na pewno będzie to duża atrakcja.

plfoto|Makro na c-b |Krajobrazy na c-b

Komentarz

• 2du
      Coś już napisał
      • 2010
      • 55

... to i ja dodam 2 zdjęcia mojej córki

Pozdrawiam, 2du
      EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
      www.gabisia.com

Komentarz

• sosek
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 15

Pozwolę sobie dodać jeszcze cieplutkie zdjęcie

Adam 8 m-cy

foto 450D+KIT 18-55IS + KIT 55-250 IS+ UV;
        video Sony HDR-CX 130

Komentarz

• rysiaczek
          Uzależniony
          • 2005
          • 897

Przedstawiam Amelkę.

Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• woyd
            Początki nałogu
            • 2005
            • 488

To ja pozwolę sobie zapodać jeszcze raz Nadię. Strzelone dzisiaj o poranku.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• rycerz
              Bywalec
              • 2008
              • 227

nx100

Komentarz

• Matsunami
                Bywalec
                • 2005
                • 106

Też się dołączę. Pierwsza sesja z Sigmą 50/1.4

@3.2

@2.5

@2.2

@2.8

@2.8
                5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Komentarz

• christof
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 203

Komentarz

• emet_b

Mina naturalna, w PSie tylko rozmycie kołowe

Komentarz

• korben
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 115

Witam wszystkich,dołaczę się do wątku jako rodzic
                      Jaki polecacie szybki obiektyw do fotografowania naszych pociech,mój 10-czny bzyk już daje mi się we znaki,a kit powoli nie wystarcza ,przeważnie do foto w pomieszczeniu bo na przyszły rok planuję 70-200 4.0, co "wydaje" mi się słusznym wyborem.Proszę o radę i sugestie
                      pozdrawiam taty i mamy
                      50D+szkło

Komentarz

• tezmarek
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 840

Zamieszczone przez korben
                        Witam wszystkich,dołaczę się do wątku jako rodzic
                        Jaki polecacie szybki obiektyw do fotografowania naszych pociech,mój 10-czny bzyk już daje mi się we znaki,a kit powoli nie wystarcza ,przeważnie do foto w pomieszczeniu bo na przyszły rok planuję 70-200 4.0, co "wydaje" mi się słusznym wyborem.Proszę o radę i sugestie
                        pozdrawiam taty i mamy
                        Jest pewien problem z wyborem obiektywów dla Cropa, które maja służyć do fotografowania w pomieszczeniach dzieci, które znajdują się w ruchu. Na niskim i średnim poziomie cenowym obiektywy mają albo przeciętną jakość, i/albo wolny AF. Może odpowiedni będzie 28/1.8 - niech wypowiedzą się Ci, którzy próbowali tym fotografować ruchliwe szkodniki?
                        50/1.8 i 35/2 są trochę za wolne, a AF Servo działa z nimi raczej kiepsko - co nie oznacza, że nie da się nimi zrobić zdjęć ) (po prostu uzysk jest niski). Na zewnątrz w moim wypadku świetnie sprawdził się EF-S 60/2.8. Ma znakomity AF, który b. dobrze pracuje przy śledzącym AF. Światło 2.8 jest w sam raz, a ogniskowa mi bardzo odpowiadała. Z 70-200 LIS też byłem bardzo zadowolony przy fotografowaniu dzieci na zewnątrz.
                        Generalnie bardzo brakuje czegoś "szerszego i odrobinę jaśniejszego" o jakości i cenie wspomnianego EF-S 60/2.8.

Komentarz

• korben
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 115

Myślałem poniekąd żę nakładem kosztów kupić 15-85 IS USM,i do wnętrz wystarczy, lub coś słabszego i jakiegoś speedlita
                          Myślałem poważnie o 50 1.8 ale teraz mam wątpliwości, czy af wyrobi i trochę wąsko,bo bzyk jak każdy wie jest w 5ms przed obiektywem:-D
                          pozdrawiam wszystkich
                          50D+szkło

Komentarz

• christof
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 203

Zamieszczone przez korben
                            Myślałem poniekąd żę nakładem kosztów kupić 15-85 IS USM,i do wnętrz wystarczy, lub coś słabszego i jakiegoś speedlita
                            Myślałem poważnie o 50 1.8 ale teraz mam wątpliwości, czy af wyrobi i trochę wąsko,bo bzyk jak każdy wie jest w 5ms przed obiektywem:-D
                            pozdrawiam wszystkich
                            Do wnętrz zapomnij, a zdjęcia z lampą to już nie to.. Ja posiadam na kropie właśnie wspomnianego 28 1.8 i zwykle w średnio oświetlonym pokoju używam na f/2.2, iso 400 - 800 (kilka moich zdjęć jest w tym wątku), więc o wynalazkach typu 4 czy 5.6 to ze względu na światło no i głębię ostrości to zapomnij. 50 1.8 - przy ruchliwym dziecku na tym szkle można się mocno zawieść. Podsumowując polecam 28 1.8 to zdjęć dziecka we wnętrzach na aps-c.

Komentarz

• tezmarek
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 840

Wydaje mi się, że 15-85 nie powalczysz w pomieszczeniach... 50/1.8 jest tani i warto zaryzykować, bo pomimo frustracji związanych z jego budową i powtarzalnością AF, pozwoli czasem zrobić świetne zdjęcie . Aha - nie licz że 50/1.4 da ci na cropie znacząco więcej...
                              Jeśli chodzi o zoomy, to jest 17-55/2.8, z tym, że jest koszmarnie drogi i ponadprzeciętnie awaryjny. Zresztą bez jakiegoś jasnego stałoogniskowego obiektywu i tak się nie obejdzie, choć z pewności będzie to kompromis...

Komentarz

• sender_pl
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 24

A ja sobie radziłem 50 1.8 przy kilkumiesięcznej Alce. Dziś zaczyna raczkować, a ja sprawiłem sobie 50 1.4 - ostrość kręci się szybko, ale trochę za wąsko zaczyna się robić, z racji tego, że córcia jak tylko widzi obiektyw to bardzo szybko zmierza w jego stronę.
                                tworzenie stron www legnica

Komentarz

Pracuję...